Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a dlaczego

od kiedy raczkowanie?

Polecane posty

Gość a dlaczego

to jest sprawa bardzo indywidualna. Wszystko zalezy od dziecka, od tego ile czasu spedza lezac na brzuszku, itp. A sa tez dzieci ktore nie raczkuja tylko zaczynaja chodzic.

Gość a dlaczego
własnie pytam dlatego poniewaz moj synek niecierpi lezenia na brzuszku-ma 5,5m-ca

Witam Ja również uważam, ze każde dziecko jest inne. Mój synek ma 7 miesiecy i jeszcze nie raczkuje, Mój tez nie lubial bardzo leżeć na brzuszku, ale za rada lekarza, który przyszedł na wizyte domowa, podkladałam małemu pod brzuszek jakis wałek, poduszke, zeby sobie leżał i wtedy wszystko widział, wiec podobało mu sie to Teraz klade u na podlodze koldre i sobie lezy na niej, tak polubiał pozycje na brzuszku, ze caly czas sie tylko turla po ziemi :) Kładz małego jak najwiecej an brzuszku to zacznie mu sie podobac i sam to polubi Pozdrawiam

Gość moja cora
od 5 miesiaca samodzielnie siedziala aod 7 miesiaca juz sprawnie raczkowala teraz ma skonczione 9 miesiec i zaczyna stac samodzielnie puszcza sie i stoi sama chodzi przy tych zabawkach na kolkach

Nie każde dziecko raczkuje,może być tak że ten etap sobie odpuści i odrazu pójdzie na nogi.Mój raczkował jak miał 8 miesięcy

Synek nie raczkował tylko w wieku 10,5 miesięcy biegał:) A córcia raczkowala(do tylu )w wieku 7 miesięcy a od wczoraj (prawie 8,5 mies.) przoduje (czyli na czworakach do przodu):) dodam tylko że synek nie znsosił leżenia na brzuszku a córcia uwielbiała:)

Około 7 miesięcy. Polecam bardzo fajną książkę związaną z rozwojem dziecka do drugiego roku życia. Znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie pytania. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.