Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alineczka

wakacje na Słowacji???

Polecane posty

Wiem,ze to jeszcze trochę czasu, ale chciałabym zapytać czy macie jakieś fajne miejsca, czy znacie, gdzieś nad jeziorem, w łądnym miejscu, jakis pensjonat albo dom wypoczynkowy. Bardzo chętnie dowiem sie czy polecacie czy raczej nie... Pozdrawiam

ja polecam Ci miejscowość Smokovcew tTrach Wysokich W ferie wybieram się w Tatry Niskie w okolice Liptowskiego MIkulasza, tam w okolicy masz jezioro, baseny termalne

jak ktoś lubi góry to bardzo polecam Słowacki Raj albo Tatry Wysokie (w Słowackim Raju kamping w Dziurkowcu, w Tatrach Wysokich jest kilka ciekawych miejsc wypadowych). Pięknie, tanio, przyjemnie, swojsko.

tak zdecydowanie zalezy mi na jeziorach....bo mam zamair wybrac się z dzieckiem..więc chciałabym naturalne kąpielisko..ale i teren dla wycieczek pieszych..trochę mnie to wsyztsko rpzeraża, nie znam Słowackiego, jak się dowiedziec o warunki noclegu..hmmm sama juz nie wiem... Dziekuję za pomoc

a jak wyglądają tam ceny??Bo musze rpzyznać,ze zastanawiałm się nad polkm morzem w tym roku ale ceny mnie przeraziły. Wzeszłym roku byłam nad Solina i było pieknie i tanio...więc nie bede ukrywała,ze cena tez robi dużo.

Jeszcze mogę polecić Ci strone słowackiego biura podróży, z którego ja rezerwowałam sobie wyjazd. Porozumiewałam sie z nimi za pomoca maili, wszystko rozumieją :D http://slovensko.atour.sk/ I nie ma problemów z przelaniem pieniędzy za rezerwację, ponieważ maja konto w polskim banku i nie trzeba płacić żadnych dodatkowych prowizji za przelew w zagranicznej walucie, bo oni przyjmują zaliczkę w złotówkach. Resztę płacisz po przyjeździe w koronach.

Dziękuję za pomoc, musze się dobzre zorientować.W związku z tym ,ze chcemy tam jechać z dzieckiem, chciałabym wynająć coś dwupokojowego, zawsze tak robimy.Powysyłałam maile zoabczymy.

No to chyba cos mam Liptovski Muklesz - Andice, cały mały domek, nie drogo i bardzo łądnie, jakieś 4 km od jeziora....moze ktos był w tym rejonie..??? Pozdrawiam

Może Liptowski Mikulasz? Przejeżdżałam, urokliwa miejscowość. Co do języka, to dogadasz sie po polsku, z walutą też nie ma problemu, często przyjmują zlotówki, dolary też, w bankomatach możesz wypłacić korony po dobrym kursie.

Rzeczywiscie , pomyliłam się w pisowni.Wiem , ale chodziło mi konkretnie o rejon Andice...ze mzoe ktoś cos wie blizej..tam mam zamiar zarezerwować nocleg. Pozdrawiam