Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktosik26

pomocy jest tu ktos dobry z matmy, musze miec to na jutro

Polecane posty

Gość ktosik26

Inwestor bedzie reinwestował kwotę 5 mln USD za 3 miesiące na okres kolejnych 3 miesiecy.3-miesieczne stopy procentowe wynoszą obecnie 11,125% - 11,000% rocznie. Ceny eurodolarowych kontraktów futures wynoszą 89,26 Jezeli za 3 miesiące poziom oferowanych na rynku 3 miesiecznych stóp procentowych bedzie wynosic 9,5%, a cena eurodolarowych kontraktow futures 90,23, oblicz: a) wartosc o jaka obniżą sie dochody uzyskiwane z depozytow 3 miesiecznych b) liczbę punktow bazowych (ticks) o jaką zmienila sie cena eurodolarowych kontraktow futures c) liczbe kontraktow futures, jaką inwestor powinien byl kupic lub sprzedac d) zysk inwestora, jezeli sprzedał lub kupił liczbę eurodolarowych kontraktow futures, wyznaczoną we wczesniejszym poleceniu (c), po cenie 90,23 e) zysk stratę z nowej inwestycji

Gość ktosik26
interesuje mnie punkt c i d :) z gory dzieki

kurcze, zebys to dał(a) ze 4h wczesniej to moze bym pokombinowala. Ale teraz moj mozg już śpi :O

Gość ktosik26
wiem ludziska ze pozna pora przepraszam

Gość ktosik26
halooooooooooooooooooooooooooooooooo

hello everyone ! ja chcialem dodac ze odpoweidz na podpunkt c z zadania użytkownika ktosik26 wynosi 8, niestety problem jest z policzeniem tego pozdro !

ludzie, ja mam z tego kolowium we wtorek, help me plisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss!

Gość ktosik26
Tomash chyba nikt nam nie pomoze :((((((((((((((((((((((((((((((((

wzór na odsetki narosle od depozytów O=90/360*p*r p-to oprocentowanie depozytu r -to wielkosc depozytu wzór na wartość kontraktu futures W=90/360* ticksy/100 * r tiksy to roznica miedzy cena 1 i cena 2 kontraktów futures r to wielkość depzoytu

To zadanie z zarzadzania ryzykiem, moze ktos umie zrobic podpunkt C i D?? Inwestor bedzie reinwestował kwotę 5 mln USD za 3 miesiące na okres kolejnych 3 miesiecy.3-miesieczne stopy procentowe wynoszą obecnie 11,125% - 11,000% rocznie. Ceny eurodolarowych kontraktów futures wynoszą 89,26 Jezeli za 3 miesiące poziom oferowanych na rynku 3 miesiecznych stóp procentowych bedzie wynosic 9,5%, a cena eurodolarowych kontraktow futures 90,23, oblicz: a) wartosc o jaka obniżą sie dochody uzyskiwane z depozytow 3 miesiecznych b) liczbę punktow bazowych (ticks) o jaką zmienila sie cena eurodolarowych kontraktow futures c) liczbe kontraktow futures, jaką inwestor powinien byl kupic lub sprzedac d) zysk inwestora, jezeli sprzedał lub kupił liczbę eurodolarowych kontraktow futures, wyznaczoną we wczesniejszym poleceniu (c), po cenie 90,23 e) zysk stratę z nowej inwestycji

Gość łączenie tematów
zarzadzanie ryzykiem ---------------------------- 02:33 Tomash czy jest tu kos kto zajmuje sie zarzadzaniem ryzykiem?? ............ 02:34 fifka dziadka mroza nie filozofuj koleś idź spać 02:43 Sweet Dreams jasniej prosze Ceń słowa, każde może być twoim ostatnim !!! http://www.pajacyk.pl http://www.polskieserce.pl/