Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezstronny Obserwator

Saddam nie zyje

Polecane posty

Jakis nowy - zgadzam sie z Toba, ze "za morderstwo powinna byc kara smierci" ale tylko w jednym przypadku - gdy kobieta zabija swoje nienarodzone dziecko.

PS Zabijajac morderce/ludobojce pozbawia sie go szansy zrozumienia co uczynil.

Gość Crayola
Obserwatorze :) oczywiscie ze nie zabije kierowcy ale nie da sie porownac wypadku z wielokrotnym ,przemyslanym mordem . Ja tez nie jestm za kara smierci bo to nie jest kara . Szybko i po bolu. Ale nie mam ochoty utrzymywac takich typow za swoje pieniadze w wiezieniach. Powinni pracowac gdzies w kamieniolomach albo w kopalniach. Moze gornictwo nagle byloby oplacalne. No tak ale nie mozna wieznia zmuszac do pracy ! Lepiej nich skonczy sobie w pierdlu studia a utalentowni ,biedni ludzie musza sie zadowolic zawodowka.

Nie chce mowic o polityce ale zrobi sie tam niezly burdel. Iran wszem i wobec oznajmia, ze Izrael nie ma prawa bytu, posiadanie przez Iran broni nuklearnej to kwestia dni/tygodni, Saddam zamordowany przez Amerykanow, stanie sie teraz meczennikiem, Arabowie zjednocza sie ... ech ide spac.

Gość Crayola
Zeby zrozumial co uczynil ??? Prosze ,nie zartuj . Gdyby rozumial to by nie robil . Dokladnie wiedzial co robi ,przeciez Saddam byl inteligentnym facetem. Myslisz ze gdyby Hitler mial okazje wypowiedzenia sie dzisiaj ,zalowalby ? albo zrozumial ?

Jeżeli nie widzisz róznicy między zabiciem kogoś świadomie a zabiciem kogoś nieświadomie to masz problem. Chcesz to sobie przebaczaj Saddamowi, ja nie mam zamiaru choć nikogo bliskiego mi nie zabił. Na szczęście gnój nikogo już nie skrzywdzi.

Crayola podpisuje sie pod Twoja wypowiedzia ad potrzeby zmian systemu wieziennictwa. Kazdy wiezien powinien "zarobic" na swoj pobyt w tak szacownej jednostce a nie opier@@@lac sie cmiac fajki i walac konia.

No tak, wiedzialam, ze bez Hitlera i Stalina nie obejdzie sie...

Gość Crayola
Bo Hitler i Stalin............. Przeciez nie ja pierwsza porownalam Saddama do pozostalych zbrodniarzy.

Crayola - zdarza sie, ze ludzie zyskuja swiadomosc po uczynionych zlych czynach... Chca potem to jakos nadrobic, odkupic winy.... Eugleno nie mow "gnoj" o zmarlym bo to troche zle o Tobie swiadczy. I mi na szczescie nikt nikogo nie zabil ale nie wiem czy by to mi robilo roznice - jesli np moje dziecko by nie zylo. Dziekuje wszystkim wspolrozmowcom za dyskusje.

Gość jakis nowy
bezstronny obserwator - akurat w tym przypadku nikt nie ma prawa osadzac kobiety , od momentu poczecia do kilku tygodni po urodzeniu kobieta nie powiina podlegac zadnej karze za pozbawienie zycia jej dziecka . Wyglada ze masz niezle namieszane pod sufitem , jak nie masz przyjaciol to zmien chociaz wrogow .

Gość o matko jedyna
o matko jedyna Saddama im szkoda.. a gdzie byliście jak on zabijał niewinnych ludzi co? ich Wam nie szkoda?

Był gnojem za życia i jest gnojem po śmierci. Nie wiem dlaczego sam fakt że nie żyje ma powodować że należy sie o nim wyrażać kulturalnie. Odkupić winy można po gwizdnięciu cukierka w sklepie, a nie po ludobójstwie. Facet z zimną krwią wymordował w okrutny sposób tysiące bezbronnych Szyitów i Kurdów, w tym kobiety i dzieci. Ludzi szanuje się za ich czyny, a nie za to że nie żyją.

