Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joj

Abp Wielgus, czyli ksieża są jeszcze gorsi niż myślałam

Polecane posty

Gość joj

Księża to najbardziej obłudni ludzi jakich znam. MOwic innym jak mają żyć a robić samemu zupełnie odwrotnie to największa hipokryzja jaką można spotkać. Poza tym, że każdy prawie ma na boku dup*, chlają, molestuja dzieci to jeszcze donoszą. Paranoaj. Zawsxze wiedziałam , że to hipokryci pozbawieni wstydu. Dlatego też przestałam chodzić do kościoła. I nie piszcie , że to nie wszyscy i tak dalej. Prawda jest taka , że 99% z nich ma na sumieniu w/w rzeczy. Jeśli ktoś jeszcze wierzy, że to są uczciwi ludzie to albo mieliście wybitne szczęscie trafienia na jakiegoś prawdziwego księdza albo jeszcze o n im wszystkiego nie wiecie.

Gość joj
chciałam jeszcze dodac ze wszyscy Ci ktorzy bronia Wielgusa to najprawdopodobniej tez donosiciele SB albo sluchacze radia naryja

Gość joj
podnosze1111 to byłam ja

Gość poten
A jakie ty masz grzeszki? przyznasz się na orum i przeprosisz:o :P

Gość joj
napisałam 99% - z własnego doświadczenia. To nie jest generalizowanie. Poza tym donoszenie bez wzgłedu na liczby i na to kto to robi jest zbrodnią. A tak do Ciebie: ludzie którzy nie mają innych argumantów zawsze mówia ze to generalizowanie a to juz jest populizm

płytki i mały, a wielgus... :o robił to dla kariery... kim musiałby teraz być popiełuszko, gdyby miarą w rozdawaniu stanowisk były zasługi... :o

--> joj { ludzie którzy nie mają innych argumantów zawsze mówia ze to generalizowanie a to juz jest populizm } Znasz 99% księży ? O_O No to faktycznie musi byc traumatyczne przeżycie. :o

Gość joj
Meryvin myslalam ze rozmawiam z kims inteligentnym. Zdaje sie ze sie pomyliłam. Napisałam ze 99% księzy ale w moim zyciu m i mniej lub bardziej znanych. A nie ze wszyscy:/

Gość joj
a skoro 99 % w moim zyciu to spodziewam sie , że inni tez tacy są. Przecież nie mam aż tak wyjątkowego pecha w spotykaniu hipokrytów

wódko pozwól żyć... a ty joj wytłumacz, a nie wyzywasz zaraz... :P

--> joj Masz racje. O to ci chodziło ? :o IMHO. Księża w hipokryzji nie odstaja w jakis specjalny sposób od reszty społeczeństwa.

No właśnie - są tego społeczeństwa wiernym odbiciem. Teraz gwałtu rety, bo jeden abepe donosił, zresztą legalnie działającemu wywiadowi. Gdy na jaw wychodziło ilu jest wśród kleru pedofilów, kurwiarzy, alkoholików, złodziei i innych degeneratów, \"zgorszenia\" nie było, Terlikowscy i Sakiewicze milczeli. Hipokryzja do kwadryliona.

Gość antekkk
Zobaczyła jednego Wielgusa i robi ze wszystkich księzy szpicli i zboków. Pewnie jest ich tyle co w reszcie spoleczenstwa czyli jakies kilka proc. Przykro tylko że jeden z nich został prymasem :(

Gość IIIIIIIIIIIOOOOOOOOOOOOOO
Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem ..................

ło matko świnta - katolik no chyba przyznacie, że zachowanie Abp Wielgusa pozostawia wiele do życzenia.... ... aż chiało by się powiedzieć spie...j dzia...u, ale sobie daruję

Gość wierny
...nie no dobrze robił .Czego wy od niego chcecie?

Gość wy za toWszyscySwieciJestescie

wy za to jesteście święci tylko narzekać potraficie

Gość on wyraził
skruchę :p i jest metropolitą warszawskim, a ludzie, którzy się rozwiedli, bo im się nie układało nie mogą przystępować do sakramentów. Koszmar!!!!

Gość no coz mam powiedziec
Wszyscy jesteśmy Kościołem, jedną wspólnotą blablabla. Niestety okazuje się, że w tej wspólnocie są równi i równiejsi.

małzeństwo to sztuka kompromisu , nie ma czegoś takiego ,,bo nam się nie układa,, to niech robią tak żeby się układało i będą przystępować do sakrametów , nie ma problemu

Gość on wyraził
powiedz to kobietom które były katowane przez mężów :?

Gość racjadfdfd
tyle tylko ze do kosciola chodzisz dla Boga a nie ksiedza, Bog jest przedmiotem wiary. Ale ksieza nie robia za wiele aby ludzi przyciagac do kosciola, wiele osob przestaje uczeszczac na msze wlasnie z powodu ksiezy albo takich arcybiskupow>

Gość dla mnie to wszytko tragicznie
smutne - abp, rzad , zarzadzenia Giretycha, afera Leppera, czasem mi sie wydaje, ze snie, ze to dom wariatow, a tu ludzie sie na wszystko godza spokojnie i jeszcze klaszcza. Zadnych autorytetow - strach myslec, co jeszcze nas czeka

a mi to nawet pasuje, z tym Wielgusem - im bardziej kosciol jako instytucja sie skonpromituje, tym wiecj ludzi od niego odejdzie i moze wreszcie kiedys bedzie w tym kraju normalnie :) gdyby kosciol dbal o wlasny wizerunek jak nalezy, to taki Wielgus zostalby karnie zdegradowany do zwyklego ksiedza z prowincjonalnej parafii i on jeszcze wyrazalby przed kamerami skruche i wdziecznosc, ze nie zostal ekskomunikowany. no, ale skoro ludzi tego typu mimo wszystko sadza sie na wysokich stolkach, a wystarczy do tego pare gladkich slowek przeprosin (ktos to w radiu nazwal \"aktem odwagi\" - buehehe, jakos dopoki mu faktami nie rzucono w twarz nie byl zbyt odwazny, zeby sie sam przyznac i przynajmniej w ten sposob zachowac jakis tam honor), no to wybaczcie. kosciol sam wystawia sobie swiadectwo. :P

Gość joj
No tak:) prawie całe towarzystwo się na mnie rzuciło, ale to nic. Na mnie to nie robi wrażenia. Miałam ochote coś napisać to napisałam. A wy nie argumentujecie i nie piszecie o księżach tylko o mojej nauce procentów. Żałosne. Anyżówko zgadzam się z Toba:) I tak wogole nie robie szumu zpowodu Wielgusa, tylko przy okazji tej afery pisze o zachowaniach księży którzy sięgnęli dna swoją moralnością. A właściwie jej brakiem. I bardzo Was prosze nie atakujcie mnie tylko odpierajcie moje argumenty dobrymi uczynkami księży i Waszymi doświadczeniami z nimi. Wtedy będę mogła dyskutowac.

Gość gdyby ktoś jeszcze nie wiedzia
ł to Wielgus zrezygnował- obowiązki bedzie pełnił Glemp ( ten to ma życiowego farta:O)