Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majbe -laseczka

CZY TRZEBA SIE SMAROWAC ABY UNIKNAC ROZSTEPOW????

Polecane posty

Gość majbe -laseczka

planuje ciaze i ponoc aby uniknac rozstepow poinno sie wcierac preparaty na rozstepy czy to prawda?? wybralam taki preparat troche drogi ale moze dobry:) ktos zna? http://miniurl.pl/rozstep

Gość gerwy
drogi to pewnie dobry:) fajnie ze cie na to stac:P

Gość wszystko ladnie pieknie
ale preparat ten stosuje sie chyba na juz istniejace rozstepy... i watpie czy mozna uzywac go od pierwszych dni ciazy.. za to na pewno od pierwszych dni uzywac mozna mustele 9 miesiecy...na innych napisane jest ze od 4 miesiaca raczej dobry jest galenic jeszcze i avent

Gość beauty234
przed na pewno mzoesz go uzywac:) pozniej nie wiem;/

Gość lizanna78
moze zapytaj ginekologa:)

Moja siostra smarowala sie przez cala ciaze drogimi kremami i mimo to w 9 miasiacu wyskoczyly jej okropne rozstepy. Czasami nie da sie po prostu ich uniknac, szczegolnie wtedy, kiedy brzuch zaczyna bardzo szybko rosnac lub jest zbyt duzy.

Gość dsfre
podobno wystarczy sama oliwka...ważne by nawilżac i natłuszczac skóre!!!!

wiele juz bylo topikow tego typu..niestety, jezeli ktos ma miec rozstepy to je bedzie mial.Ja jestem tego zywym przykladem.Na brzuchu wyskoczyly mi 4 dni przed terminem.Smarowalam sie od 1 miesiaca ciazy kilka razy dziennie.Ale kto wie, gdybym tego nie robila to moze byloby ich wiecej?Ja przytylam tylko 8 kg w ciazy, a znam dziewczyne ktora przytyla ponad 20kg, niczym sie nie smarowala i nie ma ANI 1 ROZSTEPU.

Gość vipera FOR YOU
super...

Gość gyrewop
eee

Daffodile ma racje kto ma miec rostepy to i tak je bedzie mial.Ja przytylam w ciazy 18kg i sie smarowalam od poczatku zajscia w ciaze i mialam tylko 2 rozstepy a inne kolezanki co mo opowiadaly to tez sie smarowaly i mialy mnostwo rozstepow .Nie wiem od czego to zalezy ale napewno nie od dobrych kremow bo ten kto ma miec to i tak dobre kremy nie pomoga>Ja smarowalam sie zwykla oliwka dla dzieci.

Gość
to chyba zalezy od sprezystosci albo od wilgotnosci skóry dla mnie to obcy temat nie mam ani jednego rozstepu a nigdy nie uzywałam zadnych smarowideł anty- rozstepowych

podobno wplyw maja na to hormony i pewnie troche tez zalezy od genow:) co prawda moja mama nie ma rozstepow, ale siostry juz nie ominely, wyszly 2 tyg przed porodem i ma ich wiecej niz ja zycze Wam jak najmniej rozstepow a najlepiej wcale:)bo sa okropnie wkurzajace!

Gość qwertgha
Ja też smarowałam się PRZEZ całą ciążę drogimi kremami, a pierwsze rozstępy pojawiły mi się w 4 misiącu!! pomimo, że nie przytyłam nic do tego czasu i brzuch też nie urósł mi mocno.. :(

Gość jejejejejjeje
porazka;/

Gość majbe -laseczka
dzieki:)

rozstępy pojawiają się genetycznie więc pomimo tego że będziesz się smarować przez całą ciążę to i tak nie masz gwarancji że ich nie będziesz miała.

Gość merowinga
moja mama ma rozstepy , nie wiem jak babcie.. wogole mam chyba inny uklad rozrodczy od mojej mamy... bardziej w mame mojego taty:) hihi

Gość kurcze to po co te kremy
moze jesli naprade ktos je codzinnie wsmarowywuje to wtedy sie uniknie? moj lekarz- siwetny prof powiedzial ze jesli chce ich unknac musze uzywac kremu i wymienil : fissan i mustelle... powiedzial ze jesli fissan mi bedzie smierdzial to zebym uzywala mustelli 2 x dziennie.. nie wiem czy taki czlowiek ryzykowalby takim twierdzeniem... kurde bo po cos te kremy chyba robia:( wole wirzyc ze krem pomoze mi ich uniknac

moja znajoma jest polozna i mowila ze drogie preparaty to nie wszystko.Zalezy jaka kto ma skore krem za 10zl tez wystarczy.Smiac mi sie chce z kobiet ktore kupuja Mustele czy jakos tak:D

spojrz sobie na sklad mustelli i na sklad ziajki czy innego badziewia:P

ja mam swoje zdanie ,,,,uwazam ze jesli maja byc to beda i tyle mozna je zmniejszyc ewentualnie ale nie zapobiec i tyle !!! ja słysząłmze pomaga oliwka ja smarowałam sie jak zaszłam cąły brzuch przez zmiesiac bo potem juz mi sie nie chciało i stwierdziłąm co ma byc to bedzie zeby tylko dziecko było zdrowe, urodziłam i nie mam nawet najmniejszego rozstepu poprostu moja skóra rewelacyjnie sie rozciaga:)ciesze sie ze nie mam ale jak bym miała to tez bym nie rozpaczała epwnie .przed ciaza tez tak myslałąm patzrac na brzuchy moich kol. z rozstepami ze bede nieatrakcyjna i takie tam ,ale jak sie ma dzidizusia to sie nie mysli o brzuchu i innych pierdołąch wiec nie ma co sie dołowac....

no pewnie sie nie da ja wole jednak zrobic wszytko co w mojej mocy niz pote pluc sobie w brode i myslec "kurde a moze jednak jakbym uzywala czegos porzadnego regularnie bym uniknela?" tak zrobie wszystko.. a jak sie pojaia- no coz nie zabije sie aczkolwiek przeszczesliwa nie bede

Mi po ciąży nie pozostał nawet jeden slad... A całą ciążę uzywałam oliwki Johnson & Johnson i jakiegos taniego kremu, tez chyba tej firmy. Fakt, że nie przytyłam duzo, ale w rodzinie kobiety maja co pokazywac po ciąży a ja nie mam absolutnie nic.

powiem Wam ta ze ja nie mam dzieci i nie planuje ale jesli chodzi o krem do twarzy kupuje zwykly za 4-5zl Ziaja z oliwa z oliwek i jest super jest mocno tlusty wiec smaruje nim twarz wczesnie rano aby makijaz sie nie swiecil.A stac mnie na drogie kemy kiedys kupilam caly zestaw Vichy i mialam takie uczulenie ze szok! deramtolog mowil ze najwiecej osob ma uczulenie na tak reklamowane i polecane kosmetyki Vichy a dzieci ja Jonsona( nie wiem jak to sie pisze:)) Dodam ze mam 25lat i nie mam problemow ze skora

ja w ciąży przytyłam 19kg, co prawda brzuch miałam niewielki, cała zgrubłam ale nie zrobił mi się ani jeden rozstęp, samarowałam się zwykłymi oliwkami dla dzieci oraz oliwką przeciw rozstępom z rossmana, smarowałam się aby natłuścić suchą skóre

Gość hugo boss moj men
czyli wychodzi na to ze: rozstepy sie dziedziczy?????????????