Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolezanka24

Romantyczna kolacja we dwoje. Co ugotować?

Polecane posty

Chcę zrobić swojemu mężczyźnie niespodziankę: romantyczna kolacja przy świecach. I teraz pojawił się problem... Co dobrego upichcić na taki wieczór? Pomóżcie... Mój mężczyzna (ale Go kocham, hihi :P) lubi kuchnię meksykańską - ogólnie potrawy na ostro - kurczak, jakieś mięsko - musi być raczej na ostro - ale oczywiście bez przesady :P Żeby mi nie spłoną przy stole :D Wystarczą, że świece będą się paliły :D Kochani... pomożecie mi wybrać jakąś fajną potrawę? Przepisy, co polecacie - najlepiej, żeby było to sprawdzone. Byłabym Wam bardzo wdzięczna :)

Gość normalnie to polecilabym
ryż ciemny z warzywami i kawałkami kurczaka, doprawiony przyprawami na ostro Super przyprawką do wszelkich mięs jest pieprz chayenne, tylko uwaga! Dodaje sie jego szczypte bo mimo, że pycha, to może wypalic przełyk. Za to poprawoia przemiane materii. :) A ten mój przepis to pewnie za banalny, no i chyba bardziej chiński niz meksykański :p

Ale mozesz to podać np. w wydrążonej papryce, to zyska niebanalny wygląd :D ;)

Gość Lalu
Mmm mój mężczyzna kocha risotto tylko na ostro doprawione i z ryżem podsmażonym na patelni z kukurydzą i groszkiem.

A może naleśniki z łososiem i szpinakiem? mmmmm pycha :)

Gość no to ci powiem ze
że to on powinien ugotować ,czasy sie zmieniaja hehe

Coś czuję, że nim zrobię tą kolację to najpierw poeksperymentuję z Waszymi przepisami :D Ciekawe co mi wyjdzie :P

Tyle razy mi gotował (obiady, kolacje), tyle razy mi przynosił śniadanko do łóżeczka na \"dzień dobry\", że momenatmi nie mogę uwierzyć, że taki kochany, wspaniały i troskliwy mężczyzna mi się trafił :)

a długo jesteście razem, jeśli wolno spytać? Bo wiesz, taka sielanka to... no cóż, nie będę snuc czarnych wizji :D

Gość szuuuuuuuuuuuuuu
zaglądałaś na dział "dom i ogród" ? tam jest sporo fajnych przepisów

do -> normalnie to polecilabym Jesteśmy ze sobą 3 lata - początek związku wspaniały, środek jeszcze lepszy, a teraz to już w ogóle bajeczka :D pól roku temu zaręczyliśmy się i dbamy o siebie w każdej sekundzie naszego życia. Spełniamy nasze marzenia, pomagamy sobie, ufamy i darzymy najwspanialszym uczuciem - miłością :)

no koleżanko24, to trafił Ci się prawdziwy Skarb! :D Może zdradź, gdzie szukac takich skarbów??

bo też chciałabym jednego znaleźć dla siebie :D

Gdzie Go znalazłam? Hehe :D Na dyskotece :) Obserwowaliśmy się wzajemnie przez mniej więcej dwa miesiące. Jak kto się zachowuje, w jakim towarzystwie się bawi itp. Wizja współczesnych dyskotek jest bardzo negatywna - zresztą są ku temu powody - chodzi o zachowanie ludzi w takich miejscach. Jednak zdarzają się wyjątki - mozna tylko potańczyć, pośmiać się ze znajomymi etc. Ja zawsze miałam szacunek do samej siebie, dlatego nigdy nic nie odwalałam w takich miejscach - szłam tylko się wytańczyć z koleżankami. Zarówno On, jak i ja, byliśmy zaskoczeni, że ta druga osoba zachowuje się tak... hmm... jak to nazwać... no, że nie przychodzi po to, by kogoś zaliczyć czy coś :P Podszedł, porozmawialiśmy, umówiliśmy się na spacer następnego dnia i tak się zaczęło... :D Może znacie blog Mi? Ona też poznała swojego mężczyznę na dyskotece :) I jest tak samo szczęśliwa jak ja :D Żeby każda kobieta miała tak wspaniałego faceta jak ja - życzę Wam tego z całego serca :)

Szczęściara! :) Dzieki za zyczenia, mam cichą nadzieję, że może w tym roku sie spełni... A w ogóle, to wszystkiego dobrego w tym nowym roku :)🖐️

Gość gość
fajne przepisy są w Mannishu - teraz np na makaron penne z kurczakiem i brokułami :). jak facet lubi ostre potrawy to można po prostu doprawić na ostro :)

Gość gość
ja też poznałam swojego męża na dyskotece :p

Gość gość
Na romantyczną kolację najlepiej nic nie gotować tylko wyjść do jakiejś miłej knajpki. Ja ostatnio byłam tu: http://hotelcristal.com.pl/ i było świetnie wszystkim polecam to miejsce.

Gość gość
ja zazwyczaj na takie okazje robię owoce morza:P afrodyzjaki się sprawdzają! Zgadzam się tez z tym, ze zawsze mozna iść do fajnej knajpki, szczególnie jezeli ktoś nie ma super zdolności kulinarnych. My robimy roznie, czasem w domu, czasem wychodzimy. Ostatnio odkrylismy fajną restaurację z owocami morza- Strefa w wawie. Ogólnie lubimy eksperymenty kulinarne. :)

hej według mnie coś co będzie mu smakowało i będzie inne a nie oklepane:) wejdź na restauracjewpolsce.com.pl i tam znajdziesz fajne i ciekawe przepisy na dania polskie:)polecam

Gość gość
A może lasagne? :) Lasagne bolognese z dobrym mięsem wołowym (ja zazwyczaj kupuję od http://cezan-ubojnia.pl/ a nie w żadnym supermarkecie) to jest moim zdaniem świetne danie na taką okazję. :)