Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezstronny Obserwator

Saddam nie zyje

Polecane posty

moim zdaniem to jest barbarzynstwo.

no tak, nikogo to nie interesuje.

Gość ja pierdziele .........
jak to nie zyje??

Gość no powiesili go
:-o

zgadzam sie z Toba kokietko, daleko niestety ludzkosc nie zaszla przez te setki lat, egzekucje sa na porzadku dziennym.

Po prostu wstyd mi za ludzkosc.

Gość niedobrym czlowiekiem
wlasnie opadly mi rece..... niedobrym czlowiekiem to moze byc ktos, kto zabiera dziecku lizaka, kopie psa albo rysuje kluczykiem lakier na samochodzie ........

to juz go powiesili,wiecie nie ogladam telewizji:o Jaki by nie byl to szkoda. Jestem przeciwna karze smierci. i jestem przeciwna idei oko za oko,zab za zab:o

Nie wazne co zrobil, nikt nie ma prawa zabijac drugiej osoby. I to jeszcze w mocy prawa. Jak by gnil w wiezieniu do konca zycia to bylaby kara.

no i teraz sie tam zacznie...

Absolutnie zgadzam sie z Toba Kokietko. Zaden czlowiek nie moze decydowac o zabiciu innego bo stwarza to okazje do manipulowania.

tez uwazam- Bog dal nam zycie,bog moze je nam tylko zabrac.

To przekracza moje mozliwosci pojmowania. Zapewne w internecie zaroi sie zaraz od filmikow z ostatnich skund zycia tego czlowieka... Co sie zmienilo od czasow gdy gladiatorzy wychodzili na arene a zgromadzeni tam ludzie zadni byli krwawych widokow i zdarzen ? Jest to po prostu oblesne.

Gość niedobrym czlowiekiem
nie opadly mi rece w zwiazku z tym, ze zostala wykonana kara smierci tylko dlatego, ze nazwalas go niedobrym czlowiekiem

Gość jakis nowy
Moje trzy grosze . Postep mierzy sie zmniejszaniem kar dla winnych - interesujacy kat widzenia . Trzymanie w wiezieniu to jest wlasciwa kara - kara smierci jest niewlasciwa - tak powiedzial bog ! ( czyli ja ) Oko za oko to zla ideologia , w koncu ten morderca juz nigdy nie bedzie mial szansy na zniszczenie nastepnej ofiary - i gdzie tu sprawiedliwosc ? Zabijanie ludzi to praca dla Boga - no wiec dlaczego na oltarzach nie ma mordercow , tylko do jakiegos Jezusa sie modla , a on przeciez nikogo nie zabil . Normalni ludzie nie powinni miec mozliwosci do manipulowania , lepiej zostawic to mordercom , oni sa madrzejsi i zrobia to lepiej .

jakis nowy - chodzilo mi oto, ze dzisiaj zabijamy czlowieka, ktory zabil tysiace ludzi, jutro zabijemy tego, ktory zabil setki, pojutrze - morderce jednej osoby a potem zaczniemy zabijac - w imie prawa - tych, ktorzy pala papierosy -dym zabija !, potem pijanych kierowcow itp itd. W ten sposob skonczymy na lysych i zezowatych.

Gość jakis nowy
Przykro mi ze uwazasz cala ludzkosc za bezmozgowcow - moze powinienes troche poszerzyc krag znajomych . A poza tym to nie mam zeza i nie wylysieje wiec mi ta twoja koncepcja logicznego myslenia nic a nic nie przeszkadza .

i rudych oczywiscie.

Nie uwazam calej ludzkosci za bezmozgowcow - nie wiem skad Ci to przyszlo do glowy - chodzi mi tylko o to, ze jezeli zaczniemy usprawiedliwiac zabijanie w imie prawa to skonczymy na obozach koncentracyjnych i tego typu rzeczach.

Gość jakis nowy
Od rudych to ty sie odczep , dam na msze i cie bog za to pokarze , a moze nawet ci zycie odbierze , w koncu to jego specjalnosc . Od bab tez z daleka , a szczegolnie tych utykajacych na prawa noge !!!!

Z tego co sie orientuje to nie mozna prosic Boga o zle rzeczy...

Gość jakis nowy
Mam wielka prosbe . W nastepnej odpowiedzi nie uzywaj slowa " bedziemy " , uzyj slowa " ja i moi przyjaciele ' . Dziekuje .

Nie mam przyjaciol.

Gość Crayola
Powiedzcie tym ,ktorym pozabijal rodziny ,ze wam go szkoda. Powinni wszystkich bandziorow wieszac na rynku glownym ,na srodku miasta . Moze wtedy skonczylby sie ten syf na swiecie ,gwalty ,zbrodnie i pedofilia. I przestancie z tym zeby sie nie bawic w Boga. Ciekawe gdzie jest ten wasz bog jak takie rzeczy sie dzieja?

Gość jakis nowy
Nie slyszalem zeby kogos za to ukarali , grzechem to tez nie jest . Wypowiadasz sie tak jakbys mial prawo do przemawiania w imieniu jakiejs grupy wszystkowiedzacej ktora wie ze spoleczenstwo jak zacznie zabijac mordercow to nie spocznie dopoki do konca nie wymorduje wszystkiego co sie rusza . Troszke wiecej wiary w czlowieka by sie przydalo , przyjaciele sa w tym bardzo pomocni . Pomagaja odroznic dobre od lepszego .

Nie przemawiam w imieniu zadnej grupy. Moze powinnam zaznaczyc, ze wszystkie "gloszone przeze mnie opinie sa moje i wylacznie moje"? Mordowanie do niczego nie prowadzi, nakreca tylko spirale nienawisci, WYDAJE MI SIE, ze wybaczanie ma wieksza przyszlosc.

Crayola - a jak ktos z Twojej rodziny zostanie zabity przez kierowce autobusu to zabijesz kierowce - zeby bylo po rowno ??? Przeciez to nie ma sensu.

Kierowca autobusu zabija świadomie?? Przecież w temacie mowa o czlowieku winnym ludobójstwa.

Gość jakis nowy
Ta teoria ma swoje racje , jednakze ma tez swoje slabe strony. Kara smierci dla mordercow to jest prosty obowiazek kazdego dobrze zorganizowanego spoleczenstwa i ma na celu tylko i wylacznie zabezpieczenie tegoz spoleczenstwa . Przebaczanie i dywagowanie nad "zemsta ' jest tylko i wylacznie w interesie ludzi ktorym zalezy na terroryzowaniu innych . Za morderstwo powinna byc obowiezkowa kara smierci , a sad powinien tylko osadzic czy sa okolicznosci lagodzace i czy zlagodzenie kary nie bedzie wyrokiem smierci dla innej osoby.

Oczywiscie, ze tak, Eugleno. Ale to dla Ciebie ma sens zabicie kogos kto zabijal swiadomie a zabijal nieswiadomie ? Wiesz bliskim osoby zabitej chyba jest wszystko jedno - ukochana przez nich osoba nie zyje i juz. Co za roznica ?