Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alineczka

POMOCY FORMAT DYSKU D

Polecane posty

Prosze o pomoc, cos mi się dzieje na dysku d, przy włączaniu kompa system ciągle sprawdza ten dysk, ale nic nie ejst uszkodzone, zrobiłam kopie tego co tam mam i chciałam sformatować ...pod prawym klawiszem jest format, ale on ciągle mówi,ze nie mozna sformatowac trzeba sprawdzic czy nie działają programy i takie tam, a wszytsko jest wyłączone..co się dzieje????Prosze o szybką pomoc!!!

Gość boot z dyskietki albo CD
a nie z twradego dysku i wtedy sformatuj.

przykro mi ale nie rozumiem :-) próbowałam rozruch z cd..ale on tam nawet nie pytał o format

Gość kurna znowu jakieś badziewie
a nie wcisnęłaś przed włączeniem kompa sprawdz wszystkie błędy na dysku D?

Skoro podaje, że jest tam coś uruchomione to tak musi być. Sprawdź dokładnie.

sprawdzałam ..dawałam altctrdel i jest pusto... ale jak sprawdzić czy on nie ma gdzieś zapiusane żeby to sprawdzał ..ten dysk d przy włączaniu??Moze to to

Gość a jaki CD uzywasz
chyba nie z windowsami bo wtedy kanal

co to znaczy?? gdzie mogę sprawdzic czy nie jest włączone,ze ma sprawdzac ten dysk????

Gość a laska Mieczysława
czy ty jesteś tak niedorozwinięta, czy tylko udajesz? skoro tu piszesz to masz otwarty tlen :P

nie mam tlena...otwartego a jak próbowałam formatowac to nie miałam nic otwarte... z poziomu dosa przez polecienie A :\\>formatd: ??? nie próbowałam.. cały czas próbuje dojśc do tego czy rzeczywiscie gdzieś mój syn nie zaznaczył aby sprawdzał ten dysk przed włączeniem...

XP ZNALZAŁAM COŚ TAKIEGO DEFRAGMENTATOR STWIERDZIŁ.ZE PROGRAM CHKDS JEST ZAPLANOWANY DO URUCHOMIENIA NA WOLUMIE D... CO TO JEST

to wlasnie jest program do sprawdzania dysku w poprzednich win odpowiednikiem tego byl scandysk

wylacz i sformatuj z poziomu windows jesli cos bedzie nie tak-np. mozesz miec wirusa ktory sie zainstalowal na d i uruchamia sie wraz ze startem to sciag sobei dyskietke startowa np. od win98 tu masz link http://1gighost.net/fantasy/boot98se.exe nagraj ja na dyskietke(jak scigniessz i klikniesz na ten plik to sie sam zapisze na dyskietce) uruchom komputer z dyskietki(w biosei sie zmienia z czego domyslnie ma stratowac jesli nic nie zmienialas wczesneij to jest to wlasnie flopy) jak zacznie czytac z dyskietki i pojawi sie menu to daj opcje\"uruchom bez obslugi cdromu\" nastepnie wejdz na jakakolwiek partycje ZA WYJATKIEM D i wpisz \"format D:\" koniecznei miedzy format a d musi byc spacja jak sie sformatuje to wyjmij dyskietke i komputer uruchomi sie normalnie z partycji c a d bedziesz miala sformatowana. jest jedno male ale jesli masz duza partycje powyzej chyba 30gb i nie da sie jej sformatowac pod fatem32 to musisz sciagnac dysk startowy od winxp zajmuje 6 dyskietek z tego co pamietam.tu masz link http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm

czyli co.... gdzieś jest zaznaczone,ze on ma własnie sprwdzac dysk d..i jak to zmienić

pogrubilo mi sie przypadkiem:D:D:D:D:D:d juz wiem jak ktos na to wpadl;)

a ten program to chyba Chkdsk.powiedz mi czy nie uzywalas ostatnio konsoli odzyskiwania?

najbardziej chodzi mi o to, dlaczego ciągle przy uruchamianiu kompa sprawdza ten dysk??? Nie wiem o co chodzi. Więc sprawdziłam wirusy, jest czysty, więc wymysliłam,ze zrobię kopie tego dysku i sformatuje go...i dalej to juz wiesz :-)

ktos Ci mogl zrobic kawal i dodal do autostartu polecenie np. chkdsk d: /p co powoduje dokladne sprawdzanie dysku wydaje mi sie ze mozna by to oszukac kopiujac plik Autochk.exe(poniewaz tego pliku uzywa chkdsk) z katalogu startowego ale glowy nien dam ze komputer sie uruchomi wiec to tylko zaawansowanym uzytkownikom polecam,ktorzy w razie czego beda wiedzieli jak to przywrocic ponownie. poza tym jesli chcesz miec ta partycje w ntfs-ie to musisz uzyc albo plytki z winxp albo sciagnac boot diska od xp. mam jeszcze jeden prosty sposob wyprobuj moze sie da w poleceniu uruchom wpisz cmd otworzy sei konsola i wpisz tam format d: i zobaczysz czy sie da

no wlasnei to w wyniku tej konsoli mozesz poczekac az sie skonczy i wtedy sprobowac z konsoli menu start>>>uruchom>>>wpisujesz cmd>>>jak sie otworzy wpisujesz format d:

udało mi sie z poziomu zarządzania kompem...tylko czy to pomoze...hmm kawał to raczej nie..chyba,ze przypadek...wiesz tu siedze tylko ja i mój syn..za mały, nie rozumie jeszcze takich rzeczy :-0

przed uzyciem konsoli odzyskiwania zapomnialas przeczytac tego komunikatu;) \"Ważne Ponieważ Konsola odzyskiwania jest narzędziem o zaawansowanych możliwościach, zaleca się, aby korzystali z niej tylko doświadczeni użytkownicy lub administratorzy. \" ;)