Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka_27...

Katar, zaczerwienione gardło i antybiotyk

Polecane posty

Gość anka_27...

Hmm..mama problem, zawsze chodzę z moją córeczką do pewnej pani doktor, mam do niej pełne zaufanie, jednak tym razem ona wyjechała, nie mogę się z nią skontaktować a moja córeczka..a no właśnie. ja przeszłam anginę, córeczka ma katar i jak stwierdziła inna p. doktor zaczerwienione gardło, przepisała antybiotyk Ceclor i kropelki Zyrtec. Nie wiem czy te dolegliwości wystarczają aby dać antybiotyk? Czy jest potrzebny? Nigdy jeszcze mała nie brała antybiotyku. Już raz przechodziła taki stan, ale była też gorączka, teraz jej niema, był kaszel, teraz tez go niema...obyło się wtedy bez antybiotyków. Proszę doradzcie..jakoś boję się, może nie potrzebnie, wydaje mi się ze jak jej dam antybiotyk to dopiero zacznie mi chorować. Może dała go dlatego bo ja miałam anginę? Co o tym myślicie?

Gość anka_27...
uppp

szczerze nie wiem co si poradzic. ale wiem ze intuicja rodzicow jest najlepsza. Wydaje mi sie ze mozesz dzien poczekac i zobaczyc czy corce przechodzi i np od jutra zaczac dawac lekarstwo jak bedzie gorzej. ale podkreslam ze nie jestem lekrzem. I to ty widzisz jk czuje sie twoja coreczka. Odrazu zalecam przy antybiotyku dziecko musi brac cos oslonowego- np. lacidofil. p. doktor przepisala ostatni mojemu synkowi antybiotyk- lzejszy niz zwykla. zawsze bral zinat a teraz dala kis inny. mialam przeczucie ze te leki mu nie pomoga ale co to przeciez doktorowa wie lepiej. teraz jest w szpitalu bo ma nienajlepsze wyniki a ja uwazam zeto po niedoleczonym zapaleniu gardla. wszystko ciagnie sie juz miesiac. dzis trafil do szpitala:( i teraz uwazam ze jakbym zastosowala to co zawsze, i na sile poprosilabym o zinat to moze byloby ok. ale teraz moge sobie gdybac, tym bardziej ze nie wiem od czego te wyniki.

Gość anka_27...
tak zrobiłam już czekam dobę, wczoraj byłam u p. doktor, dziś córeczka czuje się podobnie jak wczoraj, może minimalnie ma więcej katrku, sama nie wiem co robić, z drugiej strony boję się bo jak zaraziła się odemnie to moze choroba się teraz rozwijać... a co do osłony to p. doktor najwyraźniej zapomniała, ale wczoraj w aptece bez recepty kupiłam Lakcid

nie wiem co poradzic:( na katar dobra jest masc Pulmex baby(od 6 mc zycia). - latwiej sie oddycha . smaruje sie na klatke piersiowa. przy katarku trzeba duzo pic i czyscic nos sola fizjologiczna(nawet starszym dzieciom). przy okazji przydaloby sie cos na gardlo- np. tantum verde bo katarek splywa do gardla. wiecej poradzic nie moge zycze zdrowka

Boze -znajoma trzymaj sie dzielnie.Szpital nic fajnego ach ci lekarze..........

Gość anka_27...