Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

k8

boje się, że nie będę mogła mieć dzieci....

Polecane posty

witam wszystkie forumowiczki. zaglądam tu od czasu do czasu i jak czytam posty zaczynam się obawiać....że nie będę mogła mieć dzieci. wprawdzie mam 20 lat. od 2,5 roku stałego partnera i jak na razie nie planuje mieć dzidziusia, ale obawiam sie na przyszłość, tym bardziej że przyjmuje tabletki hormonalne. szkoda mi wszystkich koiet, które nie mogą się w pełni spełnić, i każdy miesiąc to oczekiwanie i myśli:\"czy już\".... ja pragne mieć 4 dzieci :-) a pierwsze chciałabym urodzić w wieku 23-24 lat. mam nadzieję, że ze mną jest wszystko ok.i bedę mogła spełnić moje marzenia......

Gość więcej luzu
myślę że przesadzasz może powinnaś się dla swojego świętego spokoju przebadać? tylko że jak już zaczęłaś brać tabsy to badania nic nie dadzą na pewno nie obawiaj się że będizesz bezpłodna prze tabsy - jeśli jesteś pod stałą kontrolą lekarza wszystko będzie ok. nie ma badań które by potweirdzały że niepłodność jest większa po braniu tabsów. po prostu osoby które narzekają że to wina tabsów nie robiły badań przed ich braniem - a ich bezpłodność wyszła na jaw dopiero po ich odstawieniu bo wtedy zaczęły się starać o dziecko. a były bezpłodne od samego początku i niepotrzebnie brały pigułki! powiem ci więcej - jak się zabierzesz za "robotę" zaraz po odstawieniu tabsów to możesz się dorobić całej 4 za jednym zamachem :)

jqkos mqlo kto zauwaza ze tsrania o dzidziusia po tabletakach zaczynaja zwykle dziewczyny w wieku 27-28 lat kiedy to plodnosc spada i szanse na ciaze sa generalnie mniejsze u kazdej kobiety. nieraz nawet starsze. jak sie odklada macierzynstwo na po trzydziestce to nie ma sie co dziwic, ze ciezko poczac dziecko. moja szwagierka urodzila pierwsze dziecko w wieku 27 lat bez problemu, udalo sie w pierwszym miesiacu po odtstawieniu tabsow. o drugie zaczeli sie starac gdy miala juz 31 lat i w koncu zdecydowali sie na in vitro. a przeciez urodzila jedno zdrowe dziecko. ale o trzydziestce jest juz troche pozno i moze byc ciezko. wiec sie nie martw.

Gość neonka28
Odnawiam temat. Mam obawy że nie doczekam się dziecka. Leczę sie ponad 4 lata, byłam nawet u pięciu ginekologów. Ale ostatnio natrafiłam na innego niż tamci ginekologowie. Widać że ten chce mi pomóc, a tamtym tylko zależało na pieniądzach. Robiłam przez ostatnie lata badania hormonalne to wszystko mam w porządku. Tydzień temu miałam HSG jajowody są drożne. Nie wiem po prostu mam obawy że mimo to nie doczekam się dziecka. Jest mi przykro że mój brat ma już dwójkę, moje koleżanki, sąsiadki mają już dzieci, nawet młodsza ode mnie sąsiadka ma już dwójkę dzieci. A u mnie jak nic tak nic.

Wiesz jak to zazwyczaj jest- jeśli się czegoś bardzo chce, to nie wychodzi. Wiele par stara się o dziecko bezskutecznie, a jak już 'odpuszczą' to się udaje :) Stres działa naprawdę niekorzystnie. Kontynuuj więc diagnostykę, po kolei, spokojnie i bądź dobrej myśli :)