Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pikawka

Co to może być? Ohyda... pomóżcie.

Polecane posty

Gość pikawka

Rano zobaczyłam na twarzy malutki pryszczek, bez obrzęku, po prostu ropa. Wycisnęłam (ach, ten nałóg) i nic się nie działo. Było dobrze. A teraz? Jejku, w tym miejscu, gdzie wycisnęłam mam jakiegoś guza bolesnego, a przecież go nie było. Po południu zaczął się robić i powiększać... aż mój mąż zdziwiony pyta, co mi się stało. Paskudnie to wygląda. Co na to poradzić?

Gość Ona o ja
moze byc czyrak...:( boli?? jest duzy?? zbiera sie ropa?? no to bardzo prawdopodobne ze czyrak...uwazaj zebys tego nie rozpaprala bo nigdy sie tego nie pozbedziesz

Gość pikawka
duży? jakiś 1 cm, boli, twardy, ale ropa się chyba nie zbiera tam. Co na to poradzić?

Gość pikawka
moze jeszcze jakieś rady? Jak ja do pracy jutro pójdę z takim czymś... :(

Gość eFFetha
Praca pracą, Ty się módl, żebyś do szpitala nie trafiła. Córka znajomej mojego Taty umarła, jak se wycisnęła syf na czole, a mój kolega zdołał dojechać do szpitala na 45 minut przed śmiercią (tak mu lekarz powiedział). Więc jakby Ci się robiło słabo, albo wysoka gorączka, albo coś, to natychmiast jedź na pogotowie!

Gość Ona o ja
ja takie rzeczy zwalczam kremami masciami z aloesem ale to nie jest metoda prosto od lekarza...ale wiesz na mnie aloes dobrze dziala. radze ci nie wyciskac a do pracy zakleic jesli to czyrak to musisz naprawde uwazac, przenosza sie one w blyskawicznym tempie i ciezko jest sie ich pozbyc. jak ci nie zmniejszy sie do jutra to idz do dermatologa...ja tak bym zrobila

Gość pikawka
Boże! Ale mnie któraś wystraszyła z tą śmiercią!!! Zaczęłam się bać! Kurcze, nie mam tego czym posmarować, mam tylko wysuszające maści, np. Sudocrem lub Benzacne, to się nie nadaje :/

Gość Ona o ja
wiesz co nie eksperymentowalabym...a swoja droga nie daj sie zastraszyc :) moze to byc rownie dobrze zwykly wredny syf podskorniak, ktory jest duzy boli i nie zbiera sie ropa taki bedzie cie meczyl pare dni ;)

Gość pikawka
Nie będę mogła spać po nocach... :o

Moglo CI sie zrobic zapalenie mieszka wlosowego. A jak nie... kup sobie sode oczyszczona, zmieszaj z ciepla woda i rob oklady.Powinna sciagnac, cos co tam jest i odkazic.A jak nie pomoze i bedziesz sie zle czula, to biegiem do lekarza!

idź do dermatologa najlepiej jutro z rana po co się będziesz zamartwiać

Gość pikawka
nie mam czasu na lekarzy, niestety. Jeżeli nie przejdzie do jutra, albo pojutrza to pomyślę... moze to zwykły, poskórny pryszcz...

Gość vinca
nie raz i nie dwa mialam cos takiego :)(niestety) to wynik zbyt wczesnie lub nie do konca wyciskanego pryszcza!! nieraz miaalam az caly policzek spuchniety od jednego pryszcza!!! odkaz na noc, poczekaj pare dni i NIE DOTYKAJ JUZ TEGO WIECEJ BO ZOSTANIE CI BLIZNA!!!!!!!!