Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość USG

USG 13 tydzień. Jakie badania?

Polecane posty

Gość USG

Byłam na usg i wyniki wyszły następujące: Wymiary dzidziusia to: PPD 23 mm, HC 84 mm, AC 67 mm, FL 81 MM co odpowiada 13 tygodniowi. A gdzie kość nosowa, przezierność karku? Dlaczego nie zmierzyli???

Gość puk puk aku
trzeba się tego domagac - przeziorność jest najbardziej wiarygodna do 14 tc.

Gość USG
lekarz powiedział, że w normie, ale nie powiedział dokładnie ile i uznał, ze nie stwierdza wad. mam iść na usg gdzie indziej?

Gość to są 4 najważniejsze
parametry

Gość puk puk aku
dziwne ze nie podał wymiaru- mi wpisał do kary ciazy - moze tez masz adnotacje

Gość USG
to nie była wizyta u ginekologa tylko samo badanie usg, może dlatego?

Gość USG
denerwuje się bardzo, może jeszcze raz pójdę ...:( gdzie indziej

Gość puk puk aku
lepiej idz po jeszcze jedna opinie- to badanie jest wazne dla naszego dobrego samopoczucia - bedziesz sie czuła spokojniej. a jak z koscia nosowa?

Gość puk puk aku
przed toba jeszcze wiele tygodni ciąży- i czesto bedziesz sie martwiła o swojego maluszka - warto chociazx troche sie odstresowac

Gość usg
o kości nosowej nic nie wiem, bo nie ma w opisie badania, czhyba że jest na zdjęciach ale nie wiem jak to czytać...

Gość ojejujeju...
o jeju... a po co ci to? skoro lekarz powiedział ze ejst ok to znaczy ze jest ok... takie latanie na usg co chwila moze zaszkodzic dziecku, a napewno nic dobrego nie przyniesie. no i co z tego ze sie dowiesz jakie wymiary beda przy kolejnym skrócie? a jak beda zle to co? za kilka tyg bedziesz miala usg połówkowe i wykonaja nowe badania. Sprawdza dokladnie budowe serduszka i wszystkich innych narzadów. Te 7 tygodni cie nie zbawi i tak nic w tym czasie nie wymyślisz. Poczekaj !

Gość ojejujeju...
puk puk aku wlasnie przed nia jeszcze wiele tygodni ciazy i jeszzcze nie raz bedzie sie martwic o swojego maluszka... wiec moze lepiej dac sobie troche luzu i pomyslec pozytywnie. Co ci to da że bedziesz latała do gina i kazala robic sobie badania ktorych wyników nie ejstes w stanie nawet zinterpretować. Poczekaj. Z jakis czas urodzisz maluszka, podchodz do tego spokojnie i bez takiej paniki!

Gość usg
Mam 30 lat więc sie denerwuję, a to jest moje 1 dziecko

Gość usg
mam nadzieję, ze wszytko będzie ok, a określenie przez lekarza że NT "w normie" on. że nie ma się czym martwić

Gość puk pukaku
Kazdya z nas robi tak jak uważa za słuszne. Ja byłąm u dwóch lekarzy z tym badaniem - pierwszy powiedział , ze chyba wszytsko ok al tego nigdy nie jest pewny, byłam troche zaniepokojona więc pojechałąm do innego, który wszytko dokladnie wytłumaczył.

Gość goragóra