Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głuptasek

róznica miedzy pudrem i podkładem

Polecane posty

Gość głuptasek

zastanawiam sie czym sie rózni puder od podkładu..?? Czy chodzi tu o forme w jakiej wystepuje czyli w płynie kompakcie..itd.. czy raczej o to ze np. podkład w płynie trzeba jescze nałoztć puder w płynie czy jak?? Bo ja juz całkiem zgłupiałam..dla mnie nigdy nie było różnicy czy mówie puder w płynie czy podkład a podobno jest róznica?? prosze wyjaśnijcie mi to..

Gość głuptasek
nikt nie wie??

Gość no to ci powiem że
podkład lepiej kryje

Gość głuptasek
czyli róznica jest tylko w tym ze podkład lepiej kryje..?? a na podkład trzeba jeszcze puder w płynie czy nie??

Gość czyli wychodzi na to
jest tylko w tym jak ktoś to przetłumaczy. Obok polskiej instrukcji zawsze masz też w innym języku i na tym się wzoruj. Raz tłumaczą puder raz podkład raz zostawiają make up. chyba że chodzi o tzw. podkład pod podkład...to już co innego.Lub o Finisher-to też jest inny rodzaj pudru

Gość głuptasek
no ale chyba jest jakas rózica w konsystencji..w tym jak kryja..itd.

Gość Mokka_22
Podkład ma zadanie wyrównać koloryt cery i zakryć wszelkie niedoskonałości, a puder ma bardziej działanie matujące, zapobiegające efektowi błyszczenia. Polecany jest osobom które nie mają problemów z przebarwieniami skóry

Gość głuptasek
ale jest puder w plynie czy tylko podklady..bo ktos mi poowiedzial ze w plynie to tylko podklad..a pudry sa sypkie w kompakcie prasowane..itd..

puder w płynie to inaczej podkład. najczęściej polskie firmy stosują nazwę \"puder w płynie\". ma to taką samą funkcję, czyli jest to płynny kosmetyk nakładany na krem. oprócz tego są pudry - sypkie, w kamieniu, w kulkach - które nakładamy na podkład.

Gość głuptasek
no ja zawsze mówiłam albo puder albo podkład..ostatnio pytałam kogos o opinie na temat pewnego podkładu..i uzyłam tylko nazwy i ta osoba mnie zapytała czy to puder czy podkład poczatkowo myslałam ze jest jakaś róznica miedzy podkładem w płynie a puderem w płynie..a ona mnie wrecz wysmiała i powiedziałą ze nie ma czegos takiego jak puder w płynie..ze jest tylko podkład..a ja nigdy nie zwracam uwagi na to..bo każdy w zasadzie wie o co chodzi..przynajmniej tak mi sie wydaje..

podkład - wyrównujesz nim koloryt cery, tuszujesz drobne zmiany skórne, taka baza dla pudru puder - nadaje twarzy aksamitny wygląd, matuje błyszczące partie, najlepszy jest transparentny, bo nie mam wtedy efektu maski kompakt - 2w1, czyki podkład z pudrem, ale trzeba nauczyć się go nakładać, bo potrafi zostawić niewdzieczne smugi na twarzy Ja osobiście stosuję kremy brązujące albo samoopalacze, a na to omiatam twarz pudrem transparentnym właśnie po to, żeby się nie błyszczała.