Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa346

jak to sie liczy?

Polecane posty

Gość nowa346

moj wiek ciazy to:tydzien 13 dzien 2 ,to znaczy ze zaczal sie tydzien 13 czy 14?nie wiem jak sie to liczy,podpowiedzcie prosze

Gość nowa346
bardzo zabawne

Gość juupiik
Skończyłaś 13 tydzień i mija 2 dzień z 14 tygodnia. Lekarze w kartotekach zapisują skończone tygodnie.

Gość nowa346
no to sie liczy wkoncu jak bo tam sa dwie tablele dlugosc ciazy od ost.miesiaczki czy od powstania dziecka w organizmiek obiety bo w jedynm mi wychodzi 1 trymestr a w drugim 2 takze na choo.. komu ta tabelka

Gość nowa346
ja jebie co a debil to jak sie powinno liczyc od ostatniej miesiaczki????? sama nie wiesz

Gość juupiik
wiek ciąży liczy się od daty ostatniej miesiączki - ciąża trwa wtedy 40 tygodni. I tak liczą lekarze. Każda kobieta wie, kiedy miała ostatnią miesiączkę. Wiek płodu liczy się od daty poczęcia. Tak licząc, ciąża trwa 38 tygodni. Ale mało która kobieta wie, kiedy dokładnie miała owulację i kiedy nastąpiło zapłodnienie. Dla uproszczenia lekarze liczą ciążę od daty ostatniej miesiączki.

Gość szatyneczkaaa
to znaczy ze zaczoł Ci sie 13 tydzien

\"lekazre licza od ostatniej miesiaczki!!!!!!ale zaplodnienie moglo nastapic wczesnij\"--> dla Twojej informacji - jesli zapłodnienie nastapiło wcześniej, to to co wystapiło to było tzw plamienie, a nie miesiączka:) wiek płodu jest zawsze niższy niż wiek ciąży, jeśli nie znasz tematu to się nie wypowiadaj:)

Gość nowa346
dzieki kobitki za info sorki za zdenerwowanie..:)nie panuje nad tym