Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam taki problem

mam taki problem i nie mam nikogo znajomego który sie zna na komputerach

Polecane posty

tutaj http://pclab.pl/art15696-6.html masz porównanie Pentium D a Athlonem 64. Jak widać w grach lepiej radzi sobie Athlon, ale procesor w Twoim zestawie, to 915 (lepszy niż w tym teście). W praktyce A64 3800+ będzie pewnie trochę lepszy w grach niż Pentium D 915 i jest trochę tańszy. Pamięć 2x512MB daje trochę (raczej niewiele) lepsze wyniki niż 1 kość 1024MB, ale ogranicza ewentualna późniejszą rozbudowę (jeżeli płyta główna ma 4 sloty na kości pamięci, a powinna, to nie jest jakiś duży problem). Być może warto kupić trochę większy dysk twardy, chociaż przy obecnych, bardzo niskich, cenach płyt DVD pojemność dysku nie musi być specjalnie duża. Karta 7300GT to niezłe rozwiązanie, ale być może uda się kupić jakąś 7600GS lub GT (choć i tak jest nieźle)

_ff_ pamiętaj, że Ona chce jeszcze monitor i (jak się okazało) głośniki. Zlożenie takiego zestawu (z podanym monitorem) za 3000 tys nie jest aż takie oczywiste (w sklepach internetowych oczywiście jest taniej). Co nie zmienia faktu, że lepszy byłby A 64 3800+ :)

Gość kłopotka13
jeśli już o komputerach to... mam na kompie wirusy :( strasznie dużo Trojanów :( łeee :( ściągnęłam i zainstalowałam AVASTA :) nie znam się na tym więc nie wiem co robić :( zeskanowałam tym AVASTEM komputer :( niektóre pliki usunęłam a niektóre poddałam kwarantannie :) co to znaszy ta cała kwarantanna ? czy to wystarcz? czy pliki nią objęte zostaną "naprawione" ? czy się "uratują" ? z góry dziękuję za pomoc i przepraszam za wcięcie się do tematu :(

Pliki poddane kwarantannie są jakby \"odizolowane\". Pliki poddaje się kwarantannie wtedy, jeżeli nie można ich \"uleczyć\" a usunąć szkoda :) Być może kolejna wersja antywirusa będzie w stanie naprawić zainfekowane pliki przetrzymywane w kwarantannie, choć znając życie raczej niewielkie są na to szanse.

Gość kłopotka13
czyli zostawić to tak jak jest? czy to bezpieczne ? dziękuję :)

Dopóki masz zainstalowanego antywirusa, to jest to bezpieczne. Jedanak, jeżeli nie są to jakieś ważne pliki, to lepiej kasować (prawdopodobnie i tak nic już z nich nie będzie)

Gość jabadabaduuuu
;)

Gość to znowu ja ja
nie wiem czy dobrze zrozumiałam mam wiec kupic taki komputer jak z twojego zestawienia jest wart tego za 1827 a moje zestawienia za 3000 nie jest wcale takie super???

Ten zestaw za 3000 posiada monitor, głośniki (można wziąć Logitech S-200 zamiast Inspire p380 - jeśli chcesz trochę oszczędzić), fajną myszkę :) Po uzupełnieniu zestawu za te 1800 o wspomniane wyżej elementy i dołożeniu 512 MB RAM oraz zamontowaniu lepszego procesora (np 3800+) okaże się, że taki zestaw będzie zbliżony cenowo do podanego przez Ciebie (prawdopodobnie będzie trochę tańszy i trochę lepszy - A 64 3800+ sprawdzi się w grach lepiej nić Pentium D 915)

Gość odpowiedz z wczoraj
płyta główna to ASR cok 775 VSTA

Ta płyta (Asrock 775Dual-vsta) jest dość dziwnym tworem. Posiada załącze AGP i PCI-e (do starych i do nowych kart graficznych) oraz ma 2 gniazda na pamięci DDR i 2 gniazda na DDR2. Może jest to dobre rozwiązanie dla kogoś, kto \"przesiada\" się ze starego komputera i z przyczyn finansowych przez jakiś czas ma zamiar używać starej karty grficznej i/lub starych pamięci. W przypadku zakupu całego komputera wybór takiej płyty nie jest dobrym pomysłem: gniazdo AGP nie będzie potrzebne, masz tylko 2 gniazda na pamięci DDR więc w sytuacji, gdy będziesz chciała dołożyć pamięć może być problem. Dodatkowo kiepski chipset, obługa tylko dwóch kanałów SATA (i to starszego typu)

Gość odpowiedz z wczoraj
to jaka w końcu ta płyta ma być

Z niedrogich z podstawką LGA775 (do procesorów Intel) może być Asrock Conroexfire (Choć to niestaty i tak wydatek ok 100zł większy niż płyta, którą podałaś. Swoją drogą płyta użyta w Twoim zestawie jest po prostu kiepska). Jeżeli miałby się tam znaleźć procesor AMD A64 3800+, to można by było wybrać np płytę Asus M2N-E lub Gigabyte GA-M55S-S3. Jeśli chodzi o koszty, to aktualnie Twoja \"para\" płyta + procesor jest warta ok 640zł. Natomiast A64 3800+ z płytą M2N-E to wydatek ok 720 a A64 3800+ z płytą GA-M55S-S3 - ok 650zł (ceny wg http://gral.pl/ )