Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idea

Czym można lekko wybielić skórę??

Polecane posty

Gość idea

mam niewielkie plamki-przebawienia na policzkach.czy są jakies domowe sposoby na pozbycie sie tych plamek??

Gość ogórek zielony
wybiela skórę, białko jajka (ale to nie wiem jak uzyc :( ) skorupki...

Gość sdfsfs
cytryna albo pietruszka.tez od wczoraj stosuje cytryne na przebarwienia bo mnei wkurzaja:(

Gość najlepiej przez długi czas uzy
wać kremu na przebarwenia. Działa tak np. Acnederm. Ale efekt widac po kilku miesiącach. Są też inne kremy, zapytaj w aptece. Ale trzeba ich długo używać.

Ja poszłam do apteki i zażyczyłam sobie \"krem na piegi\" xD A miła pani od razu podała mi krem Venus (nazwa sugerowałaby że to krem na co innego xD ) Krem piegów - w sensie kropek, pieprzyków czy takich ciemnych kropek nie wybiela, ale daje radę z przebarwieniami. Niby można go używać do 2 razy dziennie, ale ja smarowałam 5-7 razy diennie i po 2 tygodniach wyraźnie ubyło przebarwień a piegi delikatnie się rozjaśniły. Największa wada tego kreu - jest okropnie tłusty, więc trzeba się zaszyć w domu na czas używnaia. Albo smarować tylko wieczorem - ale wtedy efekt po kilku miesiącach

Gość ta
cytryna, ogórek... a co do jajek, to przepis jest prosty: ubija się samo białko, dodaje się kilkra kropel cytryny, miesza się i nakłada się na twarz, kilka minut i zmyć. I gotowe.

Gość ZgadzamSieee
Cytryna ogorek i efekty po kilku dniach (w moim przypadku przynajmniej).Stosuje na plytkie plizny po tradziku:) Naiwne sa te ktore polecaja kremy dzialajace po kilku miesiącach ...żenada:/ i jeszcze polecają innym.

Gość sama jesteś naiwna.....
cytryna okropnie wysusza skórę, tak samo jajko:O Gdybym stosowała takie "metody", to juz bym chyba miała strupy n atwarzy:O Może jeszcze polejcie się spirytusem? Też wybiela:D Byc może takie sposoby nadają się dla zapryszczonych nastolatek z łojotokiem, ale jeżeli ktoś ma wrażliwa skórę, to tylko zrobi sobie krzywdę.

Gość Jak ktos sobie trul
cere kremami to ma nadwrazliwa :D :D :D :D ktora zle reaguje i sama jestes sobie winna ze sobie tak zniszczylas buzke ze nawet naturalne sposoby "bolą" . Życze powodzenia i truj sie dalej kremami to BEDZIESZ MIEĆ skore ktora Ci sie bedzie rozjezdzala przy najmniejszym dotyku:D :D :D Poczekaj troche , naloz sobie jeszcze chemii tylko potem nie płacz na forum ze cos sie zlego porobiło. Madre kobity wiedza ze cytryny sie samej nie daje tylko sie robi maseczki =3 Baka.

Gość Jak ktos sobie trul
PS.Ja mam bardzo wrazliwa skore i wiem co mowie : P

Gość Jak ktos sobie trul
I nie jestem nastolatka z łojotokiem :D :D :D :D :D :D haha

Gość jakastakasobie
wbrew pozorom cytryna aż tak bardzo nie wysusza - szczegolnie gdy do maseczki z bialka i cytryny doda sie jednocześnie kilka kropel oleju ---- wrazenie wysuszenia po tej maseczce to raczej liftingujace własciwości białka maseczka z ogórkiem i twarożkiem lub tlustą śmietanką to raczej odżywia niż wysusza lub sok ogorka z miodem lub jabłko ugotowane w mleku (natychmiastowy efekt rozjasnienia - rozswietlenia cery) - jesli damy tłuste mleko to tez nie wysuszy, a ta maseczka jest na tyle delikatna ze mozna ja stosowac rowniez w okolicach oczu (na cienie pod oczami) jest wiele łagodnych sposobów domowych

Gość nieiwele osób wie o tym że
maseczki z ogórka czy cytryny nie maja sesu. Bo i tak skłądniki biochemiczne zawarte w tych i w innych produktach nie sa w stanie przeniknąc przez skórę. Bo jej zadaniem jest chronic ciało przed nieporządanymi substancjami. takż ete Naturlne metody sa niewiele warte. Ale jak się lepiej czujecie, to spoko:) Co do działania na wierzchnią warstwe naskorka- zależy, jakie to są przebarwienia. Bo niektóre kremy zapobiegają też powstawaniu przebawień, przyczynom. A naskórek sam się złuszcza, dlatego na efekty trzeba czekać, ale przynajmniej nie tworzą się nowe przebarwienia. Natomiast cyryna na przebarienia nic nie pomoze. Zresztą kiedy np. latem obieram truskawki, czy jesienią zbieram orzechy, mam jakies przebarwienia n arękach, to moge je trzec do woli cytryna czy ogórkiem i nic to nie daje:) I tak musi złuszcyc się skóra.

Gość no właśnie po co nakładać
sobie na twarz ser czy mleko czy coś innego, skoro to i tak nie masz szans wniknąc w skórę??? Przeciez to może najwyżej odmoczyć nam naskórek:D Myślicie, ze wszystko tak w człowieka wsiąka??? Przeciez skóra ma być szczelną ochroną [przed przenikaniem wszystkiego do organizmu. Więc te maseczki sa bez sensu.

Gość michael jackson
pewnie że można ;-))))))))