Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szajnerka

Praca z osobami upośledzonymi na terenie Walii

Polecane posty

Gość szajnerka

Mąż mój od 3 miesięcy przebywa w Wanglii, tam też pracuje, zamierzam do niego dojechać z dziećmi od września. Napiszcie mi proszę czy zanjde tam prace w swoim zawodzie-jestem nauczycielem oligofrenopedagogiem, pracuje z dziećmu upośledzonymi umyslowo i taka prace chcialbym też tam wykonywać, jaka mam szanse?? Moja znajomosć angielskiego-sredniozaawansowany. Dziuękuje za wszelkie rady i sugestie

Gość tgher
hej, nic konkretnego Ci nie powiem ale masz duże szansę na pracy w różnych Ośrodkach, Domach i szkołach Specjalnych ( nie tylko dla upośledzonych usmysłowo), może nie jako terapeuta/wychowawca/pedagog ale jakaś pomoc czy asystentka. Niewiele wiem, bo nie pracuję w Anglii ale moi znajomi tak, m.in. 2 z nich w Ośrodku dla dzieci autystycznych, 1- dla osób starszych. Z tego co wiem wymagają masę standardowych papierów, przygotuj sobie referencje(!) oraz prowadzą jakieś swoje kursy przygotowujące -co dla osoby z wykształceniem pedagogicznym powinna być śmieszne pod względem treści...Myslę, że nie powinnaś się tym martwić, jeżeli już to znajomością angielskiego...a ośrodków szukaj w necie. POWODZENIA! Ps. Sorki za chaos wypowiedzi (speszyłam się:)!

Gość szajnerka
Dzięki za wypowiedż

co do referencji to jak juz to gdzies pisalam - trzeba miec kogos kto da, po angielsku oczywiscie, ale to twoj potencjalny pracodawca bedzie kontaktowal sie z ta osoba (osobami - najczesciej dwie, zdarzaja sie tez prosby o trzy osoby) - telefonicznie, listownie lub e-mailowo. ja mialam pelno referencji \"dla wszystkich, ktorych to moze interesowac\" i oni nawet na to nie chcieli patrzec. poza tym pracodawca wystepuje o wyciag z rejestru skazanych i na to sie czeka kolo dwoch miesiecy, a bez tego papierka nie mozna zaczac pracowac... angole patzra bardziej na doswiadczenie niz wyksztalcenie, wiec jak sie ma jakas praktyke to jest duzo latwiej znalezc prace.