Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

baba ze wsi

Darmowe antywirusy

Polecane posty

Istnieją w praktyce 4 bezpłatne antywirusy, - oczywiście do uzytku domowego. - Active Virus Shield - Avast - Antivir - AVG Ja bym w takiej kolejnosci polecał;)

avast - z rejestracją na stronie i uaktualnianiem baz online... nie testowałem innych bo na ten nie narzekam...

Avast jest ok;), ale od niedawna ma groźnego konkurenta - Active Virus Shield, jest to jak narazie bezpłatna kopia, antywirusa o najwyższej wykrywalności -Kasperskyego. I jest jakby szybszy od Avasta;)

byś Ramirez podpowiedział coś na temat zapory... jadę od początku na kerio, ale rok temu czytałem że z końcem 2006 nie będzie aktualizowany czy coś tam...

Już tylko jeden bezpłatny firewall został który warto instalować - ZoneAlarm;) Jest dobry i cały czas aktualizowany. Kerio w zasadzie jest płatny, Sygate został z 2 lata temu wykupiony przez firmę Symatec i też nie jest rozwijany. Z bezpłatnych jest jakis Jetico, ale też raczej bez aktualizacji i raczej nie jest zbyt dobry. czyli zostaje bezpłatna wersja ZoneAlarma:) A z płatnych to czywiście można polecić pełna wersje ZoneAlarma i Outposta.

Gość a czy ZoneAlarm
ma wersje po polsku?

wrzmmmm, a który program spowalnia??? Kazdy anywirus spowalnia system:D Czy to jest płatny czy bezpłatny. Niektóre bardziej , niektóre mniej. A co do ZoneAlrama to nie ma polskiej wersji, kilka lat temu widziałem jakieś spolszczenia ale nie wiem czy ktoś sie w to bawi jeszcze;)

Gość platne i nie platne
platne wcale nie zawsze sa genialne, bo tez potrafia przepuscic wiele wirusow i doprowadzic do awarii, bez sensu taki podzial, ze platen dobre, nieplatne - zle. zawsze sa wyjatki, ale ja juz wiem, ze nie bede placila, skoro i tak zdarza sie do kitu. a co do tego po co ludzie by kupowali platne, jesli bezplatne sa takie same? a jak jest z innymi rzeczami? czesto ludzie kupuja taki sam ciuch trzy razy drozej, tylko dlatego, ze ma metke. cena nie zawszy swiadczy, ze cos jest lepsze.

Gość platne i nie platne
a Norton strasznie spowalnia, a przeciez jest platny, wiec tu ta teoria tez upada.

wrzmmmm, weź nie obrażaj ludzi:D Bezplatne do uzytku domowego i niekomercyjnego. To jest róznica. Avast i AVG mają swoje płatne wersje, które różnią się tylko od bezpłatnych większą możliwością konfiguracji programu, i tyle. Obydwa antywirusy są czeskie, mało znane za granicą, to dlatego strają się taka metodą zdobyć rynek. Antivir jest okrojony ze skanera poczty, a Active Virus Shiled jest zrobiony przez Kasperskiego na zlecenie firmy AOL , byc może kiedyś będzie platny jak zdobędą troche rynku:D

Gość platne i nie platne
no wlasnie nie obrazaj i nie zakladaj, ze jestem biedna. napisalam, ze KUPOWALAM antywirusa, a skoro nawalil, to doszlam do wniosku, ze bez sensu kupowac, wiec daruj sobie glupie i bezpodstawne uwagi.

wrzmmmm, ok- NOD32 prawie nie obciąza windowsa i jest płatny ale weź sobie takiego Nortona albo Pande, straszne muły a wykrywalność taka sobie. Szczególnie Panda:O

Gość platne i nie platne
no wlasnie, nie zawsze platne jest lepsze. to po co kupowac? wiec to nie pierdolenie o szopenie :P a [oza tym Ramirez napisal gowlny argument, o ktorym zapomnialam, dlaczego jest podzial na platne i bezplatne. bezplatne sa do zuytku domowego i niekomercyjnego, dlatego sa pezplatne, a platne dla firm itd.

Gość platne i nie platne
nie ma jak inteligentna dyskusja... twoj argument (czyli brak) nikogo nie przekona. gratuluje kultury :P

Gość kjhslkdjhsierhiodhf

Gość a na jakim tle
ja mam Nortona od 3 lat i nie narzekam :D dla mnie jest super i przez ten czas nie mialam powaznych problemow z wirusami :D nie wiem po jakich stronach lazicie:P

Gość u mnie
ja nie wchodze na zadne xxx, nie otwieram maili od obcych, a wirusy i tak zawsze moga wpasc, ale Norton tak spowalnia, ze ja nie poelcam nikomu, a faktycznie NOD32 najlepszy, polecam przynajmniej na te 30 dni, pzoniej zawsze mozna cos innego, albo od nowa noda :D

ja miałem bardzo niemiłą przygodę z antywirusem, panda. Co trzy miesiace trzeba było wpisywać nowy. Jedna wersja kasowała stary, a inna nie i tak zdarzyło się że miałem antywirusa pandę nieaktywną bez odniesienia na pulpycie. Wpisywałem avasta i tamten się uaktywnił i windows xp stał się historią i w efekcie zablokowało i unieruchomiło mi komputer. Cóż trzeba było kupić nowego windowsa tym razem proffesjonal. Trzeba bardzo uawżać by nie wpisać dwóch antywirusów, bo z windowsem mozna się pożegnać na amen

Gość fdfdsdagg
bo trzeba byóło odinstalowac pande jak łapałaes sie za innego natyvira - ja tam takich problemów nie miałem , aczkolwiek kapsrsky jest troche ciezki do usuneicia !!!

Gość fifififi
gora

Gość fifififi
a mozecie podac strony, z ktorych mozna sciągnąc te programy za darmo?

Gość a to dziwne
Kaspersky nie jest za darmo? Ostatnio kolega informatyk robił mi format kompa, wziął się za wgrywanie programów i Kasperskiego ściągnął z sieci z jakiejś strony darmowe programy czy coś takiego.

Gość pewnie masz trzymiesięczną
wersję próbną