Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość właścicielka_

ryzykować wynajmowanie mieszkania?

Polecane posty

Gość właścicielka_

cześć mam wolne mieszkanie i nie wiem sprzedać czy ryzykować wynajmowanie komuś? macie jakieś przykre doświadczenia z lokatorami? czy można takich w każdej chwili wywalić jak nie płacą, czy są jakieś specjalne prawa chroniące pasożytów? nie chcę się niepotrzebnie stresować i mieć problemów bo zysk będzie niewielki. co sądzicie?

Gość właścicielka_
nie no ja serio pytam potrzebbująca to ja:P

Gość właścicielka_
myślicie że za 2 lata ceny mieszkań znacząco wzrosną? mieszkanie jest stare i zaniedbane, daaaawno nie było remontów

Gość antekkk
pewnie ze ceny wzrosną i warto trzymać. A jak zaniedbane to tym lepiej, lokatorzy ci już wiele nie zniszczą :)

Wynajmujemy dom-źle na tym nie wychodzimy. Dom nie stoi pusty i nie niszczeje. A kasa jest przywoita.

wlascicielko ja na Twoim miejscu bym wynajął. Zawsze jest to czysta kasa, a nieruchomosci to najlepsza inwestycja, więc trzeba trzymać w gaeści, jesli się ma takowe!!!! Są sposoby na takich, którzy nie płacą albo robią bydło w Twoim mieszkaniu. Najprościej spisać oficjalna umowę, bez żadnych ściem! Lepiej czasem zapłacić te cholerne podatki, niż urzerać się później z nieuczciwymi najemcami. Kaucja!!! To podstawa. W wysokości opłaty za 1 miesiąc najmu. Bedzie zabezpieczenie na wypadek nie zapłacenia za wynajem, albo pokrycie ew. strat lub zniszczeń. I oczywiście za każdym razem pokwitowania każdej wpłaty!! Najlepiej umówić się na przelewy. Wtedy zawsze można udowodnić co, gdzie i kiedy zostało lub nie zostało wpłacone! Powodzenia!