Gość czlek
saddam byl kanalia i sadysta. wymyslil naprzyklad kare zbiorowego gwaltu i potem spalenia. za to wam go szkoda. liberalowie i idioci wszystkich krajow laczcie sie!!!

Gość dokladnieee
nalezal mu sie ten pstryczek!!! morderca z niego i tyle!!!! mam nadzieje ze smazy sie teraz w piekle!!!!

Biedny Saddam:( , powinni mu dać pokojową nagrodę Nobla :classic_cool:, a szatańska ameryka smażyć się w piekle :classic_cool:

Gość niechbedzieKasia
a ja się ciessze :):):):)

--> Bezstronny Obserwator Usuń to \"bezstronny\" w twoim wykonaniu wygląda to jak epitet. --> jakis nowy { Postep mierzy sie zmniejszaniem kar dla winnych - interesujacy kat widzenia . } Też. Badania (tych od psyche) wykazują że nie surowość kar a ich nieuchronność wpływa na skale przestępczości. Popatrz na nasz kraj. Przestępcy miesiącami oczekuja na miejsce w więzieniu. Przedewszystkim postęp można ocenić po skuteczności prewencji. { Trzymanie w wiezieniu to jest wlasciwa kara - kara smierci jest niewlasciwa - tak powiedzial bog ! ( czyli ja ) } Oczywisty fałsz i niewiadomo czemu służące uproszczenie. { Oko za oko to zla ideologia , w koncu ten morderca juz nigdy nie bedzie mial szansy na zniszczenie nastepnej ofiary - i gdzie tu sprawiedliwosc ? } Już za Mojżesza wiedziano że jest to niesłuszne.

Oby nam ta egzekucja bokiem nie wyszła....Głupi pomysł :(

Poza tym jak to nazywają \"kara śmierci\" nie jest żadną karą. Człowiek umiera i... ...i nikt z nas tak naprawdę nie wie co dalej. A karą jest dożywotnie więzienie. Całą resztę życia odpowiada za czyny, których się dopuścił bez możliwościa życia w normalnym świecie. Myślę, że życie z tą świadomością jest o wiele cięższą karą.

Gość sady
sadam nie zyje? a to ci nowina . Dobrze mu tak nie wolno zabijać? o tak nie wolno tymbardziej niewwnnych

Gość sady
i tak będzie na kartkach historii jak hitler czy inni

Gość Zlota Helena
jestem przeciwna karze smierci............ale ..........

Gość Aka - Pit
Sprawiedliwości stało się zadość. Tylko śmierć wyrafinowanym mordercom. Będzie przestrogą dla innych satrapów.

Drogi "czleku" to, ze ktos jest "kanalia i sadysta" nie znaczy. ze wszyscy maja sie tak zachowywac ?

Gość Autorytet Moralny*
I zupelnie nie rozumiem tego jak mozna sie CIESZYC z czyjejs smierci.

Gość kto nastepny

Gość rany na tej zasadzie
Bezstronny --> "Z tego co sie orientuje to nie mozna prosic Boga o zle rzeczy..." To mi powiedz jeszcze dlaczego Żydzi wciąż się modlą do Boga "o pomstę", stały tekst modlitw, do dziś. Ortodoksyjni oczywiście. Jeśli chodzi o mnie, to jestem przeciw. Niech zapierdala jeden z drugim w jakich kamieniołomach itp, dożywocie dla nich. Kara śmierci to za mało. Każdy umrze, to co to za kara. Piekło dla takich, za życia, to jest sprawiedliwość. Ale o tym juz na innych husajnowych toipikach gadam...

Gość Pigunia
A ja uważam, że to dobrze że go powiesili. I wcale nie jestem temu przeciwna. Taki potwór zabił dziesiątki tysięcly ludzi i nawet najgorsza kara nie jest w stanie tego zrekompensować. Tylko czy z tego powody teraz nie wybuchnie jeszcze większa "zadyma"?