Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mario

do kiedy mleko modyfikowane

Polecane posty

od kiedy można dziecku podawać zwykłe mleko z kartonów?

Gość felkaaaa
ponoc lekarze mowia ze mleko krowie powinno byc podawane po ukonczeniu 2 roku zycia dziecia bo do 2 roku moze dostac alergii,ja swojemu dzieciakowi zaczelam podawac po 2 roku ,i rozcienczalam jeszcze z woda by nie bylo tluste.:) i nie uczulilo.:):)

Ja mojej córce zaczęłam podawać po ukończeniu 12 m-cy, początkowo jeszcze naprzemiennie z modyfikowanym...

Gość buka poka
Zgodnie z obecna wiedzą po ukończeniu 3 lat. Nie chodzi o uczulenie, ale o wysoką zawartośc sodu w zwykłym mleku, co bardzo obciąża nerki i może w przyszłości skutkować chorobami nerek. Lepiej trochę więcej zapłacić za mleko, niż mieć na sumieniu chorobę własnego dziecka.

Mi lekarz pediatra który prowadzi synka mówił że do 3 roku lepiej nie podawać mleka krowiego tylko modyfikowane.Ale przecież nie każdego stac więc większośc mam miesza melko z wodą

buka poka tu nie chodzi o koszt ale o to ze modyfikowanych moj syn nie lubi:( od 2-3 mc pije zwykle bo wczesniej nie chcial. ma mleku robie mu nalesniki omlety.......juzx dosc dlugo. lekarze mowia ze po 3 urodzinach dopiro podawac.

podwjna mamo o mnie tez mowia ze nadgorliwa- do 2 lat dostawal cyca:)

Gość buka poka
Znajoma - ale twój syn miał juz prawie trzy lata. Myślę, że kilka miesięcy nie robi takiej różnicy. Co innego podawanie rocznemu dziecku. No i w naleśnikach tego mleka znów sie tak dużo nie zje.

racja:) ostatnio od doktororowej uslyszalam ze jesli mleko to najlepiej prosto od krowy- takie kupic od kogos kto ma krowy.a wczesniej slyszalam ze mleko prosto od krowy jest zbyt tluste dla dziecka.

Pierwszego synka karmiłam 16 miesięcy, drugi dziś kończy 7 miesięcy i też mam zamiar go jeszcze troszeczkę pokarmić. :)

Gość taka tam panna
a ja sobie nawet do kawy dodaje mleko modyfikowane, mleko krowie to przeciez trucizna

O joj... Faktycznie długo karmicie, troche niesmacznie to wygląda ale to wasza sprawa. Co do tematu to moja siostra dopiero teraz zaczeła prowadzać mleko a mały ma 2,5 roku.

Gość taka tam panna
co to za inie Wesna? :O

no 2 lata karmic piersia to tez sobie nie wyobrazam i troche bez sensu skoro dziecko je wszytko

Gość ja 1987
Moj mały jak skończył 1,5 roku to zaczoł pić zwykle mleko z kartonika bo na modyfikowane nie chciał już patrzeć... niby mozna od 2 lat ale mojemu nic po takim nie było a hitem bylo mleko z platkami zbozowymi :) kiedys od malenkiego dawali i dziecia nic nie bylo wiec nie sugerowałabym sie dzisiejsza moda bo i papki mozna dawac do 5 roku zycia tylko po co?!