Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość whattheheell

ciaża niecałe 6 miesięcy po porodzie!!!

Polecane posty

Gość whattheheell

mam problem. niecale 6 miesiecy ttemu urodziłam, piersia nie karmilam wiec moglam zajsc w ciaze choc stosowalam prezerwatywy. Okresy mialam dopiero trzy -trwaly po ok 3 dni i byly niewielkie. problem w tym ze od kilku dni czuje jakies ruchy w brzuchu!!!! zrobilam test i wyszlo ze nie jestem w ciazy. No ale co to za ruchy? czy to możliwe zeby do tej pory kurczyla mi sie macica?Czy moze byc inna przyczyna? czy raczej bardziej prawdopodobne ze jestem w ciazy (no ale ten test i okres-to chyba niemozliwe).a ruchy plodu moglabym czuć najwcześniej w 16tygodniu ciązy!choć słyszałam że podobno nawet w 14 się to zadarza. sama juz nie wiem.świruję.czekam na termin u lekarza i umieram ze strachu. czy ktos sie na tym zna i moglby mi odpisac? moze to ciaza urojona za strachu? normalnie to łatwo by było wykryc ciaze tak zaawansowaną no ale jestem po niedawnym porodzie.przebarwienie na brzuchu itp jeszcze mam po pierwszej ciązy wiec trudniej mi sie połapać. I pytanie do kobiet które rodziły: czy długo miałyscie kreske na brzuchu po porodzie?czy u mnie to nie za długo trwa? Prosze tez o odpowiedzi kobiety które niedługo po pierwszym porodzie zaszły w drugą ciążę.Czy normalne miałyście objawy ciąży. Wykryłyście ją bez problemu? chyba zrobie jutro kolejny test....

Gość 3r32
wg mnie nie jestes w ciazy. najlepiej zrob jeszcze jeden test. psychika moze dzialac cuda, wszystko sobie mozna wmowic

Gość kolikoli
Rodziłam, 7 m-cy temu i też czasami mam wrażenie że coś mi się rusza w brzuchu (nawet kiedyś w żartach powiedziałam mężowi że coś mnie kopie w brzuchu:D) w ciąży nie jestem, słabą kreskę na brzuchu mam do tej pory.

Gość whattheheell
3r32 dzieki za odpowiedz. boje sie bo jestem po cesarce i ciaza tak szybko byla by chyba niezbyt bezpieczna . mam jeszcze pytanie do kobiet ktore rodzily.Czy tez mialyscie takie krotkie i skape okresy na poczatku po porodzie?bo slyszalam ze w ciazy moga wystapic okresy nawet do 6 miesiaca ale sa wlasnie krotsze i mniejsze.no ale moze to zaburzenia hormonalne...

Gość whattheheell
kolikoli pocieszylas mnie. no ale jak myslisz?to macica sie jeszcze kurczy czy moze miesnie brzucha sa takie oslabione po ciazy że sie jakos kurcza.nie wiem...kombinuje juz chyba za bardzo :)

Gość
tak! za bardzo kombinujesz wyluzuj :))

Gość kolikoli
nie wiem co to jest , mam tak od czasu do czasu ale specjalnie się tym nie martwię;)

Gość whattheheell
:)tak tak wiem, ale a jak sobie czlowiek cos wkreci to juz tragedia :/

Gość kolikoli
i Ty też przestań się martwić niepotrzebnie:)

Gość
spoko spoko luzik nic wam nie jest to zwyczajne przewrazliwienie skad ja to znam?? :):)

Gość whattheheell
zdaję sobie sprawę, że kobiety które mają okres w ciąży to rzadkie przypadki. test ciążowy żeby wyszedł błędny to też nie tak często się zdarza.wiec teoretycznie to niemożliwe i śmieszne że się martwie ale.... nie takie zbiegi okoliczności się zdarzają w życiu.I niepokój jest. troche mnie uspokoiliscie wiec doczekam jakos do wizyty u lekarza:) i musze podpytać co to może być:)

Gość breaker2
jakbym czytała o sobie z tymi ruchami!!!rodziłam w lipcu i tez czułam ruchy juz 3m-ce po porodzie paranoja:(tym bardziej ze biore cerazette-moze to ruchy jelit?ale odczucie normalnie ciazowe!a moze to psychika?

Gość whattheheell
o! widzę że więcej osób ma coś takiego. czyli to na pewno nie jest ciąża. no ale co to jest?:) ruchy jelit chyba nie mogą być tak silne aby je czuć? no i dziwne ze robi mi sie tak w 5,5miesiaca po porodzie a wczesniej nic...a przeciez wczesniej sie macica kurczyla. moze jest tu jakis lekarz? i wytlumaczy wystraszonej mamuśce co jej się w brzuchu rusza ;p

Gość whattheheell
breaker2 a przeszło ci juz to?

