Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikkaa

PRAWO JAZDY. ZAJECIA TEORETYCZNE

Polecane posty

Gość mikkaa

Jak dlugo trwaly u Was zajecia teoretyczne ? Wiem ze jest wyznaczone iles tam godzin do przerobienia, ale rzadko ktora szkola jazdy to przestrzega. I jeszcze jedno pytanie czy najpierw trzeba przerobic teorie, a potem dopiero zaczac jazdy ?

Gość Katrika
" Wiem ze jest wyznaczone iles tam godzin do przerobienia, ale rzadko ktora szkola jazdy to przestrzega. " Nie znam przypadku by szkoła tego nie przestezgała! W dobrych szkołach jazdy zaczynasz po zakończeniu teorii! Godzin teorii masz 30! tyle samo jazd! jesli chcesz wiecej dokupujesz!

Ribilam prawo jazdy jakies 5 lat temu, wiec pewnie to co napisze juz mocno nieaktualne jest. Mialam 20h (lub 30) teorii i 20h praktyki. Zajecia odbyly sie w pelnym wymairze, przy czym praktyka dopiero po zakonczeniu teorii,

Gość mikkaa
Ano wlasnie ja znam takie przypadki ze zamiast 30h teoria skracala sie np. do 10h :-/

Gość Katrika
Teraz jest 30 godzin właśnie teorii i 30 jazd! w starym systemie było 20 . Wg mnie to i tak za mało na wypuszczanie niezłych kierowców

Gość jeszcze nie kierowca
Żeby zcząć jazdy musisz mieć ukończony kurs teoretyczny. Ja miałam 20 godz, pózniej wewnętrzny test teoretyczny i dopiero jazdy. Nie radzę opuszczać zajęć,bo tam jest mnóstwo wiedzy niezbędnej kierowcy. Chyba,że już kiedyś robiłaś kurs

Gość Katrika
No to jest to niezgodne z prawem! Idź do dobrej szkoły(na to niewarto żałowac kasy) i nie bedziesz mieć takich problemów!

*30 godz. teorii

Gość mikkaa
To najpierw jest egzamin z teorii dopiero potem rozpoczyna sie kurs praktyczny ???

Ja robiłam kurs na nowych zasadach-po 30 godzin teorii i praktyki. MUSISZ tyle godzin zaliczyć,nawet,jak komuś coś wypadło,to musiał to nadrobić,np dołączyć do innej grupy. Jazdy zaczynasz po zdanym egzaminie wewnętrznym z teorii po skończeniu 30 lekcji.

Gość Katrika
wewnętrzny egzamin to taka ściema-sprawdzenie co wyniosłaś z tej teorii! sprawdzań dla Ciebie i dla szkoły! Masz tak: teoria 30godzin, dopiero potem jazdy 30godzin i dopiero potem egzamin -z teorii , z placu i jak zaliczysz to z jazdy po mieście!

Tak było u mnie, ale to jest wewnętrzny test, odbywa się w szkole jazdy, aby sprawdzić to, czego się nauczyłaś i czy mogą cię ''wypuścić'' na drogę..

Gość Katrika
Dokładnie, sprawdzenie Ciebie i szkoły, czy wykładowca jest dobry i dużo się wyniosło!

Gość mikkaa
A ten wewnetrzny w szkole wyglada tak jak ten pozniejszy teoretyczny - oficjalny ? Taka sama zasada ?

Gość Katrika
Tak, zasada jest taka sama. 25minut na 18pytań.

mniej-więcej. Test jest taki sam, ale jeżeli nie uda ci się za 1 razem, to włączą ci drugi raz. Tak trochę z przymrużeniem oka to traktują....

U mnie ten wewnętrzny był na \"papierku\",a państwowy jest na komputerze.

Gość mikkaa
I na podstawie tych pytan ktore sa na tym oficjalnym ? Bo chyba jakis zestaw sie dostaje prawda ?

Jeden chłopak nie zdał wewnętrznego i później miał problem.Musiał umawiać się na inne terminy :(

U mnie też na kompie, jak na państwowym. Ja zapisując się dostałam płytkę cd z zestawem pytań i symulacją egzaminu, b. pomocna rzecz.

Gość Katrika
W dobrej szkole, masz takie same komputery i te skrzyneczki na udzielanie odp jak na normalnym! Pytania z których są losowane przez komputer zestawy dostaje się badź kupuje na poczatku kursu!

Gość Katrika
Pytania sa takie same!!! jak te co dostajesz czy kupujesz na płytce! A zestawy sa losowane przez komputer!

Gość mikkaa
Teoria teoria, ale praktyka to bedzie wesola. Nie mialam jeszcze okazji nigdy siedziec za kolkiem ;) Dziekuje Wam za pomoc !!

Gość Katrika
Z dobrym instruktorem nic nie jest straszne! a za kólkiem najbardziej liczy się myślenie! Szkoda, że taka mało ludzi w Polsce mysli za kierownicą:( Powodzenia!

Gość mikkaa
She71 dlaczego bylas w szoku :D ?

...że udało mi się ruszyć,że jadę!!! Też nigdy wcześniej nie siedziałam za kółkiem.

Tylko nie zrażaj się na początku. Ja po piątej godz. byłam bliska zrezygnowania. Myślałam, że nigdy się nie nauczę jezdzić. Hamowałam, wciskałam sprzęgło i gaz jednocześnie! Teraz do końca zostało mi 8 godz i już śmigam! No bez przesady, ale to się naprawdę da ogarnąć. Tylko stres trzeba zostawiać w domu i będzie ok...:-)