Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja82

mierzenie temperatury

Polecane posty

jak to z tym jest? kiedy temp. ciala kobiety jest wyzsza? podczas owulacji? czy mozna ja mierzyc zwyklym termometrem do mierzenia temp. ciala czy sa jakies specjalne? jakiej porze dnia najlepiej zmierzyc temp.?

Gość głupia małgośka
tez bym to chciala wiedziec i jeszcze to czy wyzsza temp. oznacza ze wtedy sa dni plodne?

Gość temp.111
I faza - temp. niższe II faza -temp. wyższe jak jest twz. skok. temp. na wyższe to dzień przed tym skokiem jest dniem owulacji!! jak już masz wysokie to zaczynają się dni niepłode ale więcej poczytaj wpisujac w wyszuliwarke "naturalne metody planowania rodziny" tam jest wszystko wyjasnione no bo II faza jest stała wynosi 14 dni i TYLKO jka masz 28 dniowe cykle wychodzi w połowie w innych przypadkach jest np. 9 dni (niskich temp.) + 14 dni (wysokich temp) czyli owu była w 9 dc -to taki przykład

Gość głupia małgośka
to jest bez sesu!!! dopiero jak zaobserwuje wzrost temp. to bede wiedziala ze wczesniej mialam dni plodne, ale to juz bedzie za pozno!!! co mi z tego ze bede wiedziala ze wczoraj mialam dzien plodny???

Gość temp.1
owszem i dlatego należy robić kilka cykli (wykresy) i na tej podstawie mas juz jakiś obraz po drugie jak znasz długośc cykli to możesz już baczniej obserwowac i być czujna (no bo II faza stała 14 dni) a po trzecie to uż przed owu temp. spada (jeszcze niżej) i potem jest dopiro ten skok (na drugi dzień) ważne! zawsze od tej samej porze mierzyć temp. nie wstając z łóżka kwestia przyzwyzjenia- da isę przeżyć :)

Gość głupia małgośka
u mnie to raczej sie nie sprawdzi bo ja mam bardzo nieregularne cykle :(