Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kompletnie załamana

O nie!!Dwie kreski na teście

Polecane posty

Gość Kompletnie załamana

Mam 25 lat, ale nie czuję się gotowa na macierzyństwo.Nie mam stałej pracy, mój partner właściwie też nie.TAKIE CZASY!!! Zycie nie jest sprawiedliwe.Czytam wypowiedzi kobiet pragnących dziecka ponad życie.Starających się o zajście w ciążę bez efektu.A ja zawsze byłam taka ostrożna.Raz jeden zaryzykowaliśmy stosunek przerywany kilka dni po okresie,zaraz po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych.I taki psikus.Nie wiem co mam robić.

Gość zuza...
nie zalamuj sie jak tylko zobaczysz na usg fasolke to zmienisz zdanie

Gość kurde ja moge podzielic twoj
los... jakos dziwnie sie czuje, mam wieksze cxycuszki ii bardzo bardzo wrazliwe sutki. mialas cos podobnego?? test moge zrobic dopiero za jakies 10dni bo wtedy bedzie czas na moja miesiaczke ... buuu

Gość Kompletnie załamana
Jasne.Od razu prowokacja!!!! Uważam, że nie mam warunków do wychowywania dziecka.Ani mieszkania, ani jak już wspomniałam stałej pracy.Bogatych rodziców też nie mamy.Ze zgrozą patrzę na trójkę dzieci mojej bezrobotnej koleżanki.Żyją tylko z pensji jej męża.I zawsze sobie przysięgałam, że nie powołam do życia małej istotki dopóki nie będę w stanie zapewnić jej normalnego życia.

objawilo sie to tobie jakos wczesniej? czy zauwazylas dopiero gdy nie dostalas okresu???

Gość Kompletnie załamana
Tak. Piersi mi urosły i stały się bardzo wrażliwe.Miałam też bóle podbrzusza.Myślałąm, że to objawy przed okresem. Ale on nie nadszedł.

kurde... ja tez nie chce jeszcze... normalnie boje sie... musze jeszcze czekac bo chyba zaden test nie wykryje mi ciazy przed okresem... :( buu

Gość Kompletnie załamana
Zrobiłam test tydzień po spodziewanej miesiączce.Łudzę się jeszcze że może to tylko jakieś zaburzenia wywołane odstawieniem tabletek antykoncepcyjnych.Chciałam sobie zrobić tylko miesięczną przerwę!

j a tabletek nie biore juz rok, i stosujemy gumki, ale ostatnio cos nam nie sluza i tez byly przerywane... :(

kompletnie .... to czemu pozwoliłas sobie na stosunek przerywany ? -- przeciez to zadna antykoncepcja ...a \"na dwoje babka wrózył\" Musisz poniesc konsekwencje swojej decyzji ...TY Twoj facet .... Nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem ....! Zamiast uzalac sie nad dziecmi kolezanki ...\"pisac \"Czarne scenariusze .... Mysl co dalej ! Zeby Dziecku zapewnic godny byt ... Niech facet rozejrzy sie zajkas praca ....po malu kompletuj wyprawke ... Jakos to bedzie - chyba musi byc prawda ?

Gość _d_
Sa testy, ktore wykrywaja ciaze 6 dni po owulacji... Zapytaj w aptece o czuly test ciazowy :)

Gość jjjjjjjjja
przeciez kazdy wie ze po odstawieniu pigulek jest wieksze ryzyko i prawdopodobienstwo zajscia w ciaze...

chimera ladna coreczke masz, pochodzi ona tez z takiej przerwy?

Gość Kompletnie załamana
Zrobię jeszcze jeden test.w ogóle wybieram się do ginekologa.Zobaczymy.Jakoś to będzie. Acha >>> nie wiem dlaczego zgodziłam się na stosunek przerywany.Po prostu człowiek nie panuje nad swoim popędem seksualny.Myślałam, że skoro to dopiero kilka dni po okresie to pewnie nic się nie stanie.Masz rację, że nie ma co płakać nad rozlanym mlekie. Moj facet i ja mamy pracę.Problem w tym,że ani on ani ja nie mamy umowy na czas nieokreślony.Albo przedłużą albo nie.

-acha- tez sliczne dzieciatzko masz , a ja wolalabym poczekac. dziewczyny ile wy macie lat, ja dopero 26 i wolalabym poczekac jeszcze trzy...

Ale Ty jestes w ciazy ...!! Wiec jestes pod \"ochronka\" nikto nie moze Cie zwolnic ! masz macierzynski urlop .mozesz miec wychowawczy badz wrocic do pracy ! Facet niech pracuje .a w miedzyczasie niech rozglada sie za czyms innym ...Jezeli nie trzyma go szkola niech wyjedzie za granice zarobi pare groszy ....Wiesz jest tyle wyjsc --- tylko wez sprawy w swoje rece ! nie załamuj sie a działaj --- jak poczujesz ze idziesz \"do przodu \" ---- zmieni sioe Twoje podejscie do tematu i zakceptujesz sytuacje a za kilka lat bedziesz sie ze swoich watpow smiac ..I tego Ci zycze 🌻

kurde :) dzięki . Tak to jest mój owoc z chwili zapomnienia ;) Zresztą u nas w rodzinie to taka TRADYCJA :D prawie wszystkie kobiety są nieplanowane :D Wiesz ja też się napłakałam i w tamtym roku we wrzesniu założyłam podobny topic :) Uwierz mi, wszystko będzie dobrze. Prawda jest taka że dziecko daje takiego powera że się zdziwisz jak dużo można dorobić się przez rok :D

No ja pracowałam na czas określony i miałam 26 lat, oczywiście zaraz po porodzie zwolnili mnie z pracy :P . Potem brałam zasiłek macierzyński aż wkońcu zarejestrowałam się do Urzędu Pracy i pobieram zasiłek. Mąż w międzyczasie dostał Umowę na czas nieokreślony :) . Coprawda przesuneło nam się pare spraw typu: kupno mieszkania czy wymiana samochodu, mam nadzieję że w tym roku już się uda :) Teraz jestem na etapie otwierania swojej działalności i otwieram 16 stycznia :D Także trzymajcie kciuki :) WIĘC NIKT MI NIE POWIE ŻE DZIECKO NIE DAJE POWERA :)

Gość Kompletnie załamana
Dzięki dziewczyny za dobre słowo!To dla mnie nowa sytuacja i ciężko mi się jest z nią pogodzić.Wiem,że jakos to będzie ale nie tak to wszystko planowałam.Wiem, że właściwie nigdy nie ma odpowiedniego momentu na dziecko, bo zawsze "coś".Ale to nie tak miało być!

Gość Kompletnie załamana
Chimera> my nie mamy kasy nawet na ślub.Nie mówiąc tu o kupnie czy wynajęciu mieszkania.Już widzę mieszkanie u mamy lub przyszłych teściów.Brrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a smolić ślub :) a jak wam zależy to weźcie cywilny i będzie tanio :) My znaleźliśmy tanie mieszkanko do wynajęcia 500 zł za 35 metrów, tylko pogoń chłopa do pracy ;) Trzymaj się 🌼

Gość Kompletnie załamana
Nie mówię tu o jakimś weselisku.Ale nie wiem jak zareagują moi rodzice.Ludzie tzw. starej daty.Dziecko bez ślubu i w ogóle.Aż się boje o tym pomyśleć. Ale narobiliśmy.Nic tylko sobie pogratulować.

Gość jestes pewna....
bylas juz u gina???? moze to jakis figiel fizjoogiczny???

Gość to nie tak
przeciez mozesz w szpitalu zostawic, i po problemie :)