Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycja22

Mam bardzo przesuszona skore na twarzy...czy moge smarowac ja oliwka dla dzieci

Polecane posty

Gość 000nbgboibb
oliwka nie nawilża tylko natłuszcza. zrobisz sobie na twarzy tragedię... Ile masz lat? Ja używam kremu AA do skóry wrażliwej +18 (mam 21 lat). Są +30,40+,50+ itp... POLECAM Bardzo fajnie nawilża i odżywia skórę.

Gość Kejti007
Oliwki dla dzieci są niestety na bazie olejów mineralnych.... Az dziwne, ale tak jest. Ja sama na sobie nigdy w życiu bym takiej oliwki nie zastosowała, a juz na dziecko.... W drogeriach dostępne sa oliwki lub olejki z naturalnymi składnikami, np. olej papaja, sojowy, słonecznikowy itp. takie możesz użyć na spokojnie, ale najpierw zwilz skóre wodą. Dobrym sposobem na przesuszona skóre jest też stosowanie emolientów, przykładem dobrego i niedrogiego emolientu jest dermoksometyk Decubal krem nawilżajacy do twarzy. Polecam wypróbować

Gość olilinka
Prawie kupiłam ostatnio face vital cream, przekonało mnie jego matowanie, jednak zastanowiła mnie informacja, że przeznaczony jest do skóry dojrzałej - czy mając 20 lat nie powinnam go stosować?

Gość grenadina1985
no nie bardzo, przeciez zatkasz sobie dziewczyno taką oliwką pory i co dalej, ja uzywalam koszmarnie ciezkiego kremu bardzo dlugo i poszlam w koncu do kosmetyczki bo sie okazalo ze wyszly mi cuda na tej twarzy więc zaczelam robic kwasy roznego rodzaju i mi pomogly, moge polecic panie z salonu laime w krakowie bo mi duzo pomogly jak ktos jest z krakowa to warto

Gość katarrrinka
Ja jestem przeczulona na punkcie AA, kiedy kupiłam krem do mycia dla skóry atopowej - niby już najbardziej delikatny i hypoalergiczny jak można sobie wyobrazić, a mimo to wychodziły mi po nim czerwone, swędzące plamy :/ Zastanawiałam się nad tym Face Vital Cream Decubala, próbowałam od koleżanki i faktycznie wydaje się fajny. Zastanawia mnie jednak czy przeznaczenie "dla skóry dojrzałej" jest właściwe dla 20letniej mnie ?

Gość gość
Sucha skóra może być z braku nawilżenia albo z braku natłuszczenia. Jeżeli jest odwodniona to dobre jest uzywanie kremow np.z kwasem hialuronowym, aloesem i picie duzej ilosci wody. A jezeli jest brak natłuszczenia to można uzywać krem z dużą zawartościa kwasow omega 3,6, oleju arganowego, masła shea, oliwy z oliwek, np. Amino bio cream lub bio reneval cream.

Gość gość
Degównalowa spamerka wróciła? Żegnamy, żegnamy, spier&laj.