Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muszę wiedzieć

Związek 2 osób różnych wyznań...

Polecane posty

Gość muszę wiedzieć

Mam do Was pewne pytanie: czy są jakieś "przeciwskazania, problemy" w zawarciu związku małżeńskiego przez katoliczkę i buddystę? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Gość O rany rany
Idź poszukaj na forum "śluby i wesela" tam jest tego zatrzęsienie!!!!!!!!!!!!!

roznice swiatopogladowe...to chyba najwiekszy problem. to, czy sie dogadacie na dluzsza mete, gdy minie uczucie 'motyli w brzuchu' i zostanie szara codziennosc...

Gość O rany rany
już nie wspomne o tym jak sie pojawią dzieci!!!!!!!! Pewnie będą prawosławne:D Ty będziesz miała krzyż w domu a on budde - LECZMY SIE LUDZIE LECZMY - ale na nogi bo na glowe już za późno!!

Gość muszę wiedzieć
O rany rany, dzięki za słowa pocieszenia.. Uczucie nie wybiera.

Gość O rany rany
oczywiście że nie wybiera!!!!! Ale albo Twój Bog albo taki związek!!! głupi wybór dobrze wiem no ale cóż.................. To tak jak byś kradła i nadal była wierzącą i praktykującą chrześcijanką!!!!!

Gość muszę wiedzieć
Dziękuję za linka. Zaraz sobie poczytam.

Gość chce oddac
Sądzę, że będziesz chciała wziąć ślub w kościele katolickim. Twój wybranek musi złożyć przyrzeczenie, że nie będzie Ci przeszkadzał w praktykowaniu wiary katolickiej i w chrześciajńskim wychowaniu dzieci. Poczytaj sobie kodeks prawa kanonicznego, tam wszystko znajdzisz.

Gość Queer
Chłopak, z którym obecnie się spotykam, też jest buddystą. Tyle że on w ogóle wyklucza kwestię ślubu... Pytałaś swojego partnera wprost zanim zaczęłaś rozważać teoretyczne możliwości?

Gość muszę wiedzieć
Dziękuję za powyższe odpowiedzi. Nie, jeszcze o nic nie pytałam, mamy za sobą dopiero 2 spotkania i od chwili, kiedy się dowiedziałam o Jego wierze, ciągle ta myśl siedzi mi w głowie i stąd moje pytanie. Pewnie, że marzy mi się ślub w Kościele katolickim, choć to jeszcze baaardzo odległa przyszłość..

Gość Ojojojojojojo
Nie zazdroszczę sytuacji. No dobra, a może mi ktoś napisać ogólne założenia tej wiary - buddyzmu, chodzi mi o występujące różnice na które oni natrafią w dalszym wspólnym życiu w różnych dziedzinach.

Gość a wg mnie to.......
taki związek jest bez sensu i już !!