Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana25

priorytet wysłany 18.12. nie dotarł, pomocy

Polecane posty

Gość zestresowana25

j/w, czy to mozliwe? poczta tłumaczy sie strajkami w grudniu, ale tak długo? dzisiaj jest 3 tygodnie, wysłalam w kopercie bąbelkowej ciuch i nie dotarł, co robić

Gość karenina
Po upłynięciu 2 tygodni od nadania przesyłki, możesz złożyć reklamację na poczcie, ale musisz mnieć numer nadawczy. Powiem szczerze, że szanse na odnalezienie są marne, ale możesz próbować walczyć o odszkodowanie.

Gość słomkowy kapelusz
ja wysłałam paczkę priorytetową 16.12 - doszła dziś rano. Z Oławy do Karkowa.Dojdzie..

Gość anitaaa
a kurka, to niezly piorytet jak 16gr wysłany, a dziś doszedł

rzeczywiscie cos jest nie tak nie ma 3 tyg priorytetow nawet przez strajki!

Gość anitaaa
zresztą 1 8.12, to już starjku nie było.

Gość nic nowego
ja sprzedaję na allegro - masa przesyłek miała 2 tygodniowe opóźnienia (priorytety !) a 3 nie dotrały wcale :-0

Zestresowana > idź na poczte i złoz pisemną reklamację , na priorytet nie ma 2 tygodni czasu tylko na zwykły polecony. W reklamacji podaj tez wartosc orientacyjną przesyłki. Ja miałam podobny przypadek i tak zrobiłam. O dziwo w ciągu dwoch dni przesyłka się znalazła , jednak nie u adresata a u mnie :O. Warunek -musisz miec potwierdzenie nadania. :)

Gość zestresowana25
ale na poczcie powiedzieli mi ze najgorzej było po 15.12. bo było po strajkach i zalegaly stare rzeczy, paczki "idą" przez węzły ( głowne miasta) ale tym razem cofano z węzlow bo "były korki" , potem święta , nowy Rok , a wszystko traktowane nie jak priorytet, bo wszystko było priorytetem i takie tam... Juz mi się to śni po nocach bo wyszłam na idiotkę, to ja jestem nadawcą, lecz bezsilna

Gość anitaaa
no tak były opóźnienia, ale 18.12, to już było po strajku, no chyba, że się mylę.

Gość anitaaa
tak bardzo ważna była, ta przesyłka?

Gość wiem co mowie
moim zdaniem możesz już to wpisać na straty :( wysyłam codziennie listy priorytetem i dochodza góra w dwa dni Nawet jak były strajki to nic nie zginęło

Gość wiem co mowie
na poczcie giną niestety wartościowe rzeczy czemu nie ma problemów ze zwykłymi listami??

Gość zestresowana25
sprzedalam coś na Allegro, a nie jestem naciagaczką, na szczęscie odbiorca jest cierpliwy, nawet juz prpponowałam rezygnację, odeslanie pieniędzy a gdy paczuszka przyjdzie zrobienie odmowy przyjęcia,

Gość zestresowana25
cena tego z kosztami to tylko 30 zł ale sam fakt jest wkurzający, człowiek chce dobrze a wychodzi na odwrót

Gość mam nadziejęże wysłałaś
przesyłkę poleconym, bo jak nie...to przykro mi to stwierdzić , ale nic się nie da zrobić:O niestety poczta polska to oszuści i złodzieje kiedyś zdarzało się ,ze zwykły list, lub tylko polecony docierał do adresata na drugi dzień (pokonując ponad 200 km) a teraz? teraz jak nie nadasz priorytetu, to czejak i dwa tygodznie, a i polecone priorytety dochodza po tygodniu, sam priorytet priorytetem jest zaś tylko z nazwy. ze też nikt się im do dupy jeszcze nie dobrał:O

Gość anitaaa
aha, z tego co wiem, to polecone to są listy sepcjanej troski ;), a piorytety, to tylko mają dość szybko, a czy dojda i w jakim stanie, to już inna sprawa

Gość zestresowana25
w czwartek powiedziano mi na poczcie - czekać, czekać.....bo mają duzo interwencji, nawet czytali mi jakieś wyjaśnienia z Warszawy , bo duzo ludzi czuje sie oszukanych, a oni swoje- to przez strajki. Ale mnie to bardzo denerwuje.....

Gość słomkowy kapelusz
dojdzie nie martw się, ja też słyszałam o tych zatorcah na pocztach w czasie świąt i przez strajki. Ja dopiero teraz dostaję kartki świąteczne wysyłane dobry tydzień przed Swiętami, a ju się zarzekałam, że nikomu więcej nie wyślę:)Będzie dobrze.