Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolezanka24

HArmonet - co o nim sądzicie?

Polecane posty

Gość tabsy jak tabsy.
na kazdego dzialaja inaczej. jednym dobrze sluzy innym wywola zakrzepiczke.. woznie bywa..

jeden ze skutkow ubocznych- chyba najpowazniejszy.. zakrzepiczka- zdrobnienie:) zdarza sie baaaaardzo rzadko ale nalezy pamietac o tym, ze moze wystapic- stad badania kontrolne APTT (czas krzepniecia) ryzyko jej wystapienia jest kilkakrotnie mniejsze niz w ciazy.. naprawde sporadyczna sprawa. tabsy na kazda z nas dzialaja inaczej. jedna dziewczyna moze sie czuc swietnie, inna moze sie czuc fatalnie. zalezy od organizmu. dlatego pytaie co o nim myslimy (hormonet) jest bez sensu. skoro lejarz Ci akurat te hormonki przepisal- napeno wie co robi:) pozdrawiam serdecznie!

cóż...ja po tym trafiłam do szpitala -.- były już początki zakrzepicy i musiałam wybrać leki na rozrzedzenie krwi..ale zależy od organizmu ;)

Gość doniczka222
czesc, ja biore od pół roku, i wcześniej nie mialam żadnych poważnych objawów oprócz tego ze urosły mi piersi i troche przytyłam 2kg. dopiero ostatnio w grudniu dostałam zapalenia żyły i gdyby nie szybka reakcja była by zakrzepica, wiec teraz zrezygnowalam i bede brala yasmine. zobaczymy moze będzie lepszy.

Coś dużo osób miało tą zakrzepicę :/ Wiem, że to sprawa in dywidualna, ale zaczynam się niepokoić

Gość Kia23
Zakrzepica wystepuje naprawde rzadko. Ostatnio mialam pacjentke która w ciąży wlasnie miala zakrzepice. Po ciazy choroba na szczescie ustapila :-) Ja łykałam Logest przez 3 lata (taka sama ilość hormonów jak w harmonecie) Nic mi nie było po nich, morfologia+ aspat+ alat + fibrynogen + bilirubina całkowita. Pamietajcie dziewczyny o badaniach bo to jest barsdzo ważne. A to jak na kogo działają tabletki zależy tylko i wyłącznie od naszego organizmu.

nie masz sie narazie czym niepokoic. po to robi sie badania kontrolne rwi, zeby wykryc nieprawidlowosci wczesniej. to naprawde sporadyczny problem, oczywiscie nie mozna go batatelizowac, ale naprawde dotyczy niewielkiej grupki dziewczyn

Wcześniej bralam Diane35 i było ze mną wszystko ok, więc mam nadzieję, że przy Harmonecie mój organizm także nie zeświruje :P Póki co to mam wrażenie, że gorzej widzę. Taka jakby mgła w oczach :/ Poza tym strasznhie zmęczona chodzę - non stop chce mi się spać. Ale najgorsze są te oczy :/