Gość breaker2
dziwna sprawa z tym jest bo czułam np miesiac temu pozniej tydzien przerwy i znow i np wczoraj a zeby było smieszniej to najczesciej wieczorem jak sie połoze i po jednej str(lewej) podzieliłam sie tym kiedys z kolezanka to mnie wysmiała:(

Gość ola79797
zaraz przypomnialam mi sie moja historia :-P po porodzie, chyba 4 miesiace- bylam przed okresem- to mial byc juz 3 okres po porodzie, poszlismy na calosc, a pozniej zadawalo mi sie ze cos sie rusza! zaraz polecialam do apteki, chyba 3 testy zrobilam dzien po dniu, w ciazy oczywiscie nie bylam :-D ale strach mialam i pamietam to do tej pory kreska z brzucha zeszla w ciazy 3 tygodniu od porodu

Nie stresuj się w ciąży nie jesteś, skoro test na teście wyszła 1 kreseczka, poza tym miałaś okres :) Podobno przez rok po porodzie mogą się dziać różne dziwne rzeczy z naszymi organizmami.. Ja rodziłam 4 miesiące temu, miałam jeden okres 6 tyg po porodzie, wywołany prawdopodobnie stresem (córcia w szpitalu), do tej pory następnego nie było. Też czuję w brzuchu takie delikatne ruchy, ale podejrzewam, że to prędzej skurcze mięśni, niż kolejna ciąża. Bo po prostu byłoby niemożliwe, żebym czuła ruchy dziecka w 12 tygodniu ( to jest najwcześniejszy możliwy termin zapłodnienia :) Co nie zmienia faktu, że test też robiłam, ocZywiście wyszedł negatywnie ;)

A kreskę dalej mam, cieńszą i jaśniejszą, ale nadal jest.. Niestety..

ja slyszalam ze w czasie karmienia tez mozna zajsc nawet jesli nie masz miesiaczki.Moja kumpela tak zaszla mala miala 2 miesiace a ona juz byla znowu w ciazy.

Gość pewnie że można

zrob test nastepny za pare dnii najlepiej rano.Ale jest duze prawdopodobienstwo ze jestes powinnas sie cieszyc:)

Gość whattheheell
jakaya obys miala racje. a jakie masz te ruchy?często?codzienie? donna leng no ale jeśli czuję ruchy dziecka to znaczy że to prawie 4 miesiąc ciąży więc chyba nie ma znaczenia czy test zrobię rano czy wieczorem. zreszta nie znam sie. podobno hcg od któregoś tygodnia ciąży spada i już do końca ciąży jest na niskim poziomie.no ale żeby aż tak żeby test nie wykryl????? nie kupilam tego testu dzisiaj bo po wczorajszych Waszych postach się usokoilam ale znowu mi się włączyło:( cholera!! a ruchy nadal sa. ide do apteki! donna leng co to znaczy ze powinnam sie cieszyc? mam prawie 6 miesiecznego synka-mojego skarba kochanego i drugie dziecko tez bym chciala miec ale nie tak od razu.juz to widze jaki opieprz bym dostala od mojego gina!tym bardziej ze takie komplikacje byly w pierwszej ciazy. no ale pigulek tez nie moge brac.tylko gumki mi zostaly i stres. :(

Gość czemu czemu
dlaczego nie mozesz brac pigułek?

Gość whattheheell
ze wzgledow zdrowotnych

Gość to moga
byc wzdecia.tez czasami tak mam,a nie jestem w ciazy.

whattheheell- ruchy czuję głównie wieczorem, jest to takie bulgotanie, albo przelewanie... :P heh najsmieszniejssze jest to , że głównie jak leżę na boku, na wznak nie... Sama jakis czas temu wariowałam, że szykuje nam się kolejny dzidzuś, ale uznałam, że to niemożliwe i tego się trzymam :) U mnie kolejna ciąża wiąże się z ryzykiem niedonoszenia, bo miałam zakładany szew na baaaardzo skróconą szyjkę i teraz mogłaby nie wytrzymać kolejnego obciążenia. Generalnie mam zakaz zachodzenia w kolejną ciąże przez 1,5 roku (hmm prawie jak po cesarce..) ps a miałaś jakieś oznaki owulacji?? Bo po ciąży bardzo często wyst. cykle bezowulacyjne. To tak dla pocieszenia :) Najlepiej zrób test z krwi na betę i wszystko Ci się wyjaśni. on daje 99,9 % pewności

Gość whattheheell
bylam u lekarza.w ciazy nie jestem.ale co to jest to lekarz nie wie :D

Gość aaannnn
skoro jesteś po cesarce, to są ruchy jelit!!!!!

Gość whattheheell
aaannnn tak, jestem po cesarce.a ma to jakiś związek? Napisz jak cos wiesz bo jestem ciekawa co się w tym moim organiźmie dzieje.