Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natii17

Strach przed wizytą?!POMOCY!!!

Polecane posty

Gość Natii17

Mam 17 lat , odchudzałam się przez 3 miesiące i schudłam chyba z 10 kg, i zanikła mi miesiączka... już nie ma jej więcej niż pół roku ale jem normalnie tzn tyle ile potrzebuję. I nigdy nie byłam u ginekologa i strasznie boję się pierwszej wizyty :O Proszę powiedźcie mi jak tam jest , czy od razu ginekolog przechodzi do badania czy rozmawia i przepisuje jakieś leki? Mama mówi że jeśli jest się dziewicą to nie może mi nic "tam" włożyć ale ja i tak się boję. Na czym polegają badania i czy po hormonach zawsze się tyje? Nie chcę przytyć ...słyszałam coś o LUTEINIE podobno jest dobra na wywołanie miesiączki ale czy się po niej tyje? Proszę o pomoc :( ja w nocy nie mogę spać cały czas o tym myślę a jak usnę to nawet lekarze mi się śnią...:( to straszne!

ginekolog najpierw zrobi z Tobą wywiad, potem dopiero Cie zbada. dziewice bada sie przez odbyt. po luteinie sie nie tyje, po dobrze dobranych hormonach sie nie tyje. nie strachaj sie.

Gość Nie bój się
Ja też się tak bałam przed pierwszą wizytą,ale niestety musialam się wybrać bo miałam nieregularne okresy. Poszłam i to na dodatek do faceta. Polecam mężczyznę bo słyszałam,że są delikatniejsi. Podczas badania nic nie poczujesz, ale lekarz na początek zapyta kiedy miałaś ostatnią miesiączkę, co Ci dolega i czy współżyłaś. Badanie trwało u mnie bardzo szybko i nic nie bolało.....więc nie panikuj tylko mykaj do lekarza :-)

Gość Nie bój się
No albo niektórzy używają mniejszych wzierników, mnie nie badał przez odbyt i nic nie czułam

Gość lulaula
Kiedy miałam tyle lat co Ty tez tak szybko i duzo schudłam i tez zanikła mi miesiączka. Z tego powodu musiałam isc /wtedy pierwszy raz/ do ginekologa. Ze mna ginekolog zrobił wywiad, skierował mnie na badania /krew i mocz/. Oczywisacie badał mnie /było nieprzyjemnie ale nie bolało/. Szczerze mowiac nie wiem jak mnie badał, ale wtedy tez byłam dziewicą. Tak samo jak Ty bałam sie ze utyje:) Najpier gin przepisał mi jakies zastrzyki - nie pomogło, potem jakies tabletki - nie pomogło, potem znowu jakies inne tabletki - w koncu po 10 mieiącach prób wywołania okresu udało sie

Gość Natii17
o kurcze zastrzyki? :O a np. może mi przepisać leki bez badania?