Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gragah

niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Gość gragah

Czy ktoś może mi udzielić informacji odnośnie niedoczynności tarczycy? Jaki powinien być wynik FT$ czy 9,31 to niedoczynność?

Gość gragah
oczywiscie że tak ale sama zanim uda mi się do niego dotrzeć chcę się dowiedzieć iz jest potrzeba tzn co oznacza wynik tego badania

Sprawdza się TSH. Normy podane są obok każdego wyniku ale u kobiet młodych powinno być mniej więcej od 1-2. Ja mam prawie 5, norma na kartce zawsze jest około 4. Później jak już się leczysz można ft4. Nie wiecie czy włosy po leczeniu oprocz tego ze troche mniej wypadaj to czy staną się błyszczące wreszcie? Zwłaszcza ze n8iedoczynnosc to nie jest mój jedyny problem.

Gość kasiuniaemce
ja po pierwszym badaniu TSH mialam 7,55 lecze sie juz ok 5 lat iteraz mam badania na ft4 caly czas :)

Gość kasiuniaemce
wiem ze wypadaja wloski ale podczas leczenia mniej a czy sa blyszczace... moze troszke :P pozdrawiam :)

Mnie powrócił połysk włosów po około 2,5 miesiąca od operacji. Ale niestety straciłam mnóstwo włosów.

witam, ja we wtorek odebrałam wyniki i TSH ..23,18 !!! moja lekarz jak zobaczyła taki wynik to powiedziała niecenzuralne o kurwa.... to Pani jeszcze żyje ???? tak odpowiedziałam, padam na twarz , ale żyję, bo czy mam inne wyjscie????? poza tym mam depresje i wielkiego doła, bo najblizsi nie są w stanie mnie zrozumieć, wiec zdecydowałam się napisać na forum- może to choć troche mi pomoże... pozdrawiam wszystkich kasiulaku

Witam ja też sie lecze na niedoczynnosć tarczycy ( Hashimoto ) od 3 lat moj najwyzszy poziom TSH wynosił 5,5 i to było na początku choroby a teraz we wrzesniu mialam robione badanie TSH i wywszło że mam 10,033. Lekarz sie zdziwil bo przedtem miałam 1,7 i to niemożliwe zeby po pol roku az tak wzrosło skoro regularnie biorę tabletki i skierował mnie na jeszcze jedne badanie i poziom TSH u mnie teraz wynosi ponad 20! Nie weim co jest bo czuję sie dobrze.Miesiaczka regularna, senna nie jestem ale ogolnie sie czuje dobrze. To dlaczego TSH mi tak wzrosło?

Gość ja mam hashimoto
biorę euthyrox, tsh na razie 3,65... Włosy wychodzą mi garściami, nic mi się nie chce, za to nerwy mi puszczają z byle powodu :(

Gość anulka2235456
ja też miałam niedoczynność. leczyłam się tylko 3 miesiące mój wynik wynosił równe 7 czyli malutko. teraz nie mogę niczego ciężkiego dźwigać, przez to nabawiłam się tej tarczycy :/ mój organizm był wycieńczony, miałam taką pracę że ja chudzinka musiałam dźwigać ciężkie rzeczy

Gość anulka sorry ale
bzdury wypisujesz. tsh 7 to bardzo dużo i w 3 mce na pewno nie da się wyleczyć.

Gość anulka2235456
naprawdę wyleczyłam się w 3 miesiące na tyle miesięcy dostałam lekarstwa, moje wyniki wynoszą obecnie prawie 3 czyli w normie sorry nie ale każdy organizm inaczej reaguje na leki

Gość anulka2235456
miałam robione też usg tarczycy lekarz stwierdził że wszystko jest w porządku, sam był zdziwiony że wystarczyły tylko 3 miesiące planował leczenie na pół roku ale lekarstw już nie dostałam

Gość anulka2235456
moja koleżanka miała niedoczynność jej wynik to 23 i myślę że moje 7 przy jej wyniku to nic. ona to dopiero się leczy już ponad 4 lata

Gość anulka2235456
Też myślałam że 7 to dużo ale jak widziałam ile mają inni to stwierdziłam że się mój wynik chowa. Za miesiąc mam mieć badania kontrolne i usg to się okaże czy przypadkiem znowu nie wróciło to cholerstwo

Gość anulka2235456
ale masakrycznie przytyłam przez niedoczynność 17 kilogramów i nie mogę zrzucić nawet kilograma :(

Ja też jestem bardzo nerwowa i sie szybko denerwuje bardzo szybko. A mam jeszcze pytanko bo słyszałam ze nie mozna koniecznie palc paierosów a także pić alkoholu i kawy nie wiem czy to prawda..

Ja ogolnie to gruba nie jestem ale mam brzuszek jak bylam mlodsza to mialam strasznie wydęty az od przepony w dol. Teraz jestem szczupla mam 19 lat 160 wzrostu i waze 52 czasami 54 kilogramów zalezy ile zjem, chcialabym zgubic ten brzuszek

Gość malutka ja palę sporadycznie
piję okzajonalnie, kawę codziennie... Pytałam moją endo o ograniczenia i ona mi powiedziała, że we wszystkim należy zachować umiar. Hashimoto się ma do końca życia, więc trudno ze wszystkiego zrezygnować... (ja słyszałam, że ni emożna jeść pomidorów - bzdura na resorach, alekarka się uśmiała) Ja mam na razie 3,65, moje najwyższe tsh to 3,99 i lekarka wtedy wprowadziła euthyrox 25. Miałam szczęście, że Hashimoto mi wykryli bardzo wcześnie, dzięki temu może nie przytyłam - zawsze byłam chudziną i nadal jestem, mimo słabej niedoczynności.

Gość malutka - strasznie młoda
jesteś... Ja mam 27 lat, a leczę się od jakichś 3, tzn. jestem pod opieką endo, leki biorę od pół roku.

Gość anulka2235456
ja słyszałam że nie można jeść brokułów kalafiora kapusty ale nie wiem czy to prawda, lekarka nic nie mówiła mi na temat specjalnej diety pytałam co mogę jeść a co nie a ona nic na to nie odpowiedziała :/

Gość narka53
A nie lepiej chodzić na inhalacje do tężni? Przy niedoczynności tarczycy jak najbardziej wskazane.