Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trtrtr

ogoliłam sobie całą...

Polecane posty

... wiecie co takiego, kompletnie na zero - chociaż myślałam że się nigdy nie zdecyduję, bo taka ... wygląda mi wtedy tak dziecinnie ( :S ) a i wiem że codziennie nie dam rady zrobić na gładko a wtedy będą odrastać kłujące włoski - i jestem zaskoczona efektem bo inaczej mi się kochało z moim partnerem, więcej czułam, lepiej się ruszałam, fajnie mi się ją myje... no szok ale teraz dopiero będzie mnie kłuć przy odrastaniu no i to tyle co chciałam napisać a, i mam pytanie do dziewczyn, czy jeśli preferujecie całkowite wygolenie to usuwacie włoski codziennie maszynką, macie podrażnienia, one wrastają, jak to jest?

Gość gdybym usuwała je codziennie
chyba by mi psiocha odpadła;O Mi włosy wrastają nawet po maszynce, mam wszedzie podrażnienia itd. Używam kremu do depilacji co tydzień, bo wolno odrastają mi młosy a szczecinka 1mm nie bardzo przeszkadza mojemu chłopowi. Poza tym zawsze robię to wiecziorem a potem idę spać, rano jest gładko i w ogóle fajnie. Ale podczas noszenia bielizny i innych ubrań w dzień tak mi sie podrażnia miejsce tuż nad spojeniem łonowym (bo jestem szczupła, więc u mnie wzgórek łonowy wystaje nieco), że mam spuchniętą, zaczerwnieniona skórę na całej powierzchni:o Dlatego nie depiluję się w całości, bo nawet jak zostawię sobie jednocentymetrowy pasek, juz jest o wiele lepiej. Po wosku tak samo wrastają mi włosy, jak po maszynce. Mam blizny, itd. Więc zostaje krem.

Gość wineka31
oczywiście golę sobie całą,często jestem w Niemczech w sunie ,tam wszystkie dziewczyny są wygolone z włosmi wyglądałabyś jak ostatnia kretynka!

Gość zglos to
dobrze ze nie chodze do sauny :O:P

Gość koziołek dziwaczka
Nie mam podrażnień i nie kłuje mnie nic przy odrastaniu. Golę normalną maszynką i nie używam płynu po goleniu.

zazwyczaj gole wszystko albo zostawiam paseczek--ale to bardziej wynika z mojego wygodnictwa:o taa tyle razy mówiłam sobie ze nie będę golić wszystkiego bo później chodzę jak by mnie ktoś popieścił prądem-ale cóż poradzić czym byś nie goliła i tak będą odrosty;)

Gość wszyscy lubimy ogolone
ale nie wszyscy lubią sobie golić i to jest taki odwieczny konflikt

mnie też zawsze swędzi po goleniu 😭 😭 a potem robią się paskudne czerwone krosty 😭 i czochram się na śmierć :D dlatego nie lubię tego robic ale co jakiś czas robię :) ostatnio zaczęłam golić je maszynką elektryczną :P fakt do łysa nie goli ale całkiem króciutko i przynajmniej nic nie swędzi później :D albo po goleniu żyletką przemywam spirytusem albo pryskam perfumami z alkoholem :O piecze jak jasny skur******* ale na drygi dzień nie swędzi i krostki są mniejsze :)

taaaa... mi już rano, po dokładnym wygoleniu do gładka, nowym ostrzem, odrastają włoski, ot, taka uroda a jeśli spróbuję kilka razy na dzień się wygolić (sprawdzałam, musiałabym tak co 6 do 12 godzin żeby nie wyrastały włoski ;DDD), to skóra się podrażnia i wtedy dopiero się dzieje, robi się podrażniona, szorstka, zaczerwieniona, włosków nie da się usunąć wtedy dokładnie... szkoda gadać całkowita gładkość przez cały czas jest przy moim typie włosów nie do osiągnięcia, a szkoda bo okazało się że wygolona sama lepiej się czuję dotyczy to golenia i depilacji wiecie, koleżanki mi zazdroszczą że tak szybko rosną mi włosy, mając na myśli włosy na głowie, że mogę krótko obciąć a wkrótce już mam długie, ale żeby wiedziały że to dotyczy WSZYSTKICH włosów... ;P

Gość ja nie golę się cała
tylko pasek zostawiam, chociaz to wymaga większej uwagi i zręczności. łatwiej już ogolić wszystko. ALe wtedy tak mnie wszystko swędzi, szczypuie, mam stan zapalny, podrazniona skórę, cały czerwony wzgórek łonowy, ze maskara:o Poza tym nie wszyscy lubia ogolone. Ja nie lubię. Moim zdaniem wygladam wtedy jak kretynka, nie podoba mi sie moja piczka i wstydzę się ją pokazywac nawet mojemu menowi. Z lekkim paseczkiem to co innego- wtedy już wyglądam i czuję się sexy:p A że jemu wszystko jednoa jaka, byle był i byłe była moja, to się cieszę:)

mnie wszystko swędzi nawet w pachwinach 😭 😭 może mam twarsze włoski ?? :P

trtrtr ----> możemy sobie podac ręcę ;) ;) ;) mi też wszyscy zazdroszczą gęstych, grubych i momentalnie rosnacych włosów na głowie tylko, że oprócz głowy mam takie włochy wszędzie :O :O

Gość vxce
ja probowalem ogolic ,ale skora mi zaczela schodzić z jaj i zrezygnowałem..

Gość vxce
goiłem sie tą samą maszynką ktorą urzywam do twarzy..Philishave..

Gość strzyzona
a ja nie golę. Ja używam maszynki do strzyżenia mego mena. Strzygę bez nasadki czyli wloski sa na ok. 1 mm. Nie piecze, nie swędzi bo jak odrastają to nie os zera. Izostawiam pasek na wzgorku dla ozdoby - taka grzywka z nasadki 3 mm.

Gość wszyscy lubimy ogolone
podbno trzeba przed depilacją elektrycznym depilatorem posmarować żelem znieczulającym Emla. Ale i tak włosy bedą wrasać

ja tez wole paseczek sobie zostawiac ale moj facet woli jak gole wszystko. A wloski odrastaja mi po 2-3 dniach... Na szczescie nic mnie nie swedzi chociaz kiedys swedzialo. ale zaraz po goleniu wcieram pol tubki kremu nawilzajacego do rak i od razu przechodzi:) Szczerze mowiac szybciej dochodze gdy jestem gladziutka, nie wiem dlaczego :)

depilator... to dobre dla masochistów... ;DDDD ja miałam taki stary, z gumką wyrywającą włoski, nie powiem, używałam go na całych nogach, nawet w miejscach bardzo bolesnych przy depilacji, ale żeby z miejscu intymnym... chyba bym zwariowała z bólu i wargi sobie wyciągnęła ;DDDD a żebym tak chociaż w zamian za to na przykład rzęsy miała długie... hmm... tak czytam co piszecie, może i u mnei ten wzgórek jest najwrażliwszy, bo na razie faktycznie tam było najłatwiej o podrażnienia uniemożliwiające późniejsze efektywne wygolenie, i bardzo nieestetyczne co do estetyki, mi też najbardziej podoba się zostawiony paseczek

rajmunda, no właśnie... mi też lepiej wychodzi kochanie się gdy nie mam żadnych włosków ;>