Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna20letnia

Mam problem

Polecane posty

Gość taka jedna20letnia

Witam.Obawiam się,że jestem w ciąży...Z moim chłopakiem jestem już dwa lata i wiem,że on mi pomoże..Ale kompletnie nie wiem jak to powiedzieć mojej mamie...Jak urodze na pewno nie będę na jej utrzymaniu...Ale ona jest tak staroświecka...Poradzcie mi coś...

Gość rotasica
najlepiej powiedz poprostu, przecież to radosna nowina, a nie powód do płaczu. Życzę szcześcia❤️

Gość
Przede wszystkim nie panikuj! Zawsze wszystko można ułożyć:) Jeśli masz mężczyznę na którego możesz liczyć, to już połowa sukcesu. Może jakoś razem na spokojnie porozawiajcie z rodzicami, pzredstaw swoje obawy, bo to nowa sytuacja. Wtedy inaczej zareagują rodzice na wieść o dziecku... Trzymam kciuki, nie ma tegozłego co by na dobre nie wyszło:):) Pozdrawiam 🌻

Gość taka jedna20letnia
narazie mój chłopak jest za granicą,bo musi zarabiać...Wie o wszystkim..Nawet jest szczęśliwy!Ale dopiero przyjedzie na wiosne,więc nie wiem jak to sama załatwić....ehhh....

Gość
Po prostu porozmawiaj z mama takl szczerze. Powiedz, że bardzo ci zależy, żeby zaakceptowała tą ciążę i choć na początku będzie ciężko, to jak ujrzy smyka na pewno zwariuje na jego punkcie:D Może wrto byłoby, gdyby twoja mama również porozawiała z chłopakiem, nie wiem, może chociaż przez tel... Może będzie spokojniejsza. USzy do góry;) Wszystko się ułoży, dbaj o siebie i o brzusio:) pzdr

Gość taka jedna20letnia
mam podstawy,żeby tak myśleć.Jutro robię test,ale mysle,że to tylko formalność......

Gość Moniuuur
Ja mam 21 lat.Nie przejmuj sie przechodziłam przez to w czerwcu a teraz czekam na dzidzie i nie moge się doczekać:)Mówić nic nie mówiłam mama jak ma dobre oko to zazwyczaj sama się domyśla tak przynajmniej było u mnie zauważyła że jestem jakaś dziwna że dużo śpię że nie mam apetytu i sama się mnie spytała czy w ciąży czasem nie jestem.Było mi dużo łatwiej to potwierdzić niż bym miała sama od siebie to powiedzieć.Mama z radości co prawda nie skakała ale myślałam że gorzej to zniesie ale nie miała żadnych pretensji nie dołowała mnie byłam w szoku że tak lekko to przyjęła.Teraz jest wszystko wporządku właśnie mama przyszła ze sklepu z reklamówką ciuszków dla małej :) Poczekaj może jeszcze parę dni zrób sobie test idź do lekarza ja zanim zaczęłam dzielić się tym że jestem w ciąży z innumi musiałam sama to wszystko sobie przemysleć i poukładać.