Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakłopotana333

Tabletki antykoncepcyjna a plastry? Co lepsze?

Polecane posty

Gość Zakłopotana333

Doradzcie mi który srodek antykoncepcyjny jest lepszy? Chciałabym zaczac sie zabezpieczac ale nie wiem w jaki sposób zrobic to najlepiej? Pomózcie mi sie zdecydowac...wypiszcie wszystkie zalety i wady tych srodków anty...

co jest DLA CIEBIE lepsze, to powie Ci tylko lekarz specjalista, zwany ginekologiem ;)

Gość Zakłopotana333
Ale mi sie rozchodzi co ogolnie jest lepsze i zdrowsze czy tabletki czy plastry?

tak jak powiedziała Ewa - źródło wiedzy lekarz zwany ginem nie można generalizować - każdy organizm jest inny i każdy inaczej reaguje...

Gość Zakłopotana333
A jak ginekolog to sprawdzi jak mój organizm zaaraguje? Bedzie robił badania?

nie - przepisze Ci co uzna za stosowne po badaniu i po rozmowie z Tobą... i tu zaczyna się Twoja rola - obserwowanie własnych reakcji dodam, ze ja musiałam zmienić tabletki - po 2 tygodniach stosowania zaczęłam plamić

Gość tabletki..
Ja jednak zdecydowałam się na tabletki. Ginekolog Cię przebada i stwierdzi jakie tabletki będą dla Ciebie najlepsze. Na początku źle się czułam, wymiotowałam, miałam mdłości i praktycznie plamiłam przez cały miesiąc. Pani Ginekolog poradziła mi, że mam odstawić tabsy, a ona zapisze mi inne, postanowiłam jakoś to przetrwać i po miesiącu było już dobrze. Biorę tabletki od 3 lat i ściśle stosuję się do zaleceń z ulotki. Jakoś nie jestem przekonana do plastrów, moja koleżanka je odstawiła, bo ciągle jej się odklejały, a ona uwielbia moczyć się w wannie.

Gość retro
Ja ufam bardziej tabletkom. Jakoś nie mogę się przekonać do plastrów. Uprawiam wyczynowo pływanie i bałabym się, że plastry mi się odkleją.