Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania75

cukrzyca ciążowa

Polecane posty

Dziś dowiedziałam się, ze mam cukrzycę ciążową. Test obciążenia glukozą 75g po godzinie 150%, a po dwóch 148%. Niby nie wiele ponad normę ( 140%) ale dostałam glukometr, drakońską dietę i zapisałam się do poradi diabetycznej. Boję się o moje maleństwo, mimo że lekarka uspokajała... Czy któras z Was przez to przechodziła?

Gość nie chcę być brutalna
lepiej się martw o siebie a nie o płód bo to się może bardzo źle skończyć np. ślepotą

Aniu nie taki diabeł straszny ale niestety diety pilnować trzeba. Jak chcesz to wyślę Ci na maila dietkę cukrzycową dla ciężarnych tylko podaj adres.

Słonko, dzięki, bardzo mi się przyda :-) Mój adres annalewandowska@poczta.onet.pl Pozdrawiam

Wielkie dzięki 🌼 Czy dobrze zrozumiałam, ze przechodziłaś przez to w ciąży? Bardzo ciężko było?

Aniu przechodziłam, czy ciążko trudno mi powiedzieć, zależy od silnej woli. Ja kocham słodycze a w ciąży szcególnie miałam na nie ochotę. Poza tym musiałam brać leki tokolityczne które podwyższały cukier więc trochę było z tym problemów no i chudnąć im zaczęłam po wprowadzeniu dietki.... Pamiętaj tylko nigdy nie słuchaj znajomych jak mówią że pod koniec ciąży można dietkę odpuścić, starajsię utrzymywać cukry na właściwym poziomie a wszystko będzie ok.

Tak się wczoraj przestraszyłam tej diagnozy, ze z pewnością nie odpuszczę diety, nawet pod koniec ciąży. Zresztą mam niezlkego nadzorcę - mąż bardzo skrzętnie sprawdza i przelicza co jem :-) Od poniedziałku do pracy, więc nie będzie czasu na podjadanie. Dzięki za wskazówki i dietę. Pozdrowionka dla Ciebie i Twojego dzieciątka.