Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska_ kawiatuszka

A JA WAM SIE POCHWALE IDE W KONCU POPRAWIC NOCHAL

Polecane posty

moim tatusiem? hmmm... odpowiedzialny specjalista, ktorego reklama nie jest telewizja a mimo wszystko bardzo duzo klienetek i klientow.. no ale widze, po tym forum ze to chyba szpan operowac sie w stanach, ze niby lepiej, ze bezpieczniej... robcie co chcecie- to wasza sprawa. ja wypowiadajac sie chcialam tylko napisac, ze nie na;ezy przereslac poskich lekarzy, bo studia jakie koncza sa bardzo ciezkie, wiedza jaka posiadaja jest ogromna, doswiadczenie nabywaja z trudrm, Zadna z Was pewnie nie wie ile taki gosc musi LAT spedzic przy stole operacyjnym zanim badzie SAMODZIELNYM pecjalista. to nie sa tylko studia.podejrzewam, ze wiekszosc z Was forumowiczek nie bylaby w stanie ogarnac chocby polowy ich wiedzy i umiejetnosci. pozdrawiam seredzceni i zegnam.. zycze milego wydawania trzykrotni wiekszych pieniedzy za oceanem w enomowanych klinikach. dzieki Bogu ja wiem, gdzi bym sie zglosila z ew. operacja- nie jest to moj ojciec.

PS sluzba zdrowia inaczej by funkcjonowala, gdyby ekarz otrzymywal godziwe wynagrodzenie za swoja prace za ODPOWIEDZIALNOSC jaka ponosi, za swoja wiedze, za to, ze uczy sie medycyny cale zycie i haruje jak wol za poldarmo. wizyta prywatnego lekarza w domu u chorego, jest TANSZA niz wizyta hydraulika. nie jest tp chore?? z tym pewnie tez sie nie zgodzicie. nagonka na lekarzy jest ogromna.. ale niekt nie rozumie, ze taki learz tez ma ciezkie warunki do pracy. dyzury nocne, na nastepny dzien praca... tez sie tak zarzynacie?? ciakawa jestem.. wiec moze najpierw warto sie zastanowic nad tym a pozniej dopiero najezdzac na sluzbe zdrowia. moze warto zaczac potestowac na SYSTEM w jakim ona pracuje??hmm?

Gość iga98
u kogo zrobiłabyś operację ?

nie po to to napisalam zeby zrobic Mu reklame. konkurencja ojca. z tego samego miasta. notabene Jego znajomy, jeszcze ze studiow. dziewczyny! nie ten jest dobry kto sie pokazuje w telewizji! to tani chwyt- zwykla reklama,... reklama pantoflowa jest najlepsza:) uwierzcie.. pozdrawiam i juz nie wchodze, bo nie chce czytac uogolnien o poskiej sluzbie zdrowia. czesc!

nelke masz swieta racje. ja tez jestem zszokowana faktem ile polski lekarz zarabia. niektorzy z Was moze nie zdaja sobie z tego sprawy ze u nas lekarz np. ortopeda, ktory musi skonczyc 6 lat medycyny + specjalizacje na ortopede (ok chyba 8 lat) + staż i pracuje w szpitalu za pieniądze rzędu ponad tysiac ewentualnie do 2 tysiecy zlotych!!!!!!!!!!!!! tak moi drodzy taka jest prawda, dlatego wlasnie lekarze biora lapowki i dlatego zamęczaja sie pracujac w kilku miejscach na raz. to ze lekarze jezdza dobrymi samochodami jest tylko i wylacznie efektem tego ze wlasnie dorabiaja w prywatnych klinikach. dla porownania we Wloszech przecietny lekarz w szpitalu zarabia ok 4 tys EURO!!!!!!!!! pozostawiam do przemyslenia....

Gość iga98
a co do uogólnień moja droga na temat służby zdrowia to prawdziwa informacja o tobie jest taka,że jeśteś fanką seriali o lekarzach i rzeczywistość mylisz z fikcją.... prawdziwą reklamą lekarzy są zadowoleni pacjenci przez to mają dobrą lub złą sławę napewno reklamą nie są tendencyjne , programy , śmieszne artykuły lub komentarze na tego typu forum itp poza tym jesteś śmieszna i ten twój tatuś ..........wk........

Gość iga98
Zdolny i dobry lekarz nie narzeka na brak pacjentów tak jak w każdym innym zawodzie liczą się kompetencje. A to ,że zarobki lekarzy są niskie to nie powód żeby ludzi traktować jak bydło.Jeśli brak talentu to można się przekfalifikować!

nelke no nie wkurzaj sie, ja mieszkam w chicago to tu sie lecze, operuje itp, na wakacje latam do Polski, masz racje ze system w Polsce jest popie..dlatego boje sie wracac bo wszystko jest naglowie i male zarobki lekarzy tez sa chore i moga wkurzac ale z tego cow iem nie kazdy tak malo zarabia, widze jakie maja domy, samochody lekarze, no tak zle i m sie nie powodzi, ok, to sa lata nauki i szcunek sie nalezy, tylko jak sie slyszy o mordowaniu chyba najgorszej aferze od II wojny sw jaka jest handel skorami, w ktorym udzial mieli lekarze no to sorry ale tu w stanach to by takich zjedzono zywcem albo kara smierci na dzien dobry, a wpolsce? chroni sie lekrzy, ktorzy maczali w tym paluchy? mam nadzieje ze inna ich kara za to spotka.. ale wybiegamy poza temat..ja poprostu chcialm nochal poprawic tutaj bo tutaj sie nie boje po tym co przeszlam w kraju, o Szcycie pomyslalam bo jego prace widzilam i jak czytam to forum nie widze na niego skarg..czym ja mam sie do cholery iinyym kierowac???

ale chyba jednak porawie sobie w na miejscu tzn w chicago tu gdzie mialm zaplanowane, jakos sobie to zorganizuje z dzieckiem..o Polsce pomyslam tez bo jednak 8 tys dolcow to dla nas ogromna kwota i musimy wziasc kredyt..:( ale tak jak pislam juz drugi raz nie przejde tego horroru z nosem jak horrorow......

MAMUSKA co do wyboru lekarza to radze ci sie zalogowac na jakiejs stronce o operacjach np. http://www.beautywpolsce.com/forum/, zajrzec do galerii, pogadac z ludzmi ktorzy mieli robione i na spokojnie przemyslec.ja tak zrobilam, widzialam fotki noskow tego lekarza i mi sie podobaja. kazdy oczekuje troche innego efektu i kazdy lekarz troche inaczej te noski robi. poza tym w Polsce jest na prawde masa specjalistow ktorzy zrobia ci nos nie gorzej niz na zachodzie, tylko trzeba sie skontaktowac z ludzmi ktorzy mieli robione u tych lekarzy.

MAMUSKA: nie chodzilo mi o to, ze jezeli mieszkasz w Chicago, zeby leczyc sie w Polse. to bylby absurd . IGA: troch nie milutka jestes. nie naogladalam sie seriali o chirurgach, gdyz nie mam na to czasu.. nie ogladam TV, za to widze, ze Ty spedzasz czas przedtelewizorem, skoro wiesz co leci. mam wazniejsze rzeczy na glowie. a! i jeszcze jedno: bylabym Ci niezmiernie wdzieczna jakbys nie obrazala mnie i mojego ojca, poniewaz nie masz do tego podstaw.. poza tym propponowalabym zaczac czytac ze zrozumieniem, gdy napisalam ze to, ze lekarz pokaze sie w telewizji i ma tlumy przed gabinetem, nie swiadczy ze jest najlepszy. najlepszareklama= tzw. pantoflowa: slyszysz o osobach, ktore sa zadowolone po zabiegu i dlatego kierujesz sie wlasnie do tego a nie innego specjalisty. co do zarobkow: uwazam, ze to skandal.. kolo 40 chirurg plastyk staje sie samodzielny, specjalista podczas gdy zolniez udaje sie juz wtedy na emetyture.. oczywiscie ma ja wyzsza niz pensja lekarska, przychodzi do nas hydraulik- dokreci 2 zaworki- bierze 100zl... lekarz za wypisanie recepty.... 30?40? liczmy ze nawet 50!. a zeby moc napisac ten swistek musi odbebnic 6lat CHOLERNIE CIEZKICH studiow- z totalnym wyrzeczeniem zycia prywatnego, staz rok i wtedy moze wypisac recepte. a! jeszcze musi wiedziec CO na niej napisac.. co do lowcow skor- tu chyba jakikolwiek komentarz jest zbedny:( wiecie co? zawsze sie narzekana lekarzy... moze mozna czasem pokazac, ze to nie dotyczy wszystkich? ze sa tacy, ktorzy pracuja pelnym sercem dla pacjenta? ad lapowek: czy jak idziecie do szpitala, albo ktos z waszej rodziny... czy nie przygotowujecie koperty? wielokrotnir jest tak (oczywiscie tez nie mozna mowic ze zawsze) ze pacjenci sami daja pieniadze, przynosza kwiatki, cukierki alkohol, po czym jest skandal, ze lekarz przyjal kwestia czy sie wezmie czy nie. ale ta dyskusja chyba nie ma sensu, bo zostalam tylko obrazone przez IGE98 uwazam, ze troche bezpodstawnie... ale coz.. przekroj spoleczenstwa jak widac jest bardzo rozny! MAMUSKA: zycze Ci, zebvy Twoj nos wygladal dokladnie tak jak sobie wymarzylas PS Chicago- piekne:) bylam widzialam

Chicago piekne ale Polska piekniejsza:) przynajmniej mozna wejsc do jeziora czy do lasu czego tu nie wolno..zreszta tu nic nie wolno:)

Gość VBNB
jak to nie wolno :o

hihi no wlasnie Polakom to sie wrecz niewiarygodne wydaje, tak jak ja przezylam i wciaz przezywam szok w tym kraju ile tu jest zakazow i nakazow i ograniczen na kazdym kroku! normalnie policyjne panstwo! a no nie mozna i tyle, mozna sie kapac w niektorych wyznaczonych miejscach w Michigan ale to dla wiekszosci ludzi daleko a w milionach innych milych jeziorkach nie wolno, mozesz tylko spacerowac i oczywiscie tylko do zmroku:), tak samo z lasem mozesz wejsc do niektorych ale w wyznaczonych miejscach i tylko do zmroku:) na plaze tez np na Florydzie po zmroku nie mozesz isc, nie ma tak jak w Europie posiadowek na plazy wieczorkiem, nie mowiac juz o kapieli czy piciu piwka..:) ogolnie malo co tu mozna..sztuczne zycie:)

wiesz co... sa zakazy.. ale nie to jest niesamowite! tylko to, ze wszyscy sie do nich stosuja! wiesz, ma to minusy, ale ma tez plusy.. punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia:) fakt faktem- Chicago piekne. Polska tez piekna! tylko tak naprawde malo kto ja zna:( moze i sztuczne zycie.. ale Mamuska: cos za cos... ja akurat w USA nie moglabym zyc.. pieknie tam, ale nie dla mnie... za duze... wrecz za ogromne to wszysrko dla mnie! ja kocham Europe, i jak zmienic panstwo zamieszkania to tylko tu. odwazna jestes! pozdrawiam!

Nelke dokladnie! cos za cos tu jest o wiele bezpieczniej, tu tz w stanch ale dokladnie tak jak Ty wole Europe bo USA to mnie przytlacza ten ogrom! jedni to lubia ja sie dusze..wszedzie jezdze godzinami, zywej duszy na ulicach tylko w autach, (no oprocz centrum, ale kto tam zaglada oprocz turystow:) )

a co do tych zakazow to sie zgadzam amerykanie maja fiola na tym punkcie i tak wsztystkiego przestrzegaja (nic innego nie znaja iinego zycia im sie wydaje ze tak jest wszedzie) a emigranci sie boja bo wiadomo jakie surowe tu prawo, no murzyni i iinni na gorszych dzielnicach to odwrotnie maj wszystko w d..ale z koleii kto tam by chcial mieszkac..nic po srodku:(

wiesz.. takie zycie.. u nas wszyscy maja wszystko w d... i tez nie jest dobze.. mnie bardzo ciagna kraje niemieckojezyczne; austria przede wszystkim niemjcy rowniez. zobaczymy... narazie nie planuje, aczkolwiek nie wykluczam.. jezykow i tak sie ucze, bo nawet jak nie wyjade, to warto znac:) poza tym teraz bez jezykow... to jest sie nikim:( takie czasy. wszedzie wyscig szczurow co do USA to wiesz co najbardzij mi sie podobalo? wiadomo ze miasta sa piekne- warto obejrzec te wielkie sky-scrapery, Wasza najwyzsza wieze S:) ale ta przyroda!!! te parki narodowe, dziki zachod! to mnie powalilo najbardziej! planuje kiedys wynajac camper i pojezdzic po stanach.. takie marzenie:) mam nadzieje ze keidys mi sie uda..:)

Gość nie ma co
Bardzo na temat dyskutujecie, nie ma co. Może przejdziecie się z tymi parkami do innego działu? Albo do parku.

Gość jasne
wam również nie. idźcie popieprzyć sobie o bzdurach gdzie indziej, nie zaśmiecajcie działu. ja szukam informacji na temat op. nosa i takie oczekuję tu znaleźć. jak wyczerpałyście sie w tym temacie, to...j.w.

Gość khs.
to jak szukasz inf o operacji nosa, widzialam tam kilka topicow. korekta nosa ile kosztuje itd. zapraszam

do "jasne" tak to juz bywa, jak rozmowcy sa inteligentni, ze z jednego tematu rozwijaja sie inne, a ten topik ja zalozylam i bede sobie na nim pisac jak dlugo bede chciala i jak dlugo moderator mi na to pozwoli, Nelke pozdrawiam 🖐️

dzieki Mamuska! :) pozdrawiam!! musze isc sie uczyc, coby nastepne pokolenie nie narzekalo na sluzbe zdrowia- bronie ja bo sama w niej tkwie:) pozdrawiam bardzo serdecznie:) PS oceanarium w Chicago jest rewelacyjne!!

Gość jasne
mamuśka, ty, inteligentna? z twoimi poglądami? hehe...

jasne zdziwilabys sie...nie oceniaj po pozorach...matczyna rada hehe

Gość jasne
Po co ma dyskutować ze mną, skoro i tak dyskutuje nie na temat. To żadna przyjemność brać w takiej dyskusji udział, gdzie zaczyna się od nosa, a kończy na dupie Maryni - w dziale, PRZYPOMINAM, Chirurgia Plastyczna.

jak Ci nie pasuje, zaloz swoj topic o korekcji nosa i daj spokoj. zegnam papa. PS z tego co zauwazylam o chirurgii plast. tez nie masz za duzo do powiedzenia.

Gość iga98
witam ! trochę bylam nieobecna . poczulaś się obrażona ... niestety na forum spotyka się różne opinie czy nam to się podoba czy nie, piszemy w zasadzie anonimowo więc ja przynajmniej sobie pozwalam, ponieważ bawi mnie to. A tak serio, zgadzam się całkowicie z twoją opinią jedyny twój błąd to podpieranie się autorytetem taty, nie ma już takiej potrzeby przecież jesteś duża dziewczynka.Pozdrawiam i nie bierz na serio wszystkich komentarzy.Ja nie traktuje forum do poważnych dyskusji bardziej rozrywkowo..........