Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arlie

Problemy z okolicami odbytu, ale chyba nie hemoroidy

Polecane posty

przy wzj jest sluz w kale, nawet spore ilosci, i charakterystyczne sa wyprozniania z wydawaniem przy tej okazji duzej ilosci gazow, ale okreslenie co ci jest przez internet nie jest mozliwe, a nawet po badaniu lekarz pewnie jeszcze nie bedzie pewien, poki nie otrzyma wynikow pobranych wycinkow.....a nawet potem maja problemy z okresleniem czy to np. WZJ czy L-C

Gość arlie
No to mnie załamałaś bo ja ostatnio bardzo dużo gazów mam a prawie wogóle się nie wypróżniam. OH MY GOD !

Gość arlie
WZJ ? Ej co to jest wrzód jelita ?

Gość arlie
siodemka proszę odpisz

Gość arlie
help help

Gość arlie
up up siodemka czekam na pomoc

Gość arlie
siodemka odp. !

Gość arlie
a ja czekam i czekam

Gość dusd
biedna ;)

Gość arlie
wiem że biedna ze mnie MŁODA istota

Gość margotka556
Idź odrazu do lekarza i nie zwlekaj !

sorki dizewczyny, ze dopiero teraz odpisuje, wzj - to skrot od wrzodziejace zapalenie jelita, czesto tez beziecie spotykac CU- czyli colitis ulcerosa, CU to skrot od lacinskiej nazwy WZJ, natomiast L-C skrot od choroby Lesniowskiego-Crohna, jest tutaj jeszcze skrot CD. ale prosze Was nie panikujecie, to jescze nie koniec swiatam, badania sa potrzebne by okreslic co jest z nami nie tak i zastowoswac odpowiednie leczenie.

Gość arlie
nie panikuje, w ferie idę ;D Małe ale odważne !

Gość arlie
dzięki, właśnie dziś odkryłam że mam owsiki. Załamałam się totalnie i wogóle jestem na swój tyłek zła. Jutro mama pójdzie do znajomej lekarki po recepte na owsiki i skierowanie do dobrego proktologa.

hej, mam problem od dobrych 3 lat i nikt nie jest w stanie mi pomoc, poprostu jestem zalamana. Jest on uporczywy i wstydliwy. Mianowicie odczuwam uporczywy swąd odbyty bez wzgledu na pore dnia. Bylam z tym u dermatologa, ginekologa, lekarza rodzinnego, u proktologa.Robiono mi badania kału, moczu i krwi.Wykluczono owisiki, grzybice, hemoroidy, robaki.Zadne mascie i czopki mi nie pomagaja!!! nie jestem w stanie powstrzymac sie od drapania bo tego sweedzenia nie da sie wytrzymac!!!! proktolog powiedzial mi ze istnieje taka jednostka chorobowa jak swad odbytu ktora nie wadomo dlaczego powstaje i jak ja leczyc. jestem zalamana i juz przestaje wierzyc ze ktos mi pomoze...obawiam sie ze to juz przewlekle skoro tyle trwa... nie wiem co robic, zaznacze ze proktolog nawet nie zerknal, nie zbadal, opieral sie tylko o wyniki wyzej wymienionych badan poleconych przez innych specjalistow

Gość przynies sobie farelke
niekoniecznie musza to byc hemoroidy. w tatmyt roku mialam podobne objawy, niedosyc, ze zaparcia to jeszcze krew i sluz na kale. straszne wzdecia i juz nie wspomne o gazach. mialam robionoa kolonoskopie i wycieto mi dwa male polipy, ale przyczyna byla gdzie indziej. otoz stwierdzono u mnie nietolerancje laktozy i po zwyklym mleku i przetworach mlecznych jelita nierozkladaly pokarmu tylko powodowaly jego fermentacje i zastoj w jelitach, co powodowalo zaburzenia typu sluz fermentacyjny, krew jako wynik mechanicznego uszkodzenia sluzowki przez nierozlozony pokarm. to byl horror. a odbyt swedzial mnie tak, ze myslalm, ze umre. czesto po kapaniu juz nie moglam wytrzymac i drapalam sie glupia a pozniej mialam rany co prowadzilo do stanu zapalego i tworzenia sie grudek. od kiedy nie pije mleka & Co jest wszystko ok, normalnie sie wyprozniam i nie mam problemu z krwia i sluzem w kale.

Gość adw
arli i jak tam sprawy tzn bylas u lekarza?

hejj mam pewnien problem i mam nadzieję, że ktoś mi coś poradzi. Od wczoraj mam na zewnątrz odbytu pod skórą małą twardą grudkę, nie jest ona w żaden sposób zaczerwieniona bądź sina, ma naturalny kolor, ale odczuwam lekkie swędzenie i niewielki ból kiedy jej dotykam. Nie mam problemów z oddawaniem kału, nie ma krwi, odżywiam się zdrowo, dbam o higienę, nie chodzę na kąpieliska, nie uprawiam sexu analnego, mam 17 lat i nigdy nie rodziłam, prowadzę raczej aktywny tryb życia. Jakieś 2 miesiące temu miałam to samo, ale po jakiś 1,5 tygodnia zniknęło bez leczenia. Proszę pomóżcie... czy to może być coś poważnego? to denerwujące... wrrr ;/

Gość safjbhasjkd
Witajcie! Jestem strasznie zestresowana, bo jakieś dwa dni temu zaczęła mi lecieć krew z odbytu, kiedy się "skupiam" ;). Nie są to duże ilości, ale są. Żadnych innych objawów. Mówcie co chcecie, ale wstydzę się z tym iść do lekarza, nawet rodzicom powiedzieć... Mam 16 lat, brzuch mnie nie boli, prowadzę bardziej siedzący tryb życia (szkoła, w wakacje też praktycznie większość czasu siedzę). PS Boję się...

Gość homohemoroidka
więcej błonnika w posiłkach a mniej cukru, czipsów i czekolady o napojach gazowanych zapomnijcie, kawa teżwróg a najgorszy to alkohol pod każdą postacią, ja mam za tydzień koronoskopię

Gość Manka343342
Cześć, miałam te same problemy co Ty. Ciągły ból i pomogły mi rady na tej stronie http://wyleczyc-hemoroidy.pl - ja stosowałam ten cykl na zmianę, po 3 dniach czułam się wspaniale :) Hemoroidy i jak je wyleczyć nauczyłam się. Trzeba walczyć z Hemoroidami !

Gość gość
ja obawiam się, że też mam hemoroidy:( właśnie niedługo będę się wybierać do http://www.euro-klinika.pl żeby dowiedzieć się co mi jest dokładnie, a wiecie może jaki jest wpływ ćwiczeń fizycznych na hemoroidy?

Gość tomasz32423423
To są hemoroidy ! mają różne postacie ! ale można je szybko wyleczyć ! zobacz na tej stronce http://wyleczyc-hemoroidy.pl/ mi pomogło :)

Gość gość
W Warszawie na takie problemy polecam centrum medyczne SKJ w Wilanowie. Zadzwoń, dowiedz się więcej, zapisz się do nich (bez kolejek) i sama sprawdź.