Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiedząca..

jaki zabieg w salonie kosmetycznym na oczyszczanie twarzy????

Polecane posty

Gość nie wiedząca..

nie mam pojecia jak takie cos moze sie nazywac i ile kosztowac.... nie chciałabym palnąć gafy... rozne toniki, zele, kremy nie dały efektu... męczą mnie strasznie wągry !! Pomocy jak sie ich pozbyc??

Gość boombowa
czyli klasyczne oczyszczanie twarzy, najpierw kosmetyczka rozpulchni skóre (otworzy pory) i zacznie wyciskać wągry (tak jak to robisz często przed lusterkiem). Użyje rękawiczek lub gazików. Później przysuszy skórę takim "prądzikiem" w szklanej rureczce, nałoży maseczkę ściągającą i zazwyczaj na koniec coś łagodzącego - maseczkę kolagenową lub algi.

Gość boombowa
ozywiscie z tego całego zabiegu najbardziej boli wyciskanie... Ja mam jedną jedyną kosmetyczkę która potrafi to robić w miarę delikatnie :) bo całkiem bezboleśnie sie nie da. Jest też "druga szkoła" - niektórzy uważają, ze powinno sie odchodzić od klasycznego oczyszczania na rzecz peelingów (np. yellow peel, azjatycki etc), kwasów czy mikrodermabrazji. Ale to już zależy od rodzaju skóry i zasobności portfela.

ja mialam robione kwasy i pomogly mi juz po drugim zabiegu! oczyszczanie twarzy nie dalo takich efektow jak kwasy.

Gość qwerty2007
Własnie, kwasy - chciałabym oczyścić sobie nimi skórę, ale sama w domu, bo tak by było najtaniej i mogłabym to robić systematycznie, a nie raz a intensywnie w salonie. Tylko co i jak dokładnie zrobić, żeby się pozbyć zaskórników tymi kwasami (mlekowy i salicylowy mam na myśli)? Generalnie chciałabym używać kwasów - nie tylko na zaskórniki ale i przeciwzmarszczkowo.

Gość kafeterianka02
w salonie kwasy robi chyba osoba znająca się na rzeczy, a tak w domu - niektórzy robią, ale znają się trochę na tym - poszukaj czegoś konkretnego bo inaczeh to krzywdę sobie zrobisz

Gość Agusssia
ja próbowałam takiego klasycznego czyszczenia dwa razy i muszę Wam powiedzieć że to pomaga ale niestety na chwilę. u mnie pierwszy raz nawet pomógł, lae za drugim efekt był mniejszy i krótszy, a potem wypryski wróciły ze zdwojona sila. boli wyciskanie i to baaardzo trzeba zaciskać zęby cały czas żeby nie krzyczeć ;) po tym zabiegu regulacja brwi woskiem to prawdziwa przyjemność i zero bólu:) pozdrawiam wszystkich:)