Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kwiat_paproci_

co jest ciekawego w tarnowskich gorach?

Polecane posty

za dwa tygodnie wybieram sie z chlopakiem na jednodniowa wycieczke do Tarnowskich Gór, do parku wodnnego i na lyzwy:) na basenie bedziemy jakies 3-4 godziny wiec jeszcze nam troche czasu zostanie, co tam mozna jeszcze Ciekawego porobic/zobaczyc? ?:)

Moja propozycja. Srtańcie na rynku miasta i zaczepiajcie przchodniów tekstem \"koniec juz bliski, módlcie się\". Ja raz sie tak bawiłem ze trzy godziny. :o

Gość no znamya
basen jest ok

poza tym to sztolnia jest ale nie wiem czy czynna w zime

Najciekawsze są drogowskazy prowadzące do Tarnowskich Gór. Brzmią tak: Tarnowskie G. Zawsze mnie to śmiezy do łez:D

spoko umiem poszukac w internecie;p ale wole spytac ludzi a nie czytac strony utworzone kto wie ile czasu temu z nieaktualnymi informacjami. tak samo bylo jak pojechalam we wakacje do chorzowa do parku i miala tam byc kolejka linowa nad calym zoo (przeczytalam to na ich stronie) i co sie okazalo?-kolejka nie czynna od kilku lat...

jakies brednie nam tu wypisujesz kolejka linowa czytaj elka w parku chorzowskim jezdzi zawsze w okresie letnim :)

Gość ej ej ..je
a na jakiej ulicy ta knajpa meksykanska?

a nie wiem niedaleko rynku czy czegos takiego gdzie jest conieco trzeba skrecic w boczna uliczke ale widac nazwe tabasco czy cos takiego nie pamietam ale zarcie bombai nie drogie

moze byla akurat wtedy zamknieta ale nie od paru lat jak wczesniej napisalas

podeszlam sie do jakiej baby co sprzedawala baloniki sie spytac i ona mi tak powiedziala;p nie jestem stamtad to nie wiem. w kazdym razie miala dzialac..mogli napisac o tym na stronie a nie robic czlowiekowi ochote;p

elka dziala co roku choc w tym to nie wiem bo nie bylo mnie a skad ty jestes ze takie wycieczki na slask robisz? :P

Gość Hrabina Wrońska
Sztolnia jest czarnego pstrąga w Tarnowskich

Gość tarnowskie_gory
kopalnia zabytkowa jest fajna do zwiedzenia, masz linka http://www.kopalniasrebra.pl/KOPALNIA.asp i skansen maszyn parowych sztolnia czarnego pstraga http://www.kopalniasrebra.pl/SZTOLNIA.asp na rynku jest zabytkowa studnia, dalej zabytkowa dzwonnica, Tarnowskie Gory sa ladnym miastem :) park miejski jest przyjemnym miejscem szczegolnie wiosna i latem, szkoda, ze bedziesz w zimie w TG , aha, w okolicy jest Swierklaniec, tam mozesz zwiedzic piekny park, przed wojna byl w nim piekny palac zwany Malym Wersalem, szkoda, ze Ruscy go w powietrze wysadzili :( Aha, tradycyjny slaski obiad mozesz zjesc w restauracji na Rynku nazwanej Sedlaczek,

Gość Hrabina Wrońska
Była zamknięta bo konserwowali - pod koneic wakacji normalnie hulała

ja jestem z malej miejscowosci co nikt jej tu napewno nie zna;p a na wycieczki robie nie tylko na slask tylko co calej Polsce;p zreszta od nas najlatwiej sie dostac wlasnie na slask hehehe

aha no to widze ze mialam pecha z ta elka, a kolesiowa od balonikow jakies glupty gadala..ale takie rzeczy powinni pisac na stronach bo miedzy innymi po to są

ogolnie w tarnowskich gorach nie ma co robic mozna jedynie dobrze zjesc :D jak sie znajdzie ta knajpe hehe wybierz inne miasto :D

Gość Glywinka
Stic Wiśniowy Sad jest w Rudzie śl.. W Tarnowskich Górach polecam Auqa park.Można fajnie spedzić czas(parę godzin miłego relaksu),też dobre miejsce na randkę i pokazanie się w całej okazałości:).Jest tam też bar na górze,szkoda tylko,że nie ma bezpośredniego przejscia z basenu.Na basenie też jest taki mini barek,ale mały wybór Pozdrawiam

Gość fgf
Tarnowskie Góry są jak kobieta dziura... po prostu dziura :P

Aha - sporo wypiłem to pewnie mi się coś pojebało :O Ale i tak \"Wiśnowy\" rules :classic_cool:😭

Gość sprobuje
jest tam sztolnia bylam wieki temu z wycieczka szkolna jak mialam 13 chyba latek... bardzo mi sie tam podobalo. nie wiem czy jest nadal czynna