Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

Chcesz mieć coś z życia- nie wiąż się z POLAKIEM !!! Wojna płci !!!

Polecane posty

Gość a piszą na Kafeterii
?? O_O

Gość ja coś dodam z emigracji
jestem na emigracji i widzę jak wychuchani i wymuskani przez polskie mamuski sa polscy faceci. Jeżeli jeden z drugim nie ma jeszcze dziewczyny, czy zony, to desperacko jej szuka, bo brakuje mu mamusi, co mu ugotuje, posprząta, da darmowy seks itd. A ten co ma już dziewczynę to nic w domu nie robi, bo jak twierdzi " ma w domu od tego kobietę" . Pracowałam z takimi polskimi dziewczynami, co prosto po pracy leciały zaraz do domu, żeby obiad gotować i posprzątać, a jak za długo były na zakupach to " pan i władca" zaraz dzwonił na komórkę czemu ich jeszcze w domu nie ma. Te dzieczyny są pare lat na emigracji i słabo mówią po angielsku, bo nawet na kurs angielskiego nie mają siły i czasu, zresztą czy " pan i władca" im by na to pozwolił. Na emigracji wśród polskich par, czesto ( obserwuje to) panuje zniewolenie kobiet. Masakra. Te dziewczyny jeszcze nie są żonami, a już tyrają jak żony. Gdy im to powiedziałam to uznały to za normalne, bo tak polskie kobiety sa wychowywane, no i boją się, ze zostana same na emigracji i nikogo sobie nie znajdą. A ilu ja polskich desperatów spotkałam na swojej drodze, co to niby milusi na początku, ale poglądy te same w głębi " to kobiece czynności" . Z takim jednym palantem pracuje. On po pracy nic nie robi. Sprowadził sobie z Polski matkę i siostrę, ma dziewczyne. Dziewczyna zajmuje sie domem, jego matką na rencie, siostrą i pracuje, a nie jest jeszcze jego zoną. Masakra, a on twierdzi, że dom to sa babskie sprawy. Takich polskich palantów na emigracji jest zatrzęsienie, więc już przestaje mnie dziwić, ze polskie kobiety coraz częściej zaczynają wiązać się z np brytyjczykami, te przynajmniej ma kase, a nie te nasze polskie gołod..ce jeszcze mają wygórowane wymagania i styl macho. Mój mąz też był wychowany w stylu podziału czynności na damskie i męskie. Gdy zaczęłam pracować tak samo jak on, też dom był na mojej głowie, harowałam w domu i w pracy, po paru miesiącach, ciągłego mówienia, że on też ma dbać o dom i naszego syna, powiedziałam , że odejdę, całkowicie odseparowałam się od niego, bo na co mi facet, jak nawet seks był byle jaki. To go obudziło. teraz ja w domu nic nie robię, zmieniłam nastawienie, może być chlew w domu, a ja tego nie ruszam.Zajęłam sie rozwojem siebie, na co nigdy nie miałam czasu i pieniędzy, a dom i wychowanie syna zostawiłam na głowie męża. I szwankuje wszystko, w domu jest bajzel, syn pogorszył sie w nauce, ale przestałam sie tym przejmować, nie jestem niewolnikiem. I tak wystarczająco zostałam " oszukana " przez los, bo przez to, że urodziłam dziecko i zmuszona byłam być z nim w domu, teraz pracuje ciężko za najniższą stawkę, musze nadrabiać starcony czas, zamin dopadnie mnie w starość w pracy i nie będę miała juz siły pracowac fizycznie. Mąż nigdy nie miał takich dylematów, ma wyższą stawkę w pracy, spokojniejszą i mniej wysiłkową pracę. Masz dobre myslenie, tylko go nie zmieniaj, wierz mi mężczyżni potrafią je zmienić róznymi sztuczkami przez lata, i ani sie obejrzysz, a taka służącą jesteś, a potem gdy mimo wykończenia budzisz sie w środku nocy, żeby zrobić siusiu, przyłapujesz swojego męża ( najpierw raz potem drugi ) jak " wali sobie konia" przy nastolatkach, a ty czujesz sie jakby ci ktoś młotem w głowę trafił... Nie zmień tego myślenia, bo przegrasz... Mówię ci to ja doświadoczona mężatka, doświadczona swoim małżeństwem i obserwacją innych związków i w większości wszystkie wyglądają tak samo...

Gość sama prawda nic dodać
nic ująć

ło Jezuuuuu. ale wy macie problemy. ja wole zaradnego polaka tradycjonaliste niz wymuskanego gejowatego anglika w dodatku rudego, błe.

nie ma c generalizować. moj mąz tez marudzi na te babskie czynnosci i takie tam, ale jak widzi ze mam duzo roboty to mi pomaga. nie narzekam bo chlop kochany mimo ze maruda.

Gość Wrocławianka22
a ja tam lubię Polaków ;) przynajmniej sa szczerzy i nie owijają w bawełnę a Włosi? romantyczni? przeciez wiadomo, że tylko o tyłek im chodzi a nie o jakies romantyczne bzdury, mają po prostu dobrą bajerę, na którą lecą takie pustaki tylko ;) a niemiec to najchętniej po miesiacu znajomości sprowadziłby kobietę do siebie, postawił przy garach i rozwalił się przed telewizorem do góry swoim ogromnym brzuszyskiem... kobieta-służąca? nie dla mnie ;) z anglikiem co prawda nie miałam doczynienia, ale nie podoba mi się ich zarozumiałośc i pycha, zarażeni komercją, kobiety traktuja jak kawałek miesa, który czasem mozna sobie pobzykać, ja tak to widzę ;) Pozdrawiam wszystkich fajnych Polaków 🖐️:)