Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margeuritte

sińce pod oczami

Polecane posty

Gość margeuritte

MAm pytanie czy ktoras z was uzywala czego co pomaga na podkrążone oczy? poodbno cienie pod oczami swiadcza o tym ze ktos moze byc chory np na nerki ale mi sie zorbily takie na razie srednie te since,jednak mimo ze sie wyspie nie znikaja.

Gość ja mam since
kurde ja mam cienie od zawsze i nawet jakbym spala przez tydzien to nie zejda;/ zna ktos moze jakis dobry krem??

Gość margeuritte
no wlasnie zna ktos? a co do ciebie zbadaj sobie nerki jesli to takei brazowe cienie bo moje sa taki sine raczej sino - rozowe jakbym ciagle plakala.

Gość a może to anemia

Gość idepokawke
Obwódki pod oczami: szare, brązowe lub nawet sine, wiele osób ma z tym problem, przyczyną może być: nerwowość, brak snu, niewłaściwe odżywianie, wyczerpanie organizmu, choroba, brak żelaza i witamin, złe krążenie krwi w skórze pod oczami, skłonność dziedziczna do sińców pod oczami (bardzo cienka skóra powiek i wokół oczu), naukowcy odkryli rodzaj grzybka pleśniowego, który powoduje spowolnienie krążenia krwi w naczyńkach wokół oczu - są osoby szczególnie wrażliwe na ten rodzaj grzybka i u tych osób sińce mogą być bardziej widoczne, na skutek alergii mogą również powstać pod oczami worki. Nie znana jest jeszcze niestety metoda walki z grzybkiem pleśniowym. Walka z sińcami pod oczami jest bardzo trudna, ale warto spróbować. Zalecana jest odpowiednia ilość snu, wypoczynek, przebywanie na świeżym powietrzu, dieta bogata w witaminy. Można stosować kremy z zawartością arniki, miłorzębu, kasztanowca (te składniki działają obkurczająco na naczyńka), można stosować rano chłodne okłady ( krem pod oczy można przechowywać w lodówce, schłodzony będzie lepiej działała zwężajaco na naczyńka). Do picia polecam sok z cytryny z miodem (rozrzedzony wodą). Na powieki można nakładać kompresy z czarnej herbaty (nie może być to herbata aromatyzowana gdyż może wywołać podrażnienie spojówek). Do wykonywania makijażu można używać kosmetyków kamuflujących sińce nie należy przesadzać z ilością nakładanych kosmetyków. W gabinecie kosmetycznym można poprosić o wykonanie zabiegu polegającego na drenażu limfatycznym.

Gość margeuritte
bardzo dizekuje za tak wyczerpująca odpowiedz i pozdrawiam cieplo :)

Gość blond666
zel ze swietlikiem sobie kupcie