Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Noe....

Noe imię

Polecane posty

Gość Noe....

Podoba Wam się to imię? A Tobie net-art? :P

Gość piczoonia
może być

Gość ZNAM RODZINKE Z SYNKIEM O TYM
IMIENIU ALE W USA, ALE OGOLNIE LADNE

Gość że co
nataeanmeale?

..chyba trochę komplikuje się życie dzieciom takimi imionami... Dzieci w przedszkolu nie wiedzą jak to się wymawia, albo się zwyczajnie śmieją, a ile później problemów w papierach np urzędowych z poprzekręcanym imieniem...

Gość bez obrazy
ale co to za imie? natanei ?

Gość majątek
nataniel-tak nie można było? a noah można-w błąd cie wprowadzili

Gość pani koloru pomarańczowego
ptysiu - nataniel z polska to piękne imię ale z pisownią z angielska to będzie dziecko miało kłopoty.. p.s. fajna ta wasza stronka i w góle sympatyczni jesteście:)

Gość babetka1212
ptyska-moj synek tez ma na imie Nataniel.Imie oznacza -dar Boga.

Gość A włanie że....
Natanael to piękne imie, biblijne.To po prostu Natan. Mój syn ma na imię Nataniel i okazuje się że do mojego pediatry jest zapisanych 3 Natanów, dodam że mieszkam w niewielkim miasteczku, wiec nie jest to wyszkunane imię.Dzieci w przedszkolu do wszystkiego sie przyzwyczają a że się inaczej pisze to nic nie szkodzi przeciez wszyscy teraz znają conajmniej jesden obcy jezyk.. a juz napewno nasze dzieci. A w urzędach to powinny siedzieć kompetetne osoby!!!

Gość ptysku super jest twoj
wasz? blog kawal polski zwiedzilkiscie razem super a i egipt wiem o czym mowisz tez sie w nim zakochalam:D

Dziękuje w imieniu mojego synka i swoim.:) A z imionami to przecież jest tak że kazdemu sie cos innego podoba, każdy ma swój gust i dobrze bo przez to jesteśmy rózni i nie jest monotonnie na tym świecie. Pozdrawiam i miłego dnia życzę Wam wszystkim:))

Gość ale nam nie chodzi o to
że to imię jest brzydkie tylko, ze można było dać NATANIEL a nie cudować jak to Polacy we krwi mają i dawac NATANAEL :O :O :O :O

Ja nie mam do nikogo pretensji , kazdy ma prawo do wyrazania swoich opinii.My dalismy dziecku tak na imie jak chcieliśmy a czas pokaże czy słusznie.

super temat :):):) podoba mi sie:) pozdrawiam wszystkich noe i caaaała arke:)

był u mnie ksiadz po koledzie a ze sie zmienił a ja do koscioła raczej nie chodze a jak juz ide to u rodziców wiec nie wiedziałam ze sie zmienił myslałam ze jest ten sam , no i był dał mi obrazek a ja zaczełam czytac sobie na głos i czytam-\'ks. ALBIN ŻABA\' I ZAMILKĄŁM:) ALE TO SLAZAK JAKIS , MŁODY W DODATKU TO WYLUZOWANY BYŁ I MÓWI\' NO NAPYWNO JAK TERO JAKO ZABA CI PREZBIEGNIE:) TO SE ZY MNA SKOJAZYSZ:) POZDRO DLA NIEGO:)

Gość babetka1212
Ja w pisowni dalam NATANIEL ,zeby dziecko nie mylilo liter i w urzedach zeby nie krecili.W przedszkolu jest jedynym Natanielem. Nauczycielka tez sie bardzo podoba to imie.

Gość babetka1212
Noe-to ladnie brzmi.Zastanawiam sie nad imieniem dla mojego drugiego dziecka,ale nie wiem czy bedzie to dziewczynka czy chlopiec.

moja kol. ma milenke córke 5 letnia i teraz bedzie miała chłopca i nazwie go milan mi sie to kojazy z klubem piłkarskim za bardzo -ac milan , fc porto .....rts widzew:)

Gość babetka1212
Noe to chyba nie dam,zreszta tatus dzidzi nie zgodzil by sie na takie imie.

Gość babetka1212
Milan-o nie dla mnie straszne.

Gość Ludwik Płyn
Nawiązując do kwestii imienia "Natanael" budzącego taką odrazę niektórych, to podaję odnośnik do strony Rady Języka Polskiego http://www.rjp.pl/?mod=oip&type=imiona Rada ta jest organem opiniującym nadawanie imion w Polsce, więc co jest dozwolone a co nie, to właśnie oni wiedzą najlepiej. Proponuję wyszukać w okienku imię "Natan" lub "Nataniel" i przeczytać, co Przewodniczący Rady ma na ten temat do powiedzenia. Można również sobie przypomnieć, że Natanael to imię jednego z pierwszych apostołów i jest to pisownia (a w zasadzie wymowa) hebrajska a nie angielska, a mody na język hebrajski w Polsce nie ma. Co do krzywdzenia dziecka w przedszkolu, to pragnę zauważyć, że dzieci w przedszkolu uczą się dopiero czytać i będą tak kolegę nazywać, jak będą mówić do niego dorośli, a więc zgodnie z fonetyką: "Nataniel". W urzędach obowiązuje to co jest napisane, więc problemów żadnych nie ma. Rozumiem że wyrażacie swoje opinie, ale wytykanie Ptyśce nadania synowi imienia biblijnego pokazuje, że w Polsce moda prowadzi do odwrócenia się od Boga, a to co od Boga pochodzi jest wyśmiewane. A osoba, która napisała "nataeanmeale?" to powinna chyba raczej przemyśleć swoje umiejętności językowe, a nie wypowiadać się opiniotwórczo na zbyt ciężkie tematy. Pozdrawiam ludzi, którzy potrafią dostrzec złe strony własnych działań i dobre strony działań innych ludzi. To dzisiaj rzadka sztuka w społeczeństwie zdominowanym przez przez ludzi w stylu "to co robię ja to jest dobre dla wszystkich, a co mi się u innych nie podoba to jest złe dla ludzkości"

Gość Noe dla chłopca
to może niekoniecznie, ale bardzo podoba mi się Noel dla dziewczynki.

Gość też chcę tak nazwac
Muszę nazwać synka Nataniel, czy może być sam Natan??

Gość fajne sa dziewczyny
ptyska Twojh maz chyba sporo starszy od ciebie ? czy tylko tak eyglada?

e dlaczego sadzisz ze starszy ? moze pysia młodo wyglada:)a nawet jak starszy o boshe takie spostrzezenie to nie bardzo na miejscu

Gość pan akt prwa
Ktoś napisał ... ze takiego imienia nie można zarejestrować w Polsce ... No na pierwszy rzut oka to prawda :P ale ... jest to sprzeczne z prawem człowieka !!! Kilka lat temu we Francji pewne małżeństwo pochodzące z Izraela, chciało nadać swojemu nowo narodzonemu dziecku izraelskie imię ... oczywiście Francja się nie zgodziła ... Rodzice zgłosili po wyczerpaniu wszystkich środków prawnych we Francji całą sprawę do Trybunału Sprawiedliwości :) Sprawę oczywiście wygrali :) Każdy ma prawo nazwać dziecko jak chce :P