Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość medeline

odstawilam gumki ...

Polecane posty

Gość medeline

i ciagle sie boje, pomimo, ze tabletki biore juz od ponad pol roku, nigdy zadnej nie zapomnialam a najwieksze opoznienie wynosi max 3 godziny. i tak ciagle schizuje, ze zajde w ciaze a sluz sie ze mnie meje jak woda przez ostatnie pare dni. czy to normalne? moze tabletki nie dzialaja?

Gość odstawilam gumki
dobre:D

Gość misia00o
boze jak tabletki po co gumki? chyba ze kocisz sie z tyloma roznymi przypadkowymi facetami to wtedy zalecam gumki

Gość a dlaczego odstawilas
????

Gość boże przestan bo to juz
jest zenada :O tabletki nregularnie przyjmowane i gumki :O powinnas zgłosic sie do psychiatry (to nie jest złośliwość) bo ta psychoza chyba ci zycie utrudnia ? i twojemu partnerowi ... ? porazka :(

Gość mala83.
a ja nie uwazam ze psychiatra.. ja tez sie tak zabezpieczam. i nie mam zamiaru odstawic gumekk. po prostu sie boje i juz. nie uwazam ze to jest nienormalne i zeby do psychiatry trzeba bylo. ludzie! tabsy daja prawie 100% pewnosci, ale mi gumka nie przeszkadza mojemu chlopakowi tez nie

Gość al e dlaczego sie
z niej śmiejecie i wysyłacie do psychiatry? tak trudno zrozumieć że kobieta panicznie boi się ciąży? czy wy naprawdę nie wiecie że tabletki nie dają 100% pewności nawet przy perfekcyjnym stosowaniu obliczałam kiedyśz ciekawości prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy równoczesnym stosowaniu pigułek i prezerwatywy. brałam pod uwagę indexy pearla podawane przez WHO dla perfekcyjnego stosowania metody (bo i.p. to dwie liczby - przy stosowaniu perfekcyjnym i przy uwzględnieniu błędów) wiecie co wyszło? że na 167 tyś. kobiet jedna zajdzie po roku w ciążę! przy równoczesnym stosowaniu pigułi p\kondomów i przy nabardziej wyśrubowanym indeksie pearla w praktyce będzie dużo gorzej

Gość mala83.
w praktyce bedzie gozej, bo kupa dziewczyn bierze nieregularnie a i prezerwatywy sa zle uzywane. ja sie zabezpieczam regularnie przykjmowanymi hormonami i gumka i mam nadzieje ze to wystarczy. ja nie posylam nikogo do psychiatry bo musialabym zaczac od siebie:) nie uwazam ze to przesada. moze dlatego ze wiem nieco wiecej na ten temat tak sie boje? PS prezerwatywy chronia nie tylko przed ciaza, to tak przy okazji..

Gość lol nie ma 100
% pewnosci ! nawet jak sobie połączysz 5 środków anty to mozesz miec tego pecha ze zaciązysz, bo nie sumuje sie wyników !! bać sie ciązy to jedno - wtedy zabezpieczasz sie tak by czuc komfort podczas stozunku ze nie zaciazysz, ale bac sie panicznie ciązy tak ze placisz za tabsy i gumke to jzu jest paranoja :O i to powinno sie leczyc bo nie jest zdrowym objawem :(

Gość lol nie ma 100
no mala jak zmieniasz partnerów bardzo czesto (albo tój partner....) to sie nie dziwie ze wolisz uzywac do tabletek gumek ...

Gość mala83.
a ja mam dzieki temu komfort i jest mi z tym lepiej:) i mzecie myslec ze jestem nienormalna ale duzo dziewczyn pomimo tabsow uzywa gumek.

Gość to jest naprawde chore
wydawanie kasy na tabsy i gumki :O ja nie lubie gumek, jak jakas trzecia osoba w sypialni, albo mur :O dla faceta tez nie jest to fajne, bo gumki ograniczaja sciaganie i nasuwanie skórki co własnie sprawia przyjemnosc facetowi.

Gość al e dlaczego sie
ale kto powiedział że to paranoja ty??? jeśli dziewczyna czuje sie bezpiecznie przy dwoch metodach to jest jej sprawa - i ile za to płaci też przynajmniej nie bedzie potem zakładać topiców "wpadłam przy tabletkach jak to możliwe? :P

Gość al e dlaczego sie
a wmawianie komus ze sie puszcza bo stosuje gumki swiadczy chyba o tym ze zabraklo ci argumentow

Gość mala83.
mam nadzieje ze nie bedzie tez tematu: gumka.. tabsy?? ktore nawalilo??

Gość to jest naprawde chore
"PS prezerwatywy chronia nie tylko przed ciaza, to tak przy okazji.." nie wystarczy ustosunkowac sie do tego :O

Gość al e dlaczego sie
"wydawanie kasy na tabsy i gumki ' dziewczyno jak ci nie stac na gumki i tabsy to co zrobisz jak zajdziesz w ciążę??? za co wychowasz dziecko albo zapłacisz za aborcje???

Gość mala83.
ojoj...wiesz.. z rozna iloscia facetow niektore dziewczyny sypiaja.. przynajmnije wtedy sie weneryka nie zlapie

Gość al e dlaczego sie
wiem ale wmawianie tego komuśjest nie na miejscu użwywa prezerwatyw więc sypia z całym miastem - żenada

Gość a kto powiedzial ze nie stac
mnie na to i na to ??? w porównaiu złotko do ciebie nie jestem paranoiczką :) biorę tabsy 3 rok regularnie i nie nzaszłam, nie znam nikogo kto zażywając tabsy regularnie by zaciązył :O i ja jestem zadowolona z tabsów i mój mąż.

Gość al e dlaczego sie widze ze
masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem :O kto powiedział ze uzywanie gumek=spanie z całym miastem ???

Gość mala83.
zle mnie zroumialas. nieistotne. kazdy zabezpiecza sie jak chve. ja nie jestem mezatka. koncze studia dopiero i jeszcze pare rzeczy chcialabym zrobic zanim bede miec dziecko.. a wole wydac kilka zł wiecej na gumki i miec lepszy komfort psychiczny niz sie napedzac ze moge byc w ciazy pomimo reg tabsow. i moze jestem paranoiczka ale... ta paranoja jest w moim zwiazku a nie w Twoim wiec...?

Gość ale dlaczego sie
ja ci nie mówię że masz stosować prezerwatyw ale nazywanie innych paranoikami za to ze to robią jest głupie jesteś mężatką otóż ja nie jestem - studiuję - i co jak zajdę w ciążę? mam swoje pieniądze na ewentualną aborcję ale chyba logiczne że wolałabym tego uniknąć najbardziej mnie smiesza argumenty "ja jakoś nie zaszłam więc są skuteczne" indeks pearla jest wyznaczany na podstawie badaćtysięcy kobiet - i dopiero wtedy jest miarodajny skoro skutecznośc pigułek wynosi 99,9% to logiczne jest że trudno będzie znależć osobęktóa wpadła tylko ze taka szansa istnieje statystyka mówi wiele o dużych grupach jednostek - ale nie mówi nic o konkretnej jednostce

Gość to ze jestem mężatką
nie znaczy ze chce miec dziecko :O "indeks pearla jest wyznaczany na podstawie badaćtysięcy kobiet - i dopiero wtedy jest miarodajny skoro skutecznośc pigułek wynosi 99,9% to logiczne jest że trudno będzie znależć osobęktóa wpadła tylko ze taka szansa istnieje statystyka mówi wiele o dużych grupach jednostek - ale nie mówi nic o konkretnej jednostce" dokłądnie :O i dlatego tez tabletki daja najwieksze prawdopodobienstwo nie zaciązenia, a wybików sie NIE SUMUJE :O to ze biorąc tabsy masz 99.99 % bez[. i gumek 7% nie znaczy ze mozesz se to dodac i masz 106,99 % !!!! to jest kretynstwo !!

Gość mala83.
skoro uwazasz ze to kretynstwo to tego nie rob. ja sie z tym lepiej czuje i gumla mi nie przeszkadzs, mojemu chlopakowi tez nie.. duzo jest dziewczyn ktore tak robia i juz. dla wlasnego swietego spokoju.. to chyba wazniejsze niz kilka zl na gumki?

Gość ale dlaczego sie
jezu ja nie mówię o dodawaniu przyjmijmy ze indeks pearla dla pigułek wyn. 0,1 - jedna kobieta na tysiąc zachodzi w ciążę i.p. dla prezerwatyw - 5 - 5 kobiet na sto zajdzie w ciążę mniejsza z tym czy to prawdziwe dane - trzeba by to sprawdzić dla pigułek +prezerwatyw: ilość ciąż: (1/1000)*(5/100) = 5/100000 = 1/20000 jedna ciąża na 20 tys kobiet (indeks pearla - 0,005) dla samej pigułki 1 ciąża na tysiąc (20 razy wiecej) teraz rozumiesz oczywiście są to obliczenia statystyczne (matematyczne) nie empiryczne

Gość powiem ci tak
bo fakt, to nie moja sprawa. Chłopak musi cie bardzo bardzo bardzo kochac nie nalegając na zrezygnowanie z gumek albo tez cierpi na paranoje ;) ale uwierz mi, ze wiedząc jak facetowi jest dobrze wiedziałabys tez ze gumki ograniczają to. Oczywiscie nie nie jest tak ze w ogóle nic nie czuje ! pewnie swoje czuje ale w porównaiu z seksem bez gumki JEST ogromna różnica i temu nie da sie zaprzeczyc bo to wynika z samego penisa jak jest zbudowany ! wiec ciesz sie facetem a jak kiedys w koncu dorosniesz do tego by zaufac tabletkom przekonancie sie oboje co znaczy seks bez gumek ...

Gość ale dlaczego sie
nawet jeśli seks bez gumek jest przyjemniejszy to co z tego? odpowiedzialnośćpolega na tym że w życiu rezygnuje się z pewnych rzeczy nie można mieć wszystkiego - że można to tak myśli tylko dziecko nie możesz np. ukraść komuś cukierka bo ci smakuje my po prostu nie chcemy mieć dzieci - kategorycznie

Gość mala83.
jakos On nie nazeka:) wrecz przeciwnie. .. tabletki biore jakies pol roku. i dalej nie uwazam ze popadam w paranoje. a! on tez nie:) wolimy miec pewnosc i spac spokojnie. kilka lat edukacji mi jeszcze zostalo, i chce najpierw wypelnic obowiazki, a pozniej zkladac rodzine.. chyba normalna kolej rzeczy? pewnie kiedys tez zrezygnuje z gumek, narazie o tym nie myslimy. jest ok. i mamy z sexy pelna satysfakcje wbrew temu ze niektorzy owazaja ze to niemowliwe

Gość a ja spie spokojnie i kocham
sie komfortowo ufając pigułkom :)