Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawaa...

popieracie Giertycha?

Polecane posty

Gość boski mojjjj
o zesz no co z tymi linkami wrrrr

Gość ciekawaa...
no tak,tak superwosko wyszedł z tym paluszkiem :))

Gość siostra Krysia
Giertych rzuca tylko hasła , pomysły, a nie podaje konkretnych rozwiązań. np. mundurki - porządny mundurek kosztuje około 300 zł, więc skąd niektórzy mają wziąc na to pieniądze. Jak to utrzyma w czystości? Wieczorem matka musi uprac, rano uprasowac, aby dziecko czysto i świeżo wyglądało. Jak ma wyglądac ten program 0 tolerancji? Jeśli nauczyciel chce ukarac chuligana, to zaraz zjawiają się rodzice i opier.... go, grożąc jeszcze skargą w kuratorium. Niech Giertych mówi o konkretach, a nie tylko swoje pobożne intencje

Gość ugea
Nie jestem za mundurkami, ale tylko z tego względu, że po prostu nie wszystkich na nie stać. Przecież mają kosztować 200 -300 zł. Rodziny wielodzietne ich nie kupią. Osobiście znam rodziny wielodzietne, rodzice nie pracują, nawet jak opieka społeczna im je kupi , to tylko po jednym komplecie. Dzieciaki będą tygodniami chodziły w jednym niepranym mundurku, a tak chociaż mają jakieś ubrania z opieki lub lumpeksu. Mundurki nie rozwiążą problemów, to rodziców trzeba najpierw wychować. Niech się wezmą za swoje dzieci, a nie zwalają całą odpowiedzialność na szkołę i państwo.

Gość Justyninka
a ja chodziłam do takiego liceum gdzie ludzie z dumą nosili by mundurki z nazwą szkoły, gdyby uczyć dzieci od pielwsaków (scyrbaków:) że chodzenie do szkoły to przywilej a nie przymus każde nosiło by chetnie mundurek i przekrzykiwały by się które chodzi do lepszej szkoły... ale to trzeba wprowadzac od 7-latków a nie nagle 15-latkom kazać nosić mundurek- ich buntownicza natura nigdy sie na to nie zgodzi...

Gość mąż nauczycielki
Pomysły Giertycha i jego ministerstwa sprowadzają się tylko i wyłącznie do przerzucania odpowiedzialności na nauczycieli. Nauczyciele przebywają z uczniami kilka godzin dziennie (5-6), a doba trwa 24 godziny. Dzieci brak szacunku dla nauczycieli i kogokolwiek wynoszą z domu. Nauczyciel przestał być autorytetem, nie dlatego, że są gorsi niż byli kiedyś, a dlatego, że system edukacji jest niewydolny. Ani rodzice, ani uczniowie nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za brak wyników w nauce, dlatego że z góry wiadomo, że przejdą do następnej klasy. Fikcją są również egzaminy, skoro tak z reguły wszyscy przechodzą. Kiedyś było tak: matka do syna: - jak mogłeś tak powiedzieć, się odezwać do nauczyciela?, a teraz: - co ta suka od ciebie znowu chciała?

Gość Justyninka
to panie męzu nauczycielki niech pan mi powie skąd biora się tacy ludzie jak w moim liceum (państwowym, niepłatnym) - dażący do wiedzy, sznujacy i lubiący nauczycieli?? a takich liceów w Polsce jest wiele... biora się z dobrych pedagogów, zaufanych, zaangażowanych oddających się z pasją swojej pracy i przyjaznych młodziezy.... jesli człowiek jest nieprzygotowany do pracy jako nauczyciel lub idzie do tej pracy tylko dlatego ze nie miał alternatywy no to pan wybaczy jak ma byc autorytetem wśród ucznów?? skoro sam nie jest zaangazowany w to co robi. do wszystkieg otrzeba mieć powołanie.........

jasssne mundurki to FANTASTYCZNY POMYSL-wiecie ile to kosztuje??!! a przeciez trzeba przynajmniej 2!!poza tym nie mam ochoty nosic jakis brzydkich ciuszow ktore mi sie nie podobaja, u mnie w szkole i tak odsylaja do domu jak sie jest zle ubranym, a po ciuchach przynajmniej widac kto jest kto-tzn ja np nie cierpie dresiarzy wiec juz wiem ze mam ich omijac szerokim lukiem :) co do programu 0 tolerancji to nie wiem na czym polega ale ja nie robie nic zlego wiec moze byc :P a godzina policyjna jest troche glupia ale jestem za zeby bez wzgledu na pore lapali pijanych nastolatkow (cholera 99% pije)tylko ze i tak nic im nie zrobia bo prawo w polsce jest wogole tragenia i politycy mogliby sie nim zajac zamaist wymyslac pierdoly z zakazem antykoncepcji albo koronaowaniem jezusa na krola polski...:o

Gość mąż nauczycielki
Justyninko - tacy ludzie biorą się z dobrych rodzin, niestety takich rodzin, gdzie rodzice w równym stopniu jak nauczyciele angażują się w wychowanie , jest coraz mniej. Chciałbym tylko dodać, że moja żona jest bardzo dobrym i dobrze przygotowanym do pracy pedagogiem. Akurat efekty jej pracy widać, ponieważ dzieci ją bardzo lubią i szanują. Niestety w społeczeństwie i w domach jest przyzwolenie na bycie cwanym, leniwym i chamskim. Nawet najlepszy pedagog, choćby stanął na głowie, bez zaangazowania i chęci współpracy ze strony rodziców, nie jest w stanie ukształtować ich osobowości i charakterów w 100 %. Może tylko starać się pokazać im i pokierować nimi w dobrym kierunku.

mój syn(IIkl. gimnazjum) na wieść o wprowadzeniu mundurków. stwierdził \" ciekawe , Bogusia przez dwa lata nikt nie zmusił do noszenia obuwia zmiennego to jak go zmuszą do noszenia mundurka?\" Boguś to klasowy bandyta.premier roman dużo gada, dużo obiecuje i robi sobie reklamę. ale za tym nic nie idzie nauczyciel jeśli nie ma oparcia w w domu irodzicach może takiemu bandycie skoczyć i boguś to świetnie wie. rodzice takich dzieci albo już się poddali albo nie chcą widzieć problemu a wtakiej sytuacji nawet najlepszy pedagog nic nie zdziała. chodzi o takie rozwiązania aby Boguś wiedział, że bez trampek nie ma co przychodzić do szkoły. reguły muszą być jasne albo ich przestrzegasz albo won na ulicę .mundurki to działania pozorne , szalenie efektowne ale daremne. kochany romanie spraw najpierw by boguś zaczął nosić trampki ( bo obecne kary nie skutkują). a pozatym o jakim wychowaniu w szkole mówimy. skoro w klasie syna są 34 osoby?

Gość więc tak
ja etap edukacji mam już za sobą i słuchając tego co się teraz dzieje jestem bardzo szczęsliwa że już ukończyłam skołę i studjuję całe szczęście że ministrem od szkolnictwa jest ktoś inny niż piękny Romuś. Żeby odpowiedzieć na pytanie czy popieramy program Zero Tolerancji trzeba najpierw zadac pytanie co maja mundurki do stosowania przemocy w szkole? ja twierdzę że nic bo przemoc nie bierze się z ubrania tylko z wychowania a to już jast kwestia rodziców i szkoły, oczywiście nie chcem tu obwiniac nauczycieli to to nie ich wina że debili do szkoły wpuszczaja, jednak jeśli już się taki znajdzie w owej szkole to nauczyciel ponosi pełną odpowiedzialnośc za wychowanie i nie ma co się dziwić że występuje przemoc skoro na lekcjach wychowawczych nigdy nauczyciele nie rozmawiają z uczniami tylko robią zaległe tematy np z matematyki itp. Ogromna odpowiedzialnością za porzemoc obciążeni sa rodzice bo to oni powinni wychowywac swoje dzieci, teraz każdy zwala wine na każdego i winni się nie znajdą. Podsumowując może zamiast wprowadzenia mundurków należało by wprowaćić dodatkowe zajęcia poświęcone tylko zjawisku przemocy, i zakładam się że gdyby teraz w polsce zrobic badania i zadac pytanie wszystkim obywatelom czym jest przemoc to pewnie większość by nie wiedziała więc jak możemy mówic o przemocy skoro nie wiemy co to jest. PS. może piękny Romuś ze swojej poselskiej diety zapłaci za wszystkie mundurki.

Gość kolorowaaaa
Jestem ZA w trzech przypadkach -nauczycielka.

Gość siostra Krysia
Wszelak masz rację takich Bogusiów jest więcej, w każdej szkole się znajdzie i nie ma na nich kary. Trzeba najpierw prawo w Polsce zmienić. Popieram również męża nauczycielki. Nauczyciel jeśli chce wystawić ocenę niedostateczną na półrocze, to musi napisać uzasadnienie, co zrobił, aby uczeń tej oceny nie dostał i przedstawił to na radzie pedagogicznej.

Nie popieram pomysłów Giertycha. Chodziłem do szkoły jak obowiązywały mundurki. A na nózkach wszyscy mieli \"juniorki\". Potem z pomysłu zrezynowano. Jakos nie przypominam sobie by było to powodem jakiegoś rozpasania uczniów. Da to szerokie pole do korupcji. Juz widzę te kolejki do dyrektorów szkół, by wpłynąć jakiego producenta strój ma byc obowiązujący w szkole. A im wyżej będa zapadac o tym decyzje tym wieksza będzie kwota łapówki. Znów ktos się wzbogaci kosztem rodziców dzieci. Godzina policyjna ? O_O Czy wyście powariowali ? Wprowadzmy w ogóle godzine policyjną. Przecież nie tylko ucznowie mogą chcieć cos przeskrobać po 22 czy po innej godzinie.

Gość dziwie wam sie ludzie
bo popieracie czlowieka, ktory od lat glaszcze po glowce lysych bandytow, czyli takich 'Bogusiow' 5, 10 lat pozniej. wcale mi sie to 'Giertych show' nie podoba.Szkoda gadac