Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obciachowe pytanie

Jak pozbyć się siniaka z górnej powieki?

Polecane posty

Gość obciachowe pytanie

Błagam pomozcie?pojawil sie dzis rano po wczorajszym upadku a musze isc do ludzi w dodatku mam impre w sobote!Co robic??

Gość obciachowe pytanie
prosze

Gość stgrg
przykryc makijazem?

Gość swqsqw
zimne okłądy..lodem...isc do apteki poprosic maść ma siniaki najbardziej znana to Arcalen, ja ta wlasnie stosuje. A jak zapytasz w aptece o masc na stluczenia, to na pewno poleca Ci wiecej preparatow

Gość obciachowe pytanie
no jest to wyjscie,ale jest tez lekka opuchlizna poza tym makijaz po kilku godzinach schodzi

Gość orzechowa lupinka
a co dowalil c w oko:D

Gość obciachowe pytanie
w jak najkrotszym czasie moge sie go pozbyc?jak myslicie?

Gość obciachowe pytanie
orzechowa -tak dowalil mi w oko-cieszysz sie?

Gość swqsqw
do 48 godzin po urazie zimne okłady potem ciepłe, żel z heparyną (np lioton) na zmianę z ketaprofenem w żelu (np. fastum) tylko uważaj żeby ci sie te żele do oka nie dostały

Gość orzechowa lupinka
nie no smutne to:O

Gość tylko nie fastum
jeśli masz wrażliwą skóre na twarzy to lepiej nie smaruj bo będziesz gorzej wyglądać niż w chwili kiedy masz podbite oko,wiem to z doświadczenia.Kumpel tak zrobił i nie chodził przez pare dni do szkoły a po paru dniach miał bardzo zaczerwienione okolice oka.. Także najlepiej idz spytać kogoś w aptece,lub odsiedź swoje w domu

Gość tylko nie fastum
Altac-EMO na opuchnieci i arcalen na siniaki... Fastum zostaw se na zbite udo albo naciagniete sciegno :P do oka tego nie przyklada

Gość przeczekaj
Jeżeli dalej masz ten problem nie stosuj żadnych maści ! Samo zejdzie z czasem , nie pomyślałeś ze jak Ci sie przez przypadek któraś z maści dostanie do oka to moze sie to skończyć nawet groźną operacją ? Nawet w nocy możesz przetrzeć oko o poduszke usmarowaną maścią ! Pozdrawiam

Gość obciachowe pytanie
dzieki wielkie!

Gość fghhgffgh
na siniaki dobra jest masc Heparinum ale ostroznie zeby sie do oka nie dostala

Gość siniakPoPrzekluciu brwi-RUTYNA
mam ten sam problem. 2dni po zrobieniu sobie kolczyka w brwi, zaraz po zejściu opuchlizny pojawił mi sie meega siniak- wielkie czarne limo na górnej powiece. uprzedzili mnie o tym z salonie percingu ale nie spodziewalam sie czegoś TAKIEGO. w aptece kazali mi nie panikować i nie używać żadnych maści (ponieważ to zbyt wrażliwa okolica) a brać 3*dziennie po2 RUTINOSCORBINY ponieważ rutyna uszczelnia naczynka krwionośne. biore go od 4dni i nie widze co prawda żadnej poprawy ale limo sie taż nie powiększa- jak narazie tylko czernieje i robi sie bardziej widoczne ale chodziło chyba o to aby krew nie rozlała się bardziej.a generalnie to też robie sobie tydzień wakacji od szkoły bo pokazać się z tym nie da rady. moj kolega którego pobili kiedyś na dyskotece wyglądał dużo gorzej- naprawde paskudnie popodbijaki mu oczy ale powiedzial że po jakimś czasie zeszło i teraz nie na żadnych śladów. czyli to co nas spotkało jest przykre ale chyba da sie przeżyć.

Gość siniakPoPrzekluciu brwi-RUTYNA
mam ten sam problem. 2dni po zrobieniu sobie kolczyka w brwi, zaraz po zejściu opuchlizny pojawił mi sie meega siniak- wielkie czarne limo na górnej powiece. uprzedzili mnie o tym z salonie percingu ale nie spodziewalam sie czegoś TAKIEGO. w aptece kazali mi nie panikować i nie używać żadnych maści (ponieważ to zbyt wrażliwa okolica) a brać 3*dziennie po2 RUTINOSCORBINY ponieważ rutyna uszczelnia naczynka krwionośne. biore go od 4dni i nie widze co prawda żadnej poprawy ale limo sie taż nie powiększa- jak narazie tylko czernieje i robi sie bardziej widoczne ale chodziło chyba o to aby krew nie rozlała się bardziej.a generalnie to też robie sobie tydzień wakacji od szkoły bo pokazać się z tym nie da rady. moj kolega którego pobili kiedyś na dyskotece wyglądał dużo gorzej- naprawde paskudnie popodbijaki mu oczy ale powiedzial że po jakimś czasie zeszło i teraz nie na żadnych śladów. czyli to co nas spotkało jest przykre ale chyba da sie przeżyć.

Gość Puniunia76
Takze mam duzy siniak na powiece od przebicia brwi czy dlugo tak bedzie jak sie tego pozbyc