Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta która żałuje

Żaluję, że...

Polecane posty

Gość ta która żałuje

Mam 26 lat. Byłam najpierw w 3-letniam związku, później kolejno w dwóch dwuletnich związkach. W sumie spałam z 3 mężczyznami. Z tym pierwszym straciłam dziewictwo. Teraz spotkałam tego jedynego. Jesteśmy nawet już zaręczeni, szukamy wspólnego mieszkania. Kochamy się ponad życie - jest wspaniale. Ale żałuję jednego... Że ani on ze mną a ni ja z nim, nie przeżyliśmy tego pierwszego razu. Żaluję, że to nie z nim po raz pierwszy się pocałowałam, po raz pierwszy oddałam swoje ciało. Żaluję, że to nie Jego pierwszego rozpieszczałam, że nie Jemu pierwszy prezent na walentynki kupiłam. Żaluję, że nie z nim po raz pierwszy na wspólne wakacje pojechałam, że nie po raz pierwszy kochałam się w morzu, na plaży, pod prysznicem, w lesie, na łące. Że to nie on pierwszy raz powiedział, że mnie kocha, pragnie, uwielbia. On też miał kilka kobiet - zawsze to były stałe związki. Smutno mi ze świadomością, że ze mną nie przeżyje czegoś "po raz pierwszy". No za wyjątkiem ślubu i dzieci. Ale nie o to chodzi - chodzi teraz o to oddanie, o tą bliskość. Wiem, że kochał się we wszystkich miejscach gdzie jest to tylko możliwe. Smutno mi z tego powodu. Że nie mogę mu dać teraz czegoś wyjątkowego. Wszystko już miał. Beznadziejne uczucie...

Gość ta która żałuje
upupupup Wy też coś takiego macie?

Gość zzzzzzzzzz
e tam, kobieto nie przesadzaj :)

Gość ta która żałuje
Nie przesadzam. Ja po prpstu spotkałam tego JEDYNEGO, dla którego jestem w stanie wszystko zrobić...

Gość zzzzzzzzzz
masz faceta ktory cie kocha, ty kochasz jego i jest ok :)

Gość ty kopnieta
jak on juz mial wszystko i pierdolil sie wszedzie to jakis dobry aparat z niego a ta sie obwinia cos z toba nie tak puknij sie w czol co??????

Gość ta która żałuje
ty kopnieta: widać, że łatwo potrafisz ocenić ludzi, nawet ich nie znając. Najpierw zastanow sie co piszesz, a pozniej ewentualnie to zrob. Zycze ci zeby i tak samo inni cie pochopnie oceniali nie znajac cie. Zobaczysz jakie to uczucie. paranoja.

Gość martusianiuniaAAA
A JA cie doskonale rozumiem takie same mysli krazyly w mojej glowie czesto i nadal to sie zdaza.....

Gość nie przesadzaj
ja byłam z jednym 9 lat i cały czas myślałam czy to na pewno to, bo nie miałam porównania, a ty masz. I wiesz ze to ten jeden jedyny, wiec sie ciesz

Gość martusianiuniaAAA
ja jestem z chlopakiem 5 lat jest on moim pierwszym chlopakiem, wymarzylam sobie ze chce byc tylko z jednym mezczyzna w zyciu takim ktorego bede kochala a on mnie, jestem atrakcyjna i mialam wiele okazji zeby z kims byc ale nie zrobilam tego... on mial troche kobiet, niektore z nich znam wiem z ktorymi spal znam troche szczegulow i tez mam takie mysli jak ta ktora zaluje... ja czekalam na niego cale zycie czkoda ze on na mnie nie.. no ale trudno by bylo tego wymagac..

Gość ta która żałuje
A najgorsze jest to, że po nim nie widać, żeby żałował, że nie czekał na mnie z tym pierwszym razem - ja tego przynajmniej nie widzę. A mnie męczy to, że nie dam mu tego, czego jeszcze nie miał... Wy tez macie takie problemy? Bo mnie bardzo one irytują... Myslę o tym bardzo często :/

Gość Markata
nie, nie żałuję tego... każdy związek jest niepowtarzalny (przynajmniej mój) i z tym z którym zrobiłam to po raz pierwszy chciałam TO zrobić. Więc dlaczego miałabym żałować??? Nawet jeśli nie jesteśmy razem, to nasze uczucia były prawdziwe, życie jednak potoczyło się inaczej...... skoro takie to dla Ciebie wazne, to dlaczego nie pomyślałaś o tym zanim poszłaś do łóżka z tymi facetami? Czy też byli tymi jedynymi????

Gość ta która żałuje
Ten pierwszy wydawało mi się, że jest tym jedynym. Dwóch następnych - nie zastanawiałam się nad tym. Poza tym byłam w takim wieku, kiedy cżłowiek nie myśli o ślubie i dzieciach. Kocha, to kocha - i już. A teraz zupełnie inaczej do tego podchodzę. Nigdy wcześniej nie żałowałam tego, że z kimś się kochałam czy coś tego typu. Aż do niedawna.

Nie ma jak stwarzanie sobie dodatkowych problemów! Niby jest fajnie ale.... . Strasznie dziecinne zachowanie! Ciesz się tym co masz i tyle.

Gość ta która żałuje
A ja wcale nie uważam, że to dziecinne zachowanie. Po prostu spotkałam mężczyznę, z którym chcę być do końca moich dni. Dlatego też chciałabym mu dać wszystko co wyjątkowe, dobre, wspaniałe, jedyne. A niestety już nie mogę. Bo nie będzie wspominał tego pierwszego razu ze mną, tylko z kimś innym itp. Nie daliśmy sobie czegoś wyjątkowego - oprócz miłości. Chciałabym, aby wspomnienia kojrzyły mu się tylko ze mną, nie z innymi kobietami.

Gość no jasne przecież
pierwsza osoba jaka ujrzal po narodzinach powinnaś być ty, pierwszym slowem jakie wypowiedzial powinno być twoje imie ........ dziewczyno zastanów sie, chcesz mieć monopol na jego wspomnienia..... ehhh te kobiety...... jak ma wspanialego faceta , który ja kocha to i tak coś ja bedzie niepokoić i gnebić...... przestań !!! bo takim myśleniem zniszczysz piekny zwiazek i też możesz zostać tylko ........ wspomnieniem !!!

Gość _kobra
dzieki temu, ze stało się tak jak sie stało masz więcej doświadczenia i dzięki temu może mogłaś rozpoznac to, co cenne i juz nie szukać, nie eksperymentować, bo wiesz, ze nic cenniejszego nie spotkasz...ciesz sie z tego co masz, bo i tak przeszłości nie zmienisz...możesz natomiast kształtowac przyszłość, ale coś mi sie wydaje, że idziesz w niedobrym kierunku...może czas zawrócić...

bo mi bardzo na nim zalezy podoba mi sie a ja jemu sama juz nie wiem mowil ze tak ale nie odzywa sie wcale i teraz mam problem bo chcialabym z nim pojsc a

Gość karolina8765241
zdaje sobie sprawe ze to dosyc stary temat. Uwazam ze to dobrze ze on i ty mieliscie wczesniej kogos bo jesli teraz czujesz to cos...to nie czulabys tego gdyby nie bylo poprzednich partnerow i porownania. Daj mu szczescie, radosc, wyrozumiaosc, zarty, dobry humor, a dasz mu cos czego nie mial z zadna inna bo przeciez tamte zwiazki sie zakonczyly wiec musialo byc cos nie tak...jesli on czuje tez to cos to napewno dajesz mu cos czego wczesniej nie mial...wiadomo pierwszy partner...pierwsza milosc...pierwsze problemy dzieki temu nauczylas sie kochac.. i jestes tym kim teraz jestes, wiec mysle ze nie ma czego zalowac, bo czesto zdarza sie tak ze dajac cos jednemu patnerowi, po latach po slubie, kiedy on byl tym pierwszym ludzie chca sprobowac czegos innego zastanawiaja sie jak to jest byc z kims innym...i dochodzi do zdrad...mysle ze kilku partnerow tudziez partnerek pozwala nam odpowiednio wybrac... pozdrawiam