Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kika19

Jak pozbyc sie niemilego zapachu z przepoconych butow????

Polecane posty

Gość kika19

Prosze,, pomozcie, bo mam problem z poceniem sie stop - uzywam jakich pudrow, zasypek itd, ale i tak nogi mi sie poca.. No i tym niemilym zapachem przesiakaja mi buty... Czy wypranie ich pomoze jakos?/ A jesli nie, to czy sa jakies srodki, ktorymi moge te buciska odkazic?? Dodam, ze sa to sportowe buty, w ktorych biegam po szkole. pomozcie, bo cholernie mnie to krepuje:/

Gość monia gonia
jesli to rzeczywiście adidasy, to wyprać w pralce po wyjęciu sznurówek, ale jesli to sa tanie buty z plastiku to nic nie pomoże, możesz nalac dodatkowo na wkładkę vanisha, prac oczywiście z jakimś praniem, żeby nie latały buty po pustej pralce.

Gość no nick tonight
A uzywasz wkladek? Nawet takie najtansze, za pare PLN, no i owczywiscie czesto je wymieniaj.

Gość kika19
Oczywiscie ze uzywam wkladek przeciwpotnych - ale za duzo mi to nie daje:( A mozna stosowac np antidral na stopy? Bo probowalam kiedys ale jeszcze bardziej mi sie stopy pocily, w odroznieniu od pach, gdzie antidral dziala znakomicie. Czytalam tez o odkazaniu takich butow formalina czy czyms takim.

Gość statek powietrzny
powinac isc do lekarza dermatologa

Gość kika19
kawa? tego nie znam.Czytalam tez o podobno skutecznym kocim zwirku. W weekend zaczne wyprobowywac wasze rady

wyczytałam kiedyś, że do butów na noc sypie się sodę oczyszczoną(jedno opakowanie na jednego buta) rano sodę \"wytrzepujesz\":D z bucików i podobno po kłopocie. sama nie stosowałam takiej metody, więc niestety nie wiem, czy jest skuteczna.

a koci żwirek może wyciagnie wilgoć, ale napewno nie zlikwiduje przykrego zapachu. wiem jak to działa bo mam w domku mruczusia:)

Gość Buhahahhahhahhaa....
"Cebule pokrojona wkladamy na noc do butow, pozbedziesz sie smrodu z butow tylko ze potem beda pachniec na cebule.Mozna wyprobowac tez kawe zmielona.Z cebula zrobilam tak z butami syna ale syn ze wzgledu na ten zapach i tak ich nie nosi" Chyba się posikam ze śmiechu! :D Buhahahhahahahhaa....

Gość jakastakasobie
:) szmaciaki faktycznie najprościej uprać, a buty z wkładka skórzaną lub sztuczną przemywać spirytusem salicylowym. A na to kropelka olejku lawendowego od czasu do czasu. Nogi dobrze na koniec dnia spłukać bardzo zimną wodą a pozniej nasmarować octem jabłkowym lub sokiem z cytryny ---- systematyczne zabiegi zmniejszają potliwość i brzydki zapach. Dobry jest też dezodorant mineralny (taki co wygląda jak duży kryształ) - wilgotnym pociera sie skóre - nie zmniejsza on pocenia, ale neutralizuje zapach. przy kuracji cytrynowej na noc - dobrze jest go stosowac na dzien. Sama czasem mam taki problem i wiem jak bardzo jest to nieprzyjemne - najciekawsze, ze tak naprawde nie wiadomo z czego sie to bierze.

Gość herubinka78
Albo olejku z zielonej herbaty - jak wyżej

Gość gość
odkopany temat ale powracam by polecić saszetki sco insert co pochłaniają cały syf z butów

Gość gość
nie czytałam całości ale.... by pozbyć się niemiłego zapachu należy pozbyć się bakterii rozkładających pot, w tym celu: buty w woreczek foliowy i na dzień czy dwa do zamrażalki możesz też wypróbować zasypki do butów z sody oczyszczonej (usuwa zapach) lub użyć olejku z drzewa herbacianego

Gość gość
Scholl ma takie specjalne czarne wkładki przeciwpotne Odour Control, u mnie się sprawdzały a zazwyczaj mocno pocą mi się stopy testowałam je zimą do kozaków, wiadomo, cały dzień w ciepłym pomieszczeniu w kozakach i grubych skarpetach..... ewentualnie są jeszcze takie "jednorazowe" papierowe aromatyzowane wkładki "Fresh Ins", obie dostępne w Rossmanie

Gość gość
wlac do butow amoniak albo w ostatecznosci ocet. poprzelewac go chwile w bucie, wylac, a buty w srodku dobrze wytrzec bawelniana stara podkoszulka.

Gość gość
Za zapach w butach odpowiedzialne są stopy-wystarczy przed założeniem skarpetek posypać stopy zwykłym talkiem

Gość gość
Za zapach w butach odpowiedzialne są stopy-wystarczy przed założeniem skarpetek posypać stopy zwykłym talkiem (zasypką dla dzieci)