Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce helixa

kolczyk w chrzastce - helix

Polecane posty

Gość chce helixa

jak wyglada zrobienie takiego kolczyka?

Gość chce helixa
do gory

Gość ehhhhh fanie to wyglada
ja mam :D swietnie wyglada,robiłam pistoletem.nosze kółeczko złote malutkie :D zrób bo warto

Gość chce helixa
up

Gość Rosoli
ja robiłam sama....:) zawzięłam sie bo moja kuzynka miala....i przebilam....w ogole nie bolalo...tymbardziej pistoletem.....:) tylko jest jeden minus...ze nawet przekuwane ucho u kosmetyczki ropieje...bardzo dlugo.... no coz...:) ja przeczekalam ten okres i mam :) serio nie boli....ja sie zastrzyku boje a tego nie wiec....spoxik:)

Gość chce helixa
a igłą przekłułas?

PISTOLETEM się chrząstki nie powinno przebijać. Zwykle zabieg ten przeprowadza się za pomocą igły od Venflonu. Może i jest to trochę bardziej bolesne, ale w parędziesięciu procentach przypadków goi się krócej i mniej ropieje, kiedy przebija się chrząstkę igłą, a nie pistoletem. Potem przemywasz tym, co ci doradzi kosmetyczka. A poza tym HELIX to dwa kolczyki obok siebie mniej wiecej w środku ucha: http://www.wildcat.pl/piercing_abc/helix.jpg Kolczyk w chrząstce, to po prostu.. kolczyk w chrząstce.

Gość wielka znawczyni z waniliowego
ehhh no nic. Kolczyk w chrząstce nazywany jest helixem od nazwy wlasnie chcrzastki w anatomii. a to zdjecie to po prostu przyklad. mozna miec tez i 10. W kazdym razie,najlepiej przebic igla w salonie lub u kosmetyczki igłą. Do gojenia najlepszy jest kolczyk kuleczka,jak sie zagoi mozna nosic juz rozne :) http://tattoo.about.com/library/graphics/piercingpics8.jpg tu waniliowy budyniu masz nazy kolczykow w miejscach na uchu. Nie dziekuj,niedoinformowanym trzeba pomagac. Pozdrawiam

Gość chce helixa
dzieki wszystkim za rady ;)

Gość Czarnaaax3
Ja robilam u kosmetzcyki pistoletem i nic mi nie jest. Mam juz go miesiac i sie wszystko ladnie zagoilo. Jak najbardziej polecam ! ;)