KarolinaR 0 Napisano Styczeń 2, 2007 Mam wspaniałego chłopaka,strasznie Go kocham,juz od dawna planowaliśmy nasz pierwszy raz,rzecz jasna nie było mowy i dokładnej dacie,ale długie rozmowy i przemyślenia. Nadarzyła sie okazja,ale okazała sie klapą i to chyba na dodatek z mojej winy:( Gdy dochodziło już do zbliżenia odczuwałam straszny ból,mimo że strasznie pragnęłam poczuć tą fizyczną bliskość mojego ukochanego,ból okazał się silniejszy i nic z tego nie wyszło. Po pewnym czasie znów spróbowaliśmy,ale problem sie powtórzył:( Nie za bardzo wiem jak sobie poradzić z tym problemem. Bardzo pragnę w pełni poczuć samku miłości i jestem tego pewna jak niczego innego. Porsze o jakieś rady. Serdecznie dziękuję:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość daisy88 Napisano Styczeń 2, 2007 mam ten sam problem tyle,ze my próbowalismy dopiero raz ....hmm wejdz na temat wyzej i zobacz co z tego wyszło:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość daisy88 Napisano Styczeń 2, 2007 mam ten sam problem tyle,ze my próbowalismy dopiero raz ....hmm wejdz na temat wyzej i zobacz co z tego wyszło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KarolinaR 0 Napisano Styczeń 2, 2007 Mimo że wiele dziewczyn się zraża do kolejnej próby,obawiając się bólu,ja tego strasznie chce,tylko gdyby nie ten ból:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość poboli i przestanie jejku Napisano Styczeń 2, 2007 poród tez boli i to bardziej niz pierwszy raz a jednak kobiety rodzą wiele dzieci :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KarolinaR 0 Napisano Styczeń 2, 2007 Łatwo się mówi,każdy inaczej podchodzi do \"pierwszego razu\" i jesli masz zamiar krytykowac innych i to co piszą to nie widzę potrzeby byś wchodził/a na to forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
od niedawna optymistka 0 Napisano Styczeń 2, 2007 bol jest raczej czyms naturalnym przy pierwszym razie, a nie dziwnym...u mnie tez bylo ciezko ale na szczescie moj partner okazal sie na tyle dojrzaly ze bardziej przezywal to ode mnie;) bolalo jak cholera, ale trzeba bylo to szubko zalatwic...teraz tego nie zaluje i nie mam jakis koszmarow z tego powodu. Jezeli oboje tego chcecie to napewno sie uda. Jeszcze jedna rada, lepiej to zrobic szybko, niz powoli-no niestety... bedzie dobrze!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KarolinaR 0 Napisano Styczeń 2, 2007 Wiele osób doradza zrelaksować się i pewnie mają dużo racji, a jaka pozycja jest najdogodniejsza na ten pierwszy raz? Czy jest jakaś w której ból jest mniej odczuwalny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nie bój się Napisano Styczeń 2, 2007 Możesz mieć poprostu wąskie wejście do pochwy, tak miała moja koleżanka. Podobno są pozycje które w tym przypadku pomagają i ból jest mniejszy. Chyba,że tylko przy pierwszym razie bedzie Cię boleć to tak jak moje poprzedniczki doradzam spróbowanie szybko i wytrzymanie bolu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pierwszy raz Napisano Styczeń 2, 2007 moze byc bolesny,radze starac sie rozluznic,tzn starac rozluznic miesnie pochwy,musisz sobie tak potrenowac na sucho,wiem,ze to nie latwe...a pozycja pierwszy raz to najlepsza chyba klasyczna...powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
brrronka 0 Napisano Styczeń 2, 2007 HEJ \"OPTYMISTA OD NIEDAWNA\"!! NIE ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ!! MIAŁAM TEN SAM PROBLEM!! PRÓBOWALIŚMY CHYBA Z 5 RAZY. MOŻE NAWET WTEDY DO CZEGOŚ DOSZLO ALE TO BYŁO CHWILKE. PO PIERWSZE KOBIETA MUSI (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) BYĆ MOKRA. KUP SOBIE JAKIS ŻEL W APTECE ALBO ZASTOSUJ OLIWKĘ NAWET JEŚLI CI SIĘ WYDAJE ŻE NIE MASZ PROBLEMU Z SUCHOŚCIĄ. A PO DRUGIE: POWOLI, STOPNIOWO I JESZCZE RAZ POWOLI!! NIECH NP. WEJDZIE DO POŁOWY, POŹNIEJ WYJDZIE, NIECH CIE ZNOWU TROSZKĘ POPIEŚCI I ZNOWU SPRÓBUJE :-) BYĆ MOŻE NORMALNY SEX ZACZNIECIE UPRAWIAC DOPIERO ZA JAKIŚ CZAS, NIE MA SIE Z CZYM ŚPIESZYĆ. POZDRAWIAM KAROLINA :-) :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
brrronka 0 Napisano Styczeń 2, 2007 AHA A POZYCJA ZDECYDOWANIE KLASYCZNA! JA DO TEJ PORY MAM PROBLEM Z BÓLEM (TYLKO NA POCZĄTKU) MIMO ŻE WSPÓŁŻYJĘ Z MOIM FACETEM JUŻ KILKA LAT, I ZAWSZE ZACZYNAMY SIĘ KOCHAĆ W POZYCJI KLASYCZNEJ. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość new_one Napisano Styczeń 2, 2007 może za bardzo tego pragniesz, ja miałam tak, że byłam tak poruszona chwilą (absolutnie nie planowaną), serce mi biło, ale byłam wyluzowana, hormony zrobiły swoje (mówię te przeciwbólowe, które uwalniaja się gdy jesteś podniecona)... może poczekajcie i nie planujcie tego, a przy odpowiedniej chwili, hormony zadziałają i nic nie poczujesz!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KarolinaR 0 Napisano Styczeń 2, 2007 Brrronka serdecznie dziękuję za pomoc i miłe słowa oby kolejny raz był już bardziej udany;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sssssssssssssssss Napisano Styczeń 2, 2007 dokladni jak pisze bronka. musi byc mokro - dluga gra wstepna, poczujesz ze jestes wilgotna i to bardzo a miesnie pochwy rozlużnine, nie delikatnie w Ciebie wejdzie i porusza sie w Tobie. mnie strasznie bolalo. i za kazdym razem przez chwile boli, poźniej sie rozluźniam i podniecam tak bardzo, ze gdy wchodzi az po same jadra, do konca, nie czuje bolu:) czyli dluga gra wstepna, i uda sie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość looooo Napisano Styczeń 2, 2007 Uzyj jakichs nawilzaczy. Lubrykatu np.durexa. Mi kiedys pomogl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
brrronka 0 Napisano Styczeń 2, 2007 nie ma sprawy ;-) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
od niedawna optymistka 0 Napisano Styczeń 2, 2007 No coz nie bede sie upierac, mowie tylko o moim doswiadczeniu. Najpierw probowalismy powoli, oboje tego chcielismy itp. Ale jak bylo powoli to nie dalo rady. Wkoncu moj partner zaproponowal zeby zrobic to szybko i w sumie bolalo poprostu krocej. Ale powiem tyle ze to zalezy od ogranizmu i jest to sprawa indywidulana-prawda?!! :) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michalina89 0 Napisano Styczeń 2, 2007 Pewnie, że indywidualna. Moim zdaniem lepiej powoli i bardzo delikatnie, ale chyba nie warto się wycofywać. Jeśli nie idzie powoli, to raz, może dwa, troszkę mocniejsze \"pchnięcia\" i będzie po. Ból da się znieść, nawet jeśli ogromny, to krótkotrwały. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KarolinaR 0 Napisano Styczeń 3, 2007 Czy prawdą jest, że dość odpowiednią pozycją,na pierwszy raz jest pozycja \"na pieska\"? Czy jednak lepsza będzie klasyczne? Pozdrawiam KarolinaR Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość new_one Napisano Styczeń 3, 2007 moim zdaniem, to nie kombinować jak na pierwszy raz, bo może spotęgować ból i zniechęci się partnerka.... ale to jak wszyscy tu mówią, sprawa indywidualna :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
brrronka 0 Napisano Styczeń 3, 2007 w rzadnym wypadku moim zdaniem!! Na początek - pozycja klasyczna (miednica musi wszak leżec płasko ;-) ) poza tym dla ułatwienia możesz sobie podłozyć podusie pod pupę (najlepiej jasiek takzwany :-)) A co się jeszcze tyczy problemu \"szybko/powoli\", w moim przypadku powoli wywołuje u mnie rozluźnienie, zwłaszcza gdy partner pieści mnie przy tym delikatnie i całuje po całej twarzy... :-)) Zaraz potym jak wejdzie do konca ból mija i możemy szaleć na całego ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to-tylko-ja Napisano Styczeń 4, 2007 ja też miałam taki problem, ale z czasem przechodzi, trzeba powolutku stopniowo, nie myśleć o tm. Myśl o tym co robisz co czujesz a nie że będzie bolało. My jesteśmy teraz już małżeństwem i jest super, głow do góry napewno będzie ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KarolinaR 0 Napisano Styczeń 4, 2007 Zaczynam się obwiniać że to moja wina,że nasz pierwszy raz się nie udaje,mimo zapewnień mojego chłopaka że nic się nie stało. Dochodzi do zbliżenia i mnie zaczyna boleć,chłopak nie chce by bolało i na tym się kończy:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moja sprawdzona rada Napisano Styczeń 4, 2007 Hej!tez miałam problemy z pierwszym razem a nawet z badaniem ginekologicznym i lekarz poradził aby cwiczyc.Tzn.aby podczas pieszczot partner wsuwał we mnie palce, najpierw jeden a potem jak juz sie troszke rozciagnie dwa.Faktycznie cwiczenia pomogły robilismy to regularnie przez miesiąc i po miesiacu bez bólu!!!kochalismy sie poraz pierwszy.Nawet nie było krwi bo błona zrobiła sie taka elastyczna.wiec radze spróbowac a wszystko sie uda.pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a jak naprawde bardzo boli Napisano Styczeń 4, 2007 to można przecież operacyjnie usunąć/przerwać błonę, po co się męczyć i kombinować; w każdym razie warto sie z lekarzem w tej sprawie skonsultować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach