Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mafiryt

Kącik wielbicieli zdrowego stylu życia, zwłaszcza zdrowego odżywiania się.

Polecane posty

Gość ale gadanie......
No właśnie u nas nawet nie ma składników, do jakiejkolwiek wersji pesto:D Kiedy byłam we Włoszech jadłam raz bardzo dobre. I w Hiszpanii. Ale u nas to Barilli tez mi smakuje. Ja np. wiem, że u mnie niezdrowe jest to, że sporo rzeczy smażę, chociaz też nie zawsze. Ale tak lubię:) Nigdy nie było moim celem zdrowe odżywianie, jednak właśnie porównując, co jedza moje koleżanki z uczelni, moi znajomi, uwazam, że się odżywiam zdrowo. No i jak na mój stan zdrowia nie szkodzi, to chyba znaczy, że nie jest źle. Zazwyczaj jem własnie jakies mało skomplikowane rzeczy, te przepisy, które podałam nie są stałą częśćia mojego menu, ale ile mozna jeść warzywa na parze albo z patelni bez tłuszczu z ryżem czy kaszą???:) Nie mam też ciśnienia na wyrzucanie mięsa z diety, bo moim zdaniem mięso jes zdrowe, tyle że ja za nim nie przepadam:p

Gość ale gadanie......
A jak mam ochotę zaszaleć z dobrymi kanpkami, np. po siłowni albo na uczelni, to duszę tak jak tą pangę, w folii pierś kurczaka, kroje na cienkie plastry, biorę dwie kromki ciemnego, pełnoziarnistego chleba, obkładam je sałata lodową, pomidorem, wkładam tego kurczaka i jak mam ochotę, to dodaje jeszcze odrobinę ostrej musztardy Dijon, a jak nie, to bez. I potem mam dobre kanapki:) Nie musze chodzic do KFC po jakąś namiastkę:p

Gość mafiryt
zgadzam się w całej rozciągłości... ja też jadam mało mięsa bo nie przepadam- nawet wędliny nie bardzo lubię i nie jadam. a może to byłjakiśmiłosnik diet 300 kcal lub tego typu?? tu na kafeterii jest mnóstwo takich osób które chcą w bardzo szybki sposób schudnąć nawet niszcząc sobie zdrowie

Gość mafiryt
ja jadam czasem taka grahamke z pasta z tunczyka i warzywami. gdybym tylko umiała sama zrobic taka pastę...

Gość mafiryt
dobra uciekam robic obiado-kolację...pa

Gość ale gadanie......
ja też chyba zjem obiad:)

Gość mafiryt
zapraszam do dalszej rozmowy

Gość mafiryt
o elisabeth1 jaki długi wpis, zaraz przeczytam i się ustosunkuję

Gość mafiryt
dzieki za ciekawą teorię... a coś z własnego przykładu czy życia?

Gość nayumi
To ja sie zapisuje:)

Gość mafiryt
halo??

Gość ale głupoty.......
:o O matko:O Ludzie, nie bądźcie głupi i naiwni...:O Tak, człowiek się nie starzeje i jak ginko biloba może przezyć wybuch bomby atomowej:o Co za bzdury....:O 😭 Komórki nerwowe, czyli np. mózg, ale nie tylko, nie regenerują się nigdy. Dlatego uszkodzenia mózgu sa nieodwracalne. Poza tym każda komórka ma zaprogramowany swój czasżycia. Serce może zyć ok. 140 lat. Ale dłużej nie. Tak samo inne narządy. Nie da się życ w nieskończoność:o A teorie o tym, ż esię ktoś starzeje od glukozy są suuuuuuper:o🖐️

Gość mafiryt
ok tylko mnie nie interesuje życie długowieczne tylko jakość tego życia które mam. Masz coś do powiedzenia na temat topiku? Sama nie mam raczej wiedzy jakieś porządnej, wyczuwam raczej wiele intuicyjnie, słuchając organizmu, dlatego z chęcią posłucham... każdego

Gość a próbowałaś już
nacierania moczem???

Gość mafiryt
nie nie znam się na urynoterepii, nie próbowałam. Nie widzę powodu żeby z niej skorzystać...

Gość a próbowałaś już
urynoterapia jest dobra na wszystko- od wybielania zębów (w produktach profesjonanych, wybielających zęby, u dentystów głównym składniekiem jest mocznik, już w Egipcie wybielano sobie zeby moczem), po wypadające włosy, cellulit czy tradzik. A NAJLEPSZE MASECZKI TEZ BęDą JESZCZE LEPSZE, KIEDY DODA SIę DO NICH KILKA KROPELEK ZłOTEGO DESZCZYKU;)

Gość mafiryt
nie przekonuje mnie to... bardziej interesuje mnie jak zdrowo jeść, radzić sobie ze stresem, uparwaić ciekawy sport

Gość a próbowałaś już
można też jeść swoje kupy, ale to juz bardziej hardcore. Ale dotyczy diety i w dodatku można wtedy umilić życie seksualne;)

Gość loli pop
halo

Gość gość
A ja praktycznie wszystko robię sama :) Dziś można kupić składniki na naprawdę każdą potrawę, tylko może trzeba wyjść dalej niż do sklepiku osiedlowego ;) Polecam delikatesy www.freedelikatesy.pl - mają produkty z najdziwniejszych miejsc :)

Gość PluszakOi
moim zdaniem zdrowy styl zycia to wybieranie produktow eko obok ruchu i braku nałogow. ja sie ostatnio probuje przerzucic wlasnie na takie ekologiczne produkty, wiadomo, nie ze wszystkim sie da, poza tym sa zwykle drozsze,niz przecietne, wiec wprowadzam je powoli, ale czesto zauwazam, ze oprocz oczywistej zalety jaka jest prozdrowotnosc, te produkty naprawde lepiej smakuja! kiedy nie masz dodanej soli, jakichs glutaminianow itd, czujesz prawdziwy smak danej rzeczy. jak np pesto, soki rozne owocowe albo warzywne i to nie z zagęszczonego soku, tylko normalne, oliwki itd. la selva, rabenhorst, holle czasem to sa chyba te najbardziej znane firmy i z nich korzystam jak mam opcję. ale często tez ide na bazar i od wiejskiej baby kupuje jajeczka